Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adelllll

pozdzierane kolana

Polecane posty

dziewczyny ma do Was pytanie moje maleństwo pozdzierało dzisiaj kolana przy zabawie i nie moge sobie poradzić bo ciągle jest płacz jak widzi rany, do tego zakleiłam je plasterkami, ale teraz wieczorem widze że to chyba jeszcze gorsze rozwiązanie bo rana nie ma kontaktu z powietrzem i w ogóle się nie goi, czy mozecie mi podac jakieś sprawdzone sposoby na szybsze gojenie się ran?

Gość bosheee co za glupie pytanie
wypierdalaj

Gość blaneczkamama
też mnie to interesuje, córka dziś upadła na kolana i se pozadzierała, przemyłam wodą utlenioną (wisku było co nie miara), zakleiłam plasterkiem, ale potem gdy plasterek się odklejał i rana była widoczna, to mała znowu w ryk. moja mama dała mi jakiś czas temu maść na gojenie, posmarowałam po kąpieli, zobaczymy jak będzie się goić

Gość To nie jest niewyparzony
nie przemywa się woda utlenioną ale co najwyżej octeniseptem a potem przykleja plaster tylko do momentu kiedy jeszcze ranka brudzi, potem odklejamy i zakładamy bawełniane legginsy by nie raziło rany podczas raczkowania czy upadku. Plaster musi być bawełniany z opatrunkiem a nie plastikowy z dziurkami.

Gość jhajdh
Octanisept.

Czemu sie nie przemywa utleniona? Tribiotyk maść jest dobra na szybkie gojenie, a żeby nie widziały ran to faktycznie jakieś leginsy bawełniane abo dac im bandarz i niech wam coś bandarzuja:) taka nauka przez zabawe:)

woda utleniona zabije wszelkie zarazki i oczyści ranę, ale później trzeba ja jakoś zabezpieczyć, maści i bandaże odpadają bo tylko zakamuflują ranę i będą wydłużały proces gojenia, najlepiej gdyby był to jakiś biologiczny opatrunek, przyśpieszający gojenie, coś takiego jak np. żelowy opatrunek na odciski.

Gość gość
Musicie pomyślec o takim rozwiązaniu jakim jest ten spray http://hexanova.pl/dermatologia/argotiab-spray/ A to dlatego, ze jest proszkiem tworzącym skuteczna barierę ochronną w szczególności ran sączących oraz pomagającym w przywróceniu prawidłowych warunków fizjologicznych potrzebnych do spontanicznej regeneracji skóry. Dzięki składnikom produktu na skórze nie powstają infekcje, które często pojawiają się w obecności ran z wysiękiem.

Gość gość
Teraz już trzeba zadziałać czyms znacznie skuteczniejszym- a to dlatego ze zawsze pomoze w momencie kiedy mamy problem z różnego rodzaju ranami i otarciami.

Gość gość
Faktycznie, takie zastosowanie odpowiedniego kremu moze szybciej wyleczyć nas z tego typu przypadłosci, wiec ja tez jestem jak najbardziej za.

Gość Crxxxxxxxxxxxxx
octenisept to trucizna! Koncerny wam wyprały mózgi, tylko woda utleniona, jodyna, naturalne środki a nie żaden "octanisept"