Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikkurilla

Przepuszczanie kobiet w dzrzwiach

Polecane posty

Gość qweqweqw
Dodam, że rzadko się zdarza by facet w drzwiach mnie nie przepuścił. I nie chodzi o moją wybitną atrakcyjność, bo jestem przeciętna, ale o to, że jednak wielu jest kulturalnych facetów. I bardzo dobrze, swojego syna też będę uczyć jak być dżentelmenem.

Gość MałaNimfomAnka
mnie tez głupio, ale to dobrze świadczy o kulturze osobistej faceta- mężczyźni mnie przepuszczają, pozwalam na to, oczywiście nie waruję przed drzwiami aż jakiś się pojawi, ale niekiedy zdarza się tak, ze facet mnie "dogania" i otwiera mi drzwi :> ja mówię "dziękuję" uśmiecham się i to wszystko. Natomiast "mój" na to specjalnie uwagi nie zwracał, bo raczej nie miał komu drzwi wcześniej otwierać, więc sama egzekwowałam, nawet w żartach, a jak szliśmy gdzieś to stanęłam przed drzwiami i wiedział co ma robić :)

Gość gvdSG
powiedz dziekuje albo dzieki i po sprawie :) no coz, sa faceci ktorzy staraja sie byc kulturalni, to sie chwali!:D mi sie dosc rzadko cos takiego zdarza ale przeciez to mile :) ja np nie lubie jak mi jakis facet drzwi od samochodu otwiera czy zamyka :)

Jest Ci głupio kiedy mężczyzna przepuszcza Cię w drzwiach? Matko! Dla mnie to normalna sprawa, chociaż zawsze dziękuję mężczyznom za ten miły gest skinieniem głowy, uśmiechem...

Gość gohialinka
Mój chłopak zazwyczaj mnie przepuszcza. Szczerze to na to nie zwracam uwagii. Raz, kiedy sie dosłownie wepchnął przede mnie, powiedziałam mu (raczej w żartach) : idź przodem kobieto, to jakby sie obudził i mnie przepuścił. Obcy faceci nie muszą mi drzwi otwierać, mogą sie wpychac, ale mój powinien ;)

Gość gvdSG
a moj mnie przepuszcza tylko czasami, nie wymagam tego od niego :) bo jakos od obcego faceta wiekszej kultury wymagam :P a moj to wiadomo, skoro bekamy przy sobie to po co nagle wielka kulture w drzwiach udawac ;)

Gość najmadrzejszy na swiecie
przepuszczanie kobiet w drzwiach przeszkadza zazwyczaj nawiedzonym feministkom. Ale bez obaw, zwyczaj zanika, wiec wkrotce ich problem zniknie:)

Chociaż czasem bywa tak, że przy wejściu do sklepu np. mężczyzna który widzi mnie z daleka, czeka aż podejdę do drzwi żeby móc mnie w nich przepuścić. Wiadomo w jakim celu to robi i tym gestem zaspakaja swoją ciekawość a to już nie ma wiele wspólnego z zasadami savoir vivre, wręcz przeciwnie:D

Gość dobrze wychowany i kulturalny
meżczyzna zawsze sie tak zachowa mówie z usmiechem - dziekuje niestety gatunek dobrze wychowanych mężczyzn jest na wymarciu

Gość tikkurilla
Feministką nie jestem, mnie to krępuje bo wymusza jakąś interakcję.

Ale kogo się o to pytasz? Mnie? Rozmówców? Na jakiej podstawie umniejszasz mojej kobiecości? Nie wiem, jestem mało atrakcyjna, czy wyglądem nie przypominam kobiety? Wyjaśnij.

a ja po prostu przechodzę i się nie zastanawiam, uśmiechnę się, podziękuję i tyle. Fakt, czasem ludzie stoją dłużej w drzwiach - sama tak robię jak widzę, że ktoś jest na tyle blisko, że jeżeli teraz przejdę i drzwi zamknę to ta osoba dostanie tymi drzwiami w nos. Nie ma się co doszukiwać głębszej ideologi, a nawet jakby facet chciał tylko na tyłek spojrzeć to niech patrzy, co z tego? :P

tikurilla Mnie tez wiele rzeczy krepuje i co z tego? Poza tym tu nie chodzi o dana kobiete, tylko o mnie, bo lepiej sie wtedy czuje.

Gość tikkurilla
Ok to odwrócę problem. Czy facet przepuszczający w drzwiach kobiete oczekuje jakiegoś gestu, uśmiechu. podziękowania? Bo serio nie wiem jak się zachowywac w takich sytaucjach.

Moorland ja się nie doszukuję głębszej ideologii, jestem kobietą i wiem w jakim celu facet czeka, czasami to zwykła uprzejmość, czasami jego ciekawość. Raczej potrafię stwierdzić jakie "czekający" ma intencje. Oczywiście, nic w tym złego jeśli zerknie nienachalnie;)

Można po prostu skinąć głową, podziękować, uśmiechnąć się. Dokładnie tak samo jak w sytuacji kiedy ktoś Ci coś podaje na przykład :)

Bo serio nie wiem jak się zachowywac w takich sytaucjach. zloz do sadu wniosek przeciw swoim rodzicom, o to, ze nie przygotowali cie do zycia w spoleczenstwie! :-)

Gość mnie denerwuje do granic
jak moj wlasny facet mnie przepuszcza; robi to tylko w miejscach publicznych; mowilam mu, ze wole szacunek na co dzien niz udawana kulture, ale nie czai

refforma - ja ci odpowiem, bo padłaś ofiarą głupiego i teraz już antycznego żartu o "babochłopach" który jakiś bystrzak ostatnio często powtarza :P

Ja niczego nie oczekuje, nawet czesto sie w ogole nie patrze na taka kobiete, robie to po prostu odruchowo, czasem po prostu zwalniam. Jak nie chcesz to nie wykonuj zadnej reakcji, ja i tak nawet na to nie zwracam uwagi czy ktos mi podziekowal czy nie. Jakie to ma zreszta znaczenie? Zadne.

żartu o "babochłopach" to nie zart pare "kobiet" tutaj autentycznie pisze w taki sposob, ze o kobiecosc sie to nawet nie ociera :-)

to już zależy od tego kto czyta, pewnie, że dla seksisty sam fakt, że kobieta umie pisać odbiera jej kobiecość.