Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dorociczka

ile w koperte

Polecane posty

Go艣膰 dorociczka

Wiem ju偶 by艂o wiele takich temat贸w ale sama nie wiem czy jechac na to wesele i ile mam dac w koperte.To ma by膰 wesele w zaje藕dzie,czyli wygl膮da to tak,go艣cie zje偶d偶aj膮 ju偶 w pi膮tek wieczorem,zapewniona jest kolacja,w sobote rano jest 艣niadanie ok 12 autokar wiezie go艣ci do ko艣cio艂a ,z powrotem do zjadzu i tam trwa膰 b臋dzie wesele do rana,w niedziele poprawiny od obiadu ,w poniedzia艂ek rano 艣niadanie .Czyli w sumie s膮 trzy noclegi.Wszystko op艂acaj膮 M艂odzi.Dowiadywa艂am si臋 偶e 2 dniowe wesele bez nocleg贸w to koszt 200 z艂,noclegi od pary za 3 dni to 650 z艂.Czyli jad膮c na wesle wypada da膰 minimum 1100 z艂 od pary.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bfhgn
ja by艂am na weselu z poprawinami, bez osoby towarzyszacej da艂am 500z艂 na tyle mnie by艂o sta膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plukaa
1.100 to za ma艂o, ja da艂abym 2000 z艂. Niestety tak wypada, bo przeciez m艂odzi wydaj膮 na Was tyle!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bfhgn
nikt im nie karze tyle wydawa膰:P nie kazdego stac na taka kwot臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jeddnaa
Potwierdzam, w kopercie trzeba da膰 najmniej 2.000 z艂, Niestety tak wypada.........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurnikowa822
Tak, tak 2.000 z艂 to minimum, przeciez m艂odzi tak si臋 wykosztowali. Bo偶e jedyny tyle nocleg贸w, a oni licza na zwrot koszt贸w, przeciez nie b臋d膮 Tobie sponsorowa膰 "talerzyka". 2.000 z艂 to minimum zawsze mo偶na dac wi臋cej, bo przecie偶 "talerzyk" musi si臋 zwr贸ci膰 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorociczka
no nie 2tys to raczej przesada,ja my艣la艂am g贸ra 1300,bo koszt jednej pary to 1050

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurnikowa822
Koszt jednej pary to 1050, to niby ile wynosi od Ciebie prezent!!!!!!!!!! Daltego napisa艂am 2000 z艂 to minimum. "Talerzyk" swoj膮 drog膮, a jeszcze musisz da膰 prezent, przecie偶 nikt nie b臋dzie sponsporowa艂 Twojego przyj艣cia :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bfhgn
ha ha, to pisze zapewne 1 i ta sama osoba pod r贸偶nymi nickami:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 123nadia321
My robimy tak, 偶e wszystkim o jednakowym stopniu pokrewie艅stwa dajemy jednakow膮 kwot臋, bez wzgl臋du na to co dana para sobie wymy艣li. Uwa偶am 偶e tak jest sprawiedliwie, w ko艅cu nie zmuszam nikogo do organizowania trzydniowych imprez i nie czuje si臋 ani troch臋 w obowi膮zku pokrywa膰 koszty czyjej艣 wypasionej imprezy, 艣lubu jak z bajki itd. Jak kto sobie nawymy艣la atrakcji, niech sobie za nie p艂aci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorociczka
no co艣 ty kurnikowa,jak bym da艂a 1300 to 250 b臋dzie prezent

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara m臋偶atka
Na Twoim miejscu da艂abym 600

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara m臋偶atka
Nadia ma racj臋,jak kto艣 wymy艣la jakies atrakcje to niech p艂aci,nie rozumiem jak mo偶na tak pisa膰 偶e wszystko musi sie zwr贸ci膰 i jeszcze prezent da膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m臋偶atka_m艂oda_jaaaa
Ka偶dy daje tyle na ile go sta膰.... Ja jak bra艂am 艣lub to w jednej kopercie by艂o 50 z艂 (dziewczyna mia艂a zaproszenie z osob膮 towarzysz膮c膮) , i co mia艂am si臋 obrazi膰 偶e da艂a tylko tyle? Na tyle ich by艂o sta膰 wi臋c tyle dali. A jak ludzie chc膮 si臋 偶eni膰 to niech nie licz膮 na to 偶e go艣cie weselni wr贸c膮 im w 150% to co wydali sami m艂odzi... bez przesady.. wesele kosztje ka偶dy to wie.. Wi臋c daj w koperte tyle ile mo偶esz da膰, a zapwniam ci臋 偶e nikt nie b臋dzie mia艂 do ciebie pretensji.

