Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsargsddsrgsdg

Wycisnęłam pieprzyk ;/;/;/

Polecane posty

Gość fsargsddsrgsdg

Wyskoczył mi pryszcz koło pieprzyka i wyciskając go wycisnęłam też pieprzyk , z którego poszła krew przez to :( Teraz sie boje ,że moge mieć raka :( Czy często to sie tak konczy :( Czy ktos mial podobny problem i nic nie bylo :( ?

Gość fsargsddsrgsdg
jestem przerażona :(

Gość meg123000,,,,
idz do dermatologa... on Ci jedynie może powiedzieć czy Twoje znamie bedzie musialo byc teraz usunięte czy powie ze wielkie gow*o

Gość lolypop uciua
Hej. nie martw sie. Powiem tak ,nie mozesz miec raka tak odrazu a pozatym ja mam pieprzyk na środku nieco niżej między piersiami i też go rozdrapałam to było jakies 10 lat temu, Wiem ze duzo piszą o pieprzykach ze to niebezpieczne itd... ale nie panikuj Gdyby to było znamie powiekszające sie które czesto opalałaś na słoncu i zrobiło sie jakies wypukłe ... i wtedy byś go wycisnela to naprawde mialabys powód do obaw !!! bądź spokojna . przemyj to szarym mydełkiem to sie szybko zasuszy. nic sie nie martw!

Gość fsargsddsrgsdg
no problem w tym ze to jest na twarzy i siłą rzeczy było często opalane :(

Gość lolypop uciua
dla wlasnego uspokojenia swoich nerwów idz do dermatologa. ale naprawde to nie jest katastrofa i nic Ci nie bedzie , wiemco czujesz bo ja mialam to samo mialam 14 lat i rozdrapałam pieprzyk a moja kuzynka tak bardzo mnie wystraszyła ze ryczałam i ryczałam ,bałam sie ze umre ale moja babcia kazała mi to przemywac codziennie szarym mydłem i sie zasuszył i zregenerował.

Gość fsargsddsrgsdg
tak zrobie tylko ze teraz ta majówka i musze czekać przynajmniej tydzien z niepokojem az ktos mnie przyjmie ;/ dzieki

Gość lolypop uciua
często opalanie to nie znaczy ze "zagrożone" ,na ciele przecietnie mamy kilka pieprzyków i generalnie niektóre z nich są wrażliwsze czyli tylko z niektórych moze powstac jakies powazniejsze powikłanie ,jakas złosliwa zmiana , nie wszystkie!!! Pamietaj !!! :) Bardzo dużo ludzi ma na twarzy pieprzyki , jedni maja mniejsze wieksze ,mniej wypukle wypukle i przeciez takie pieprzyki są przez 12 miesiecy /na rok/ chcąc nie chcąc ,wystawiane na promieniowanie UV ,promienie sloneczne .... Gdyby rak powstawał z kazdego pieprzyka wystawianego na slonce i na promieniowanie UV , dawno nie byloby ludzi na swiecie bo kazdy umarłby z powodu wystawianego na slonce pieprzyka!!! nie kazdy z nich jest podatny na zmiane zlośliwą!! głowa do góry!!!

Gość happylive
Spokojnie, kiedyś miałam podobną sytuację :). Ślad po pryszczu zniknal a pierprzyk powrocil na swoje miejsce :)

Gość fsargsddsrgsdg
tzn mi pieprzyk nie zniknął tylko troche krwi z niego wypłynęło i jest teraz na nim taki strupek po krwi

Gość oj tam nie panikuj
nie ma powodu w 99% przypadkow. jak sie boisz to obserwuj, najwyzej usuniesz i tyle. nie ma co panikowac.

Gość uy5u56
koniecznie pokazac lekarzowi rozdrapany pieprzyk dobremu lekarzowi, niech go dokladnie obejrzy pod dermatoskopem i zdecyduje, czy trzeba wyciac calego wraz z marginesem skory, czy nie

Gość Izabelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tez tak kiedys zrobłam, jakies 16 lat temu i zyje ;) obserwuj jak sie pieprzyk goi, jesli nie zacznie czerwieniec dookoła i nie pojawia sie brazowe plamki to ok

Gość akryl lila
ja zdrapałam kiedys pieprzyk na dekolcie, powiększył się znacznie :-O ale raka (myślę, że) nie mam...

Gość oj tam nie panikuj
akryl to idz do dermatologa i to kaze usunac inie bedziesz miala pieprzyka. wielkie mi halo.

Gość Areja areja arej
wyluzuj idz do lekarza po majowce i w najgorszym wypadku każe Ci go wyciąć. Nawet jesli pobudzilas komorki rakowe to przeciesz z dnia na dzien nie umrzesz na raka jak to dzis zrobilas XD wytniesz i bedzie spoko a moze akurat nic sie nie stalo i nie bedzie trzeba nic robic. moja kumpela co prawda nie wycisnela ale rozdrapala pieprzyk 3 lata temu i zyje