Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boda26

Szkodliwe usg

Polecane posty

Gość Boda26

Co sadzicie o szkodliwosci usg na plod? Co ile robiciew ciazy? U nas na usg nie zbadano twarzoczaszki - oczodolow, podniebienia, wargi. Czy powtarzac badanie czy sobie darowac?

Gość znęty jak zwykle
Ja w pierwszej ciąży miałam 3 na każdy trymestr po jednym. W drugiej ciąży miałam powikłania i co drugą wizytę miałam USG,a wizyty co 2 tygodnie-dodam,że na NFZ. A moja młodsza siostra miała duże problemy z donoszeniem ciąży i spore komplikacje i miała po 2 USG w miesiącu. Póki co żadno z dzieci nie świeci ;) Ja bym po 2 tygodniach powtórzyła.

Gość mamama27
usg co 4 tygodnie czyli co wizytę - o szkodliwości to naczytałas się bajek - to nie jest promieniowanie tylko fale radiowe..

Gość znęty jak zwykle
Napisałam po 2 tygodniach-ale chodziło mi oczywiście o kolejną wizytę ;)

Gość Berbec
powtórz usg ja miałam w ciąży robione usg 2 nawet trzy razy w miesiącu i dzieci są zdrowe

Gość kljiojioj
Ja mam co wizytę usg czyli co miesiąc, lekarz jakoś musi zobaczyć co się dzieje u dziecka,

Gość jak trafiłam do szpitala to
mi co dzień robili

Gość Boda26
Dzieki za komentarze. Ktos jeszcze?

Gość ali7878
ja jestem w 7 mcu i do tej pory miałam usg w: - 6 tc - bez sensu, bo za wcześnie - krótkie - 8 tc - potwierdzenie ciąży - 12 tc - przezierność i kość nosowa - 14 tc - krótkie sprawdzenie łożyska, bo był problem - 18 tc - sprawdzenie łożyska, czy już po problemie - dość długie - 20 tc - genetyczne - długie - 25 tc - krótkie sprawdzenie szyjki w szpitalu, bo miałam skurcze więc już 7, czyli sporo teraz idę w 30 tc na genetyczne, a potem się okaże mój gin twierdzi, że nie jest szkodliwe, ale dzieci nie lubią

Gość be ata 8999
Mialam miec tylko 3 planowo ale w ostatnim miesiacu mam co tydzien -ze wzgledow medycznych

Gość nie bedę się logować
mamama27 nie fale radiowe tylko dźwiękowe. Nie są szkodliwe.

Gość mnoprst554433
tygodnie: 4, 7, 11, 14, 17, 19, 22, 27, 31, 35, 38. Dziecko zdrowe;)

Gość Podobnie
Oglądałam ostatnio rozmowę z położnikiem w TV śniadaniowej i on mówił tak: badania dowodzą że w wyniku działania usg tkanki płodu ulegają lekkiemu podgrzaniu jednakże korzyści związane z informacjami jakie lekarz uzyskuje podczas takiego badania przewyższają ewentualne skutki - czy coś w tym stylu :D