Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość aś.

Ostatnia tabletka antykoncepcyjna.

Polecane posty

Gość aś.

Witam, mam pewien problem dotyczący tabletek antykoncepcyjnych. Otóż stosuję Cilest od roku, wszystko jest okej, jednakże pojawiła się pewna sytuacjaa.. W sobotę wyjeżdżałam do rodziny, a została mi jeszcze jedna ostatnia tabletka w cyklu do przyjęcia . Powinnam ją wziąć o godzinie 22. Niestety za późno zorientowałam się, że nie wzięłam ze sobą blistra.. Dziś jest poniedziałek i dopiero wróciłam do domu. Zupełnie nie wiem co mam dalej z tym zrobić, gdyż była to ostatnia tabletka. nie współżyję właściwie od jakiegoś czasu, więc nie boję się o ciążę, chodzi o to, że nie wiem jak zachować się w stosunku do tabletek. Gdzieś przeczytałam, że powinnam zacząć brać od nowa tabletki od momentu krwawienia, które jest wywołane przerwą w tabletkach, czyli tak jakbym już od soboty liczyła sobie przerwę 7-dniową. Czy tak powinnam zrobić? Chcę mieć po prostu dobre zagwarantowanie, że nie zajdę w ciążę jak odbędę stosunek np. za 3 tyg. Więc może powinnam czekać miesiąc na kolejny normalny okres i od niego zacząć brać od nowa tabletki ? Jestem zupełnie bezradna..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować