Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mka3333

Sex w ciązy

Polecane posty

Gość Mka3333

Hej, mam pytanie jestem w 3 miesiącu ciąży... i wczoraj kochaliśmy się z mężem on nad sobą nie zapanował i skończył we mnie... strasznie się zdenerwowałam... Co o tym myślicie? Myślicie że nic się nie stanie??? Może uznacie że to głupie pytanie ale strasznie mnie to nurtuje... i nie daje spokoju ;//

no za madre pytanie to to nie jest??co sobie wkrecilas ze niby ma sie stac?? w ciazy juz bardziej nie bedziesz ;) a jesli obawiasz sie o jakies stany zapalne nastepnym razem uzyjcie prezerwatywy

Gość malina567
niby sperma może rozpuścic ten czop,ale to jakos poźniej,nie wiem czy to prawda

Gość Mka3333
No tak myślałam, ale wolałam się upewnić... ;) dzięki za odpowiedzi ;))

Ja czytałam gdzieś w internecie, że poczatkowo można i to nie jest groźne, później lepiej zaprzestać żeby nic złego się nie działo.

jedynie to co ja wiem na temat niezabezpieczania sie prezerwatywa w czasie ciazy jest fakt ze mozna szybciej nabawic sie jakiejs infekcji..ale o tym zeby czop mial sie rozpuszczac...o tym nie slyszalam..fakt faktem lekarze juz w koncowej fazie ciazy zalecaja seks ze niby orgazm kobiety powoduje wydzielanie oksytocyny co wywolac moze skurcze macicy..z tym ze jesli lozysko jest wydolne to neutralizuje oksytocyne a dzidzia przyjdzie na swiat wtedy kiedy bedzie gotowa :) Reasumujac przy prawidlowej ciazy sperma,orgazm nie powinny miec zadnego wplywu

Gość Kochajcie się jeśli możecie
;) My niestety możemy niezbyt często i ostrożnie ze względu na moje dolegliwości, no i robimy to w prezerwatywie bo łapią mnie często infekcje z byle czego.

Gość ghjvvb
do konca ciazy kochalismy sie "do konca" i to była niesamowita przyjemnosc dla nas! korzystaj poki mozecie!

Gość mamciuchna
Sperma może przyspieszać skracanie się szyjki, ale szyjka jest podatna na jej oddziaływanie dopiero od około 38 tygodnia ciąży. Co do orgazmu - jeśli skraca się szyjka macicy, to jest raczej niewskazany, bo powoduje skurcze, które wiadomo co robią z szyjką.

Gość nie no jaja
infekcje nie są z byle czego tylko z niemytego fiuta :O

Gość MamaZuzkiii
Ja czytalam cos o oksytocynie w meskim nasieniu czy czyms tam, co w zaawansowanej ciazy moze powodowac skurcze.