Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale czy na pewno zdrowe ?

dać niemowlakowi (9msc) swoją wędzoną wędlinę ?

Polecane posty

Gość ale czy na pewno zdrowe ?

witajci emoja córka dzisiaj skończyła 9 msc i do tej pory jeszcze nie dawałam jej swojej własnej roboty wędliny a o tej porze syn siostry jadł już całą gębą :) i nic mu nie było a ja się boję że coś jej będzie... zresztą wgl obawiam się że głodzę swoje dziecko :( bo wszystkiego boję się jej dać :( je warzywa mięso kurczak wieprzowina te mięsa mam swoje i kupuję rybe je oczywiście też codziennie owoce albo kupuje żywe (banan jabłka) a resztę w słoiczkach mam też swoje mrożone truskawki ale oczywiście boję się jej dać ;/ oprócz tego je jeszcze biszkopty i flipsy i to nie codziennie bo za bardzo nie chce daje jej czasami coś spróbować z obiady zależy co jest a tak to gotuję jej oddzielnie na około 2 tyg i zamrażam więc czy mogę podać jej tą kiełbasę (robimy chudą) i wędzoną szynkę ? (schab szynka karkówka ogonówka) kiedyś słyszałam że wędlina wędzon ajest nie zdrowa ale ja i rodzina ją jemy i nic nam nie jest jutro mam zamiar dopiero kupić masło i jej dawać z chlebem aha a czy delma rama jest odpowiednia dla takiego malca ? bo mam kupić ro maśło 82 % ale ono przecież długo nie poleży i się zmarnuje tylko proszę o odpowiedz

Gość maslo oselkowe
ja polecam maslo oselkowe, mozecie go wszyscy używac, to sie nie zmarnuje. truskawki to po roku, bo sa silnie uczulajace, ale swoja wedlinke mozesz dac.

Gość Cieekawskaa
mam też swoje mrożone truskawki ale oczywiście boję się jej dać ;/ Ja dałam przed rokiem i nic się nie stało. Spróbuj jedną i poobserwuj. A wędliny właśnie bym się bala.

Gość Cieekawskaa
czy delma rama jest odpowiednia dla takiego malca ? Absolutnie nie. Tylko oryginalne masło. Margaryny są dla dorosłych na diecie.

Takiemu maluchowi nie powinno sie podawac wedzonych wedlin. Po pierwsze dlatego ze wedzone szkodzi (zawiera szkodliwe zwiazki chemiczne). Po drugie dlatego ze wedzona wedlina jest dla malucha ciezkostrawna. Po trzecie wedzenie nie zawsze zabija wszystkie bakterie w miesie i jest to troche niebezpieczne. Jezeli chcesz podac maluchowi szynke wlasnej roboty to najlepiej pieczona w piekarniku (choc nie moze byc za sucha ani trudna do pogryzienia) albo gotowana.

Gość Francoise
zamrażasz jedzenia dla dziecka a potem mu je dajesz?czy ja dobrze zrozumiałam?i nie pytasz czy to dobrze ale o wędlinę się martwisz? ja bym wilałą dać dziecku swojską szynkę niż mrożone jedzenie

Gość a jednak to
wedzone jedzenei ejst karcerogenne, czyli rakotworcze, ale prosze bardzo faszeruj dziecko tym syfem, moze jeszcze marynowane i konserwowane do tego, SMACZNEGO!

Gość ijjkk
Francoise - a co zlego jest w mrozeniu zywnosci?

Francoise, a co takiego zlego widzisz w mrozneniu???????? Wedzonego miesa/wedlin dziecku nie dawaj....lepiej upiecz bez tłuszczu ( np. w rekawie ) kawałek szynki/schabu i dawaj po kawałeczku....