Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wezuwiuszx

łuszczyca głowy?!

Polecane posty

Gość wezuwiuszx

Czy ktoś zna jakieś dobre metody leczenia ?! Potrzebuję czegoś działającego szybko. Mam pracę wymagającą dobrej prezencji i nie mogę tak wyglądać. Piszcie proszę!

Gość o co za temat
zmiana diety

Gość tytowiesz
Zmian diety może i owszem ale polecam konsultacje z lekarzem on poradzi ci jaki lek dobrać, są różne dla różnych stadiów i rodzajów choroby. Ja dostalem clobex ale nie sugeruj się bo mi zależało na czasie i miałem konkretne wymagania.

Gość eeeeeej ty arowana
spamerko jedna, dostajesz kase za pozytywne wpisy

Gość jumperr
Zdecydowanie idź z tym do dobrego lekarza bo jak widzisz tu tylko spam odchodzi. Ten clobex to sterydowy szampon (na receptę), a to drugie to nie wiem co to jest. Trzymam kciuki.

Gość mkzndjenhbcfecft :)
Czy łupież i łuszczycę można wyleczyć głodówką? Łupież jest chorobą całego ustroju. Nie można go wyleczyć w oderwaniu od reszty organizmu, bo nie jest jedynie dolegliwością skóry głowy. Tak nas przekonują firmy kosmetyczne prześcigające się w reklamowaniu cudownych szamponów. Ale tak nie jest. Pojawienie się łupieżu świadczy o złym odżywieniu organizmu, a szczególnie skóry, która staje się sucha i zaczyna się łuszczyć. Skóra jest wizytówką zdrowia naszego organizmu. Pierwsze oznaki jej złego stanu, czyli waśnie łupież powinny nas zmobilizować do zmiany diety, do poświecenia baczniejszej uwagi naszemu zdrowiu. Na szczęście łupież jest jedynie pierwszym objawem niedyspozycji pierwszą jaskółką niepokoju! w organizmie i po skorygowaniu diety mija. Dobry efekt przynosi tu głodówka lecznicza.

Gość jork789
Ja używałem tego szamponu i jest ok. Tylko jeżeli ktoś go chce używać niech skonsultuje się koniecznie z lekarzem (przed) trzeba dostosować sposób leczenia do stopnia zaawansowania łuszczycy.