Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kie fie

kiedy matki zrozumieja ze grube dziecko nie rowna sie zdrowe??

Polecane posty

Gość może być taka uroda
z dentystami, dietetykami, z depresją dziecka jak go będą wyśmiewać. do tego można dołączyć wianuszek innych lekarzy. A za podawanie coli dzieciom to się powinno wsadzać. Rodzaj kwasu fluorowodorowego jaki jest w coli, jest stosowany do "oczyszczenia' ubytku po opracowaniu, żeby się plomba lepiej trzymała. Trzeba wrzucic takiego mleczaka do coli i poczekać kilka dni - rozpuści się.

Gość kie fie
wiecie czemu tak sie podniecam?? bo sama bylam tlusta jako dziecko:o bardzo w wieku 11 lat wazylam 80 kilo:o rozumiecie to??

Gość kie 80 kg w wieku 11 lat
co ty zartujesz?? To ja tyle waze przy wzroscie 177 cm, po drugim porodzie i po 30stce....

Gość kie fie
nie zartuje do dzisiaj mam problem z waga ciezko mi ją utrzymac

Gość może być taka uroda
kie fie świetnie cię rozumiem mimo, że nie miałam problemów z wagą. Ale mam dwie córki, jedna już 13 lat i pojawia się teoria że jest gruba (chociaż nie jest), nie wyobrażam sobie jakbym ją utuczyła danonkami i kubusiami. Już pewnie byłabym u psychologa.

Gość kie fie
tyle wyzwisk co ja uslyszalam w szkole nie zlicze

Gość może być taka uroda
a teraz jest jeszcze o tyle gorzej, że wszystko co jemy jest wysoko przetworzone albo doprawione jakąś chemią. Będzie nam coraz trudniej wagę utrzymać nawet nie jedząc słodyczy czy chipsów.

Gość kie fie
od grubej swini od spaslaka od batona w gimnazjum bylo najgorzej bardzo zle wspominam te czasy w sumie mialam mysli samobojcze w tym okresie duzo wagarowalam balam sie szkoly bo balam sie rowiesnikow ;o

Gość może być taka uroda
I w sumie najbardziej śliskim tucząsym produktem są napoje - oranżadki, kubusie, jupiki itp. Niby reklamowane, że dla dzieci. Słodkie aż w zęby łupią. Najlepsze jest to, że już 10ciolatki sięgają po red bule, tigery. Czym skorupka za młodu nasiąknie.

Gość może być taka uroda
A to jak do gimnazjum chodziłaś to ty młoda jesteś:D Swoje przeszłaś. Wystarczy poczytać kafeterię co piszą o grubych. A często jest to wina opiekunów.

Gość kie fie
mam 26 lat

Gość alka krzywe zwierciadło
A ja nie mogę wyjść z podziwu jak można być az tak głupią aby swoje dziecko zapuścić do tego stopnia by już w wieku nawet 3 (!!!) lat miało czarne zęby w buzi!!! Moj syn ma skonczone 6 lat a zęby zdrowe jak perełki. I żeby było jasne... słodycze je- ale z umiarem. Od maleńkości dbam o jego ząbki a wcześniej o same dziąsła. MATKI DEBILKI POMYŚLCIE O TYM JEŚLI MACIE DZIECI Z PRÓCHNEM W BUZI. Najważniejsza zasada stosowana od urodzenia dziecka by miało zdrowe zęby to brak jakiegokolwiek kontaktu dziecka z NASZĄ ŚLINA. Bakterie próchniczne są bardzo zaraźliwe!!!! A praktycznie każdy dorosły w Polsce ją ma. Tak drogie mamusie... pomyślcie o tym gdy kolejny raz z dziką rozkoszą będziecie oblizywać brudny smoczek który przed chwilą wypadł z wózka. Czy myślicie ze po takim oblizaniu jest on czysty????

Gość kie fie
oblizuja bo nie chce sie im podejsc do kranu i umyc;) tez to zaobserwowalam tez tlumaczylam i tez to gowno dalo

Gość do kie fie
ze mnie tez sie smiały dzieciaki.Najgorzej w podstawówce.Tez wagarowałam.W gimnazjum mniej.Ale powiem Wam,że w 1 kl liceum trafiłam na 3 z bogatej rodziny co maja do dzis siano,tez byli okrutni

Gość kie fie
podziekuj za to mamusi;)

Gość może być taka uroda
to młoda jesteś;) kie fie. Mlecznych zębów przy dobrej diecie - nieosiągalnej u nas w obecnej cywilizacji - można by było nawet nie myć. Niestety musimy w naszych czasach. Generalnie z zębami u malutkich dzieci jest dramat. Pracuję w prywatnym gabinecie i mamy zapuszczone dzieci często ale znajoma dentystka na NFZ ręce załamuje. To są horrory.

Gość kie fie
spokojnie moglabym miec 3 dzieci wiec wiek to nic nie mam 15 lat

Gość nie kazdy wie od razu wszystko
kie fe wspolczuje przezyc... ale ja zaobserwowalam,ze to jest tak,ze gdy dzisiejszym rodzicom zwracasz uwage na takie sprawy to patrza na ciebioe jak na upierdliwa babe a oni sa tacy wyluzowaniiiii bo ich dzieci zra czipsy popijaja cola grajac w gry komputerowe przeznaczone dla doroslych np. GTA san andreas itp

Gość kie fie
tez znam 3 latka z czarnymi przednimi zabkami jedynki obie gorne czyli tzw pruchnica butelkowa nie pytajcie nawet co pije bo nie chce mi sie powtarzac nie wiem jak to bedzie z tymi ząbkami;/

Gość kie fie
sama tez wydalam kupe kasy na leczenie zębow pamiatek z tuczenia w dziecinstwie i mlodosci do dzisiaj są slabe i lamliwe

Gość może być taka uroda
z zebami będzie tak, że będą do usunięcia. Ale jak dzieci małe to im w gabinecie nie usuną bo jak - do tego trzeba warunków. Zrobią się przetoki i dziecku ulży. Stan zapalny zniszczy kość, która się potem odbuduje. Zakażone zostaną zęby stałe i dziecko będzie miało problem z jedynkami stałymi. Będzie 15tolatkiem z frontem do koron.

Gość kie fie
pracujesz w takim gabinecie>? powiedz szczerze zwracasz jakos uwage takim matkom? bo ja bylabym chamska i nieuprzejma dla takiej osoby nawet kosztem zysku

Gość mama chudzielca
A teraz dzieci są 10000 razy bardziej okrutne. Jak czasem patrzę na córkę koleżanki... Mała ma 7 lat, a waży ponad 40kg. Ale to akurat wina leków. Dostaje sterydy,bo ma chemofilię. Nie dość,że każde skaleczenie może się skończyć śmiercią,to jeszcze dzieci jej dokuczają,bo jest gruba. A to bardzo sympatyczna dziewczynka. Ma zdrową dietę,ale waga będzie taka z uwagi na sterydy,które dostaje. Kie fie-jesteś "dzieckiem eksperymentu edukacyjnego"-tak mówi o sobie moja młodsza siostra-pierwszy rocznik,który chodził do gimnazjum... jesteście rówieśnicami :)

Gość może być taka uroda
nie możemy za bardzo byś chamskie i nieuprzejme:D Rodzice dziecka zwykle nie wiedzą czemu te zęby tak wyglądają. Generalnie społeczeństwo ma niewielką wiedzę o zębach. Wystarczy, że umyją czasem i tyle. Resztę zrzuca się na geny. Tymczasem to kilka czynników. Rodzice nie wiedzą, że do picia woda. Że słodycze są be. Że danonki są słodzone. Prosimy o zrobienie zegara. Na kartce spisują co dziecko do jedzenia, każdy kęsek, każdy łyk. Sami są bardzo zdziwieni. Najczęściej jest to zwykła ignorancja. Chociaż mamy kilkoro małych pacjentów lekarskich. No tym rodzicom to już głowy urywać.

Gość kie fie
:) no tak ale juz w podstawowce slyszalam na korytarzu o idzie swinia od starszych klas wiec musialam byc juz niezle upasiona co do chorej dziewczynki to przykre raczej dzieci nie zrozumieja bo innosc zawsze wzbudza u dzieci smiech mysle ze to tez po czesci wina rodzicow bo powinni tlumaczyc dziecku ze inny nie znaczy gorszy

Gość kie fie
tak slowem genetyczne duzo rzeczy sie tlumaczy

dziwne to, jak jakiś czas temu napisałam, że moje dzieci żywią się głównie owocami i warzywami,mały w szczególności, to wszystkie na mnie naskoczyły, że moje dzieci pewno chude , blade i do dupy :D a teraz wszstkie tak zdrowo żywicie gdzie wtedy byłyście? ;)

Gość kie fie
ja mysle ze oni udaja ze nie wiedza;p czemu zeby takie są przeciez w tv trabia o tym ze slodycze powoduja itp

Gość może być taka uroda
no najlepiej się tłumaczy. wszyscy w rodzinie grubi - no to jak ma być, wszyscy słabe zęby - to jak ma być.

Gość kie fie
czytalam twoj temat tez bylam w szoku:o po prostu glupie matki próbują udowodnic ze nie sa glupie i tyle na atak-atak