Udost臋pnij ten post

dorociczka, przesadzaj膮 z tym 2000 tys z艂 ale tak jak napisa艂a艣 te 1100z艂 od pary minimalnie wypada da膰. Jednak op艂acaj膮 tyle dni, noclegi i dojazd do ko艣cio艂a i sal臋 i dobrze by by艂o gdyby zwr贸ci艂o im si臋 chocia偶 to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mleczkoooooo
incredible.ty masz co艣 z g艂ow膮. jak organizujesz impreze to sama za ni膮 p艂a膰 a nie wymagasz od go艣ci pokrycia twoich fanaberii idotko :-O w zyciu bym nie dala 1100zl,nie ma mowy. 500 to max

Udost臋pnij ten post

znowu ta sama co mnie wyzywa na ka偶dym mo偶liwym temacie gdy tylko co艣 napisz臋 (zawsze wyzywa od idiotek itd) ale jak kto艣 ma ograniczone s艂ownictwo to trzeba mu wybaczy膰. Wypowiedzia艂am si臋 w taki spos贸b jaki uwa偶am za stosowny. Autorka rozwa偶y sobie wszystkie wypowiedzi i da w kopert臋 tyle ile b臋dzie uwa偶a艂a. Wydaje mi si臋 偶e ka偶da sugestia jest wa偶na byleby nie obra偶a艂a innych os贸b a ty w艂a艣nie to robisz. Twoje wypowied藕 nie wnosi nic pr贸cz obra偶enie drugiej osoby. Napisz co my艣lisz ale nie obra偶aj pozosta艂ych os贸b kt贸re si臋 wypowiadaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pseudonim alfa
incre...no ale takie zera jak ty to trzeba t臋pi膰 jak szczury,

Udost臋pnij ten post

To 偶e was nie sta膰 偶eby da膰 w kopert臋 to nie pot臋piajcie os贸b kt贸re maj膮 i daj膮. To ze wam si臋 w 偶yciu nie u艂o偶y艂o to nie pow贸d by nienawidzi膰 pozosta艂ych kt贸rym si臋 powiod艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oiuytfredfgvyhbunjimk
to teraz pojecha艂a艣 po bandzie, brak s艂贸w poprostu brak s艂贸w ale szczurowi nic si臋 przet艂umaczy bo on uwa偶a 偶e ma racj臋, incre ty to taki szczur brak s艂贸w

Udost臋pnij ten post

Dziewczyna za艂o偶y艂a temat i sama na koniec napisa艂a : "Czyli jad膮c na wesle wypada da膰 minimum 1100 z艂 od pary." Inni podsumowali 偶eby da艂a 2000z艂 a ja odpisa艂am : "dorociczka, przesadzaj膮 z tym 2000 tys z艂 ale tak jak napisa艂a艣 te 1100z艂 od pary minimalnie wypada da膰. Jednak op艂acaj膮 tyle dni, noclegi i dojazd do ko艣cio艂a i sal臋 i dobrze by by艂o gdyby zwr贸ci艂o im si臋 chocia偶 to" Nie wiem co z艂ego w tym widzicie i czemu was tak z偶era ze z艂o艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oiuytfredfgvyhbunjimk
ale kogo ma interesowa膰 偶e m艂odzi tak drogo p艂ac膮??? to ich dzie艅 i sami wymy艣laj膮, ale go艣膰 powinien da膰 tyle ile chce a nie bo m艂odzi tyle wydaj膮, ale ty masz tak ma艂y m贸偶d偶ek 偶e nic nie rozumiesz, tylko kasa, jak jej nie ma kto艣 to od razu jest dla ciebie zerem, wiesz ci biedniejsi s膮 cz臋艣ciej szcz臋艣liwsi ni偶 ci bogaci, a jestem pewna 偶e ty jednak nie jeste艣 taka spe艂niona i szcz臋艣liwa bo zaprzeczasz z ka偶d膮 swoj膮 wypowiedzi膮

Udost臋pnij ten post

oiuytfredfgvyhbunjimk Niech ci臋 nic nie interesuje, dawaj wed艂ug uznania a przekonasz si臋 wcze艣niej czy p贸藕niej 偶e mam racje jak ci臋 zjad膮 po jednym czy drugim weselu to mo偶e zrozumiesz 偶e nie ka偶dy jest tak naiwny jak ty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tak, bo w zyciu
licz膮 si臋 tylko pozory i co ludzie powiedz膮, prawda, Hiacynto Bukiet? I pami臋taj, 偶eby kolo numery czternastego przejecha膰 powoli, tak 偶eby mog艂a zobaczy膰 m贸j kapelusz.

