Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfghgdjkdhgkhjljkgl.

poranne plamienia

Polecane posty

Mam problem. Jestem w 25 tygodniu ciązy i kilka dni temu zobaczyłam rano na papierze toaletowym troszke krwi. Oczywiscie od razu zadzwonilam do swojego lekarza i pojechałam na izbe przyjec. Tam zrobiono mi usg i zbadano na fotelu. niby wszystko w porzadku, nie wiadomo skad te plamienia. Lekarz zalecil odpoczynek i jakby przez 4 dni nie przechodzilo, albo sie mocno nasililo to przyjechac. Plamienie przeszło wlasciwie od razu. Niestety po 5 dniach znow pojawila sie rano kropelka krwi i potem po kolejnych dwoch dniach tez. jest tego bardzo malo i tylko rano. nie wiem co to moze byc?

zadne plamienie nie jest normalne w ciazy.moze powinnas jeszcze raz to skonsultowac.a moze masz hemoroidy i wlasnie stad sa takie plamienia.ja np mialam z tym problem juz pod koniec ciazy i znam duzo dziewczyn ktore tez mialy, nie wiesz dokladnie czy to krew z odbytu czy z pochwy

wydaje mi sie ze z pochwy. wyglada to tak jakby rano pekało jakies naczynko (tak to sobie wyobrazam) i na poczatku jest plamka jasnorozowej krwi a potem przy kolejnych podcieraniach jest nieco ciemniejsza i ciemniejsza az do calkowitego ustania po jakichs dwoch godzinach. Dodam, ze poojawia sie to tylko przy oddawaniu moczu, czesto jest tak, ze wkladke mam calkiem czysta tylko na papierze po podcieraniu cos widac.

jak myslicie? moze to byc jakies pekniete naczynko?

jesli mowisz ze to nie hemoroidy to powinnas pojsc do lekarza,ja mialam plamienia przy skracajacej sie szyjce macicy no ale jak bylas u lekarza i nic nie mowil to naprawde nie wiem(ja tak mialam ale lekarz od razu wiedzial co mi jest) a moze jednak hemoroidy wycierasz sie do tylu?tzn od pochwy do odbytu no zeby nie wprowadzic bakterii do pochwy.

po zrobieniu stolca podcieram sie do tylu, po oddaniu moczu po prostu przykladam papier....

lekarz sprawdzial lozysko i szyjke - wszystko ok. kiedys mialam polipa, ktory tez lekko plamil, ale od 1,5 miesiaca lekarz twierdzi, ze tego polipa nie widzi juz (chociaz ja nie wiem czy on mogl sie sam usunac, czy to moze jednak z tego polipa te plamienia... )

Gość KALIWIA2
no to predzej z cewki moczowej zrob baanie moczu na obecnosc krwi

no nie wiem moze sprobuj jeszcze raz pojsc do lekarza,moze to nic powaznego .ale ja np mialam duzo komplikacji i nie chodzialam na zadna szkole rodzenia polozna przychodzila do ,mnie ,i za kazdym razem mi powtarzala ze jesli zobacze krew na papierze wkladce to do lekarza,no ale ja bylam inny przypadek ,moze jeszcze ktos sie wypowie.zycze powodzenia i zdrowia dla maluszka :)

podnosze

jak pisałam, u lekarza juz bylam wczesniej , ale nie wiedział od czego to jest. Dzis np wszystko jest super, nie mam zadnych plamien, za tydzien mam kolejna wizyte, ale zastanawiam sie od czego to jest....

macie jakies pomysly co to moze byc?

mi sie wydaje, ze to moze byc krwawienie z cewki moczowej-ktos juz ci wczesniej pisal zrob sobie badanie moczu-nawet dzis, bedziesz wiedziec-jesli bedziesz miala krew obecna w moczu to koniecznie do urologa!