Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalinka_nie_chudzinka

HEJ DZIEWCZYNY CHCE SIE PODZIELIC PRZEPISEM NA SUPER LEKKIE KLOPSIKI

Polecane posty

Hej dziewczyny chcę sie z Wami podzelic przepisem na super klopsiki jesli nie macie juz pomyslów co by tu zjesc na obiad , może ten przepis Wam sie przyda... Ptrzebne bedzie mielone z indyka lub ze swini jak kto woli ja robie z indyka ;-) 2 papryki czerwona,zielona Pół dużej cebuli , lub 1 mała 1 jajko łyzka oleju vegeta jak kto lubi przecier pomidorowy mielone wykladamy do miski , papryke oraz cebule kroimy w mala kosteczke lub szatkujemy , wrzucamy do milonego dodajemy vegete ,pieprz oraz 1 jajko wszystko mieszamy. formujemy (ja kto lubi) i podsmazamy na 1 lyzce oleju z obu stron (poniewaz sie rozwala jeli wrzucimy bezposrednio do wody) przekladamy do innego garnka lub patelni zalewamy pregotowana woda gotujemy ok 15 min przyprawiamy dodajemy przecier i pozostawiamy na malym ogniu przez ok 10 min (nie zageszczamy!) zapomnialam dopisac ze jsli 2 papryki beda Wam sie wydawc za duza iloscia do mielonego , to prosze wkroic tyle ile potrzeba a reszte dodac do wody. ja zazwyczaj taki obiadek serwuje 2 klopsiki góra salaty pomidora polane sosem nie zageszczonym , sos przyprawic do smaku vegetą SMACZNEGO !

Gość lalkalalkaUlcia
cześć ! dzięki za przepis! napeno wypróbuję ! Zaczynałam z podobną wagą jak Ty !