Udost臋pnij ten post

Jak dla mnie to jest troch臋 艣mieszne 偶e trzeba m艂odym zwr贸ci膰 koszt i jeszcze prezent da膰. M艂odzi sobie wymy艣laj膮 nie wiadomo co na weselach, jakie艣 cuda niewidy, jak kto艣 im zarzuci 偶e to nie potrzebna to jeszcze si臋 obra偶aj膮 i m贸wi膮 偶e w ko艅cu to ich wesele i zrobi膮 jak sobie chc膮. A potem chc膮 偶eby go艣cie im jeszcze za to zwracali. To ja sobie wymy艣le np 偶e robi臋 wesele po japo艅sku i ka偶dy z go艣ci na wej艣ciu dostanie kimono szyte specjalnie na niego, do tego ka偶dy z go艣ci skoczy na bungee bo ja tak chce i mi si臋 tak podoba, no a w sali siedzie膰 b臋d膮 na z艂otych krzes艂ach i je艣膰 ze z艂otych sto艂贸w BO JA TAK CHCE, no i oczywi艣cie maj膮 mi jeszcze zwr贸ci膰 wtedy za miejsce, bo w ko艅cu mnie to tyle kosztowa艂o. To w tym wypadku m贸wienie 偶e si臋 za swoje zrobi艂o wesele jest po prostu k艂amstwem, bo wychodzi z tego 偶e za ka偶d膮 fanaberie tak na prawd臋 p艂aca go艣cie. Jak kogo艣 nie sta膰 na to 偶eby sponsorowa膰 swoim go艣ciom noclegi to niech nie wymy艣la wesela nie wiadomo gdzie i nie wiadomo ilu dniowego, a nie najpierw za艂atwi a potem wystawia kwitek ile nale偶y si臋 do zap艂aty.

Udost臋pnij ten post

Mo偶esz sobie zrobi膰 takie wesele, informujesz o tym go艣ci jaki charakter b臋dzie mia艂o i dajesz czas na potwierdzenie czy go艣cie przyjd膮 czy nie. Je艣li kto艣 zaczyna sobie wymy艣la膰 pewne rzeczy to musi liczy膰 sie z tym 偶e go艣cie mog膮 odm贸wi膰. My robimy do艣膰 drogie wesele ale liczymy si臋 z tym 偶e go艣cie mog膮 nam odm贸wi膰 w艂a艣nie z tego powodu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niewiarygodna
a wzi臋艂a艣 pod uwag臋 to, 偶e jak robisz drogie wesele i Ci ludzie odm贸wi膮 po cz臋艣ci, to wtedy wypadnie tym, co przyjd膮 da膰 jeszcze wi臋cej, tak 偶eby si臋 pokry艂o :P Poinformujesz przed weselem tych, kt贸rzy si臋 zdecydowali przyj艣膰, o takim stanie? Cho膰bym nie wiem jak by艂a bogata, gdyby ze strony m艂odych, kt贸rzy mnie zapraszaj膮 pad艂o cho膰 jedna stwierdzenie na temat tego, ile co kosztuje na weselu, nie przysz艂abym. Jak ich nie sta膰, niech nie robi膮, a jak kto艣 zaprasza, to ZAPRASZA a nie ZAMAWIA takich a takich go艣ci z tak膮, a tak膮 got贸wk膮. Jak chc臋 komu艣 zrobi膰 prezent, to na urodziny mog臋 i tysi膮cem waln膮膰 i przyj艣膰 nawet bez zaproszenia, jak kogo艣 lubi臋, bo mam gest. Ale jak mnie kto艣 zaprasza, to z regu艂y za osob臋 zaproszon膮 si臋 p艂aci. Na przyk艂ad facetowi mog臋 i zegarek z艂oty kupi膰, na rocznice zwi膮zku na przyk艂ad, ale jak mnie zaprasza na kolacj臋, to do g艂owy mi nie przyjdzie, 偶eby si臋 dok艂ada膰, bo tyle a tyle co艣 kosztuje albo 偶e musz臋 si臋 zrewan偶owa膰... M贸g艂 nie zaprasza膰 albo kocha albo na kas臋 liczy. Na wesele tez niech mnie nie zaprasza ten, co mnie nie lubi, a na kas臋 liczy. Niemo偶liwa, sk膮d jeste艣? Jaki region kraju? 呕eby si臋 nie okaza艂o, 偶e艣 Ty z mojej rodziny...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3 lata temu
By艂am na weselu ale sam i da艂am 200 z艂, uwa偶am 偶e w porz膮dku. Moi rodzice na wesele kuzynki tez dali 200 z艂 i by艂y fochy.

Udost臋pnij ten post

Je艣li kto艣 odm贸wi to przecie偶 nie p艂aci si臋 za talerzyki os贸b kt贸re nie przysz艂y. W艂a艣nie dlatego potwierdza si臋 swoje przybycie. Nie jestem na pewno z twojej rodziny bo moja rodzina preferuje zasad臋 talerzyka i nikt si臋 nie buntuje nawet jak oficjalnie si臋 m贸wi ile wynosi koszt od osoby. Ka偶dy przychodzi, dobrze sie bawi i jeszcze sie cieszy 偶e zna cen臋 od osoby bo wie ile da膰 偶eby by艂o dobrze :) Tak偶e bez obaw.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niewiarygodna
Mo偶e Tobie si臋 tak wydaje, 偶e ka偶dy tak my艣li, to jest okropne co sob膮 reprezentujecie... Ciekawe czy jakby kto艣 w rodzinie zbankrutowa艂, to czy by艣cie mu pomogli czy zostawili na pastw臋 losu, bo by si臋 rachunek nie zgadza艂... :O A czemu nie chcesz napisa膰 z jakiego jeste艣 regionu? Bo mo偶e to wszystko projekt, co wypisujesz? Przecie偶 to nie zbrodnia. Ja na przyk艂ad jestem z Ma艂opolski.

Udost臋pnij ten post