Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HELOOOOu

Czy można w parku zrobić sobie działkę

Polecane posty

Gość HELOOOOu

Gdzie znaleźć jakiś paragraf dotyczący zagospodarowania terenów leśnych a w szczególności parku krajobrazowego? Czy można i jak wydzielić kawałek terenu parku krajobrazowego na działkę użytkową ? Gdzie i jak to załatwić?

Gość hahahahaha co ty z choinki
sie urwales? moze jeszcze sobie posadz marchewke na srodku stadionu

Gość HELOOOOu
No więc pytam, bo znam kogoś kto użytkuje tak teren parku krajobrazowego. Na działce są posadzone kwiatki, krzewy i nawet jest skalniak. Teren nie jest ogrodzony, więc chyba można?

jedyne co, to przez zasiedzenie 20 lat w dobrej wierze, 30 lat w zlej wierze moze byc tak, ze administracja parku nie wie o tym, albo nie wie dokladnie, ze to jeszcze park; lapowki nie podejrzewam, bo jakby to wyszlo, to pracownik parku by poleciał.

Gość HELOOOOu
Więc tak: czy mogę bez bawienia się w pozwolenia użytkowac kawałek parku krajobrazowego jeśli nie będę grodzić terenu?

Gość HELOOOOu
A czy coś mi grozi za bezprawne użytkowanie?

Gość ojjjjj
ale co ty chcesz sądzić?

Gość HELOOOOu
NIC nie chcę sądzić. Mam koło domku fajny kawałek terenu i się pytam czy coś by mi groziło gdybym posadziła tam parę krzewów typu róże jaśmin itp

Gość HELOOOOu
ok, czyli po prostu nikt nie wie....

każą Ci to doprowadzic do poprzedniego stanu jesli sie kapną. Albo zalesią, żeby wiecej nie bylo glupich pomyslow. Moj sasiad sobie robil noe ogrodzenie i stwierdzil, ze zrobi je tuz za starym, przez co zyska pas szer. 20cm ;-) kosztem lasów panstwowych. Nie uszlo to uwadze lesniczego, wpadl z gpsem, odkopal kamienie graniczne i gosciu ma wykopywac slupki. pusciliby plazem, ale wczesniej byla niedaleko podobna akcja i lesniczy dostal jakas kare, za to ze iles lat ktos tam uzywal teren lasow

jesli ci bardzo zalezy, mozesz napisac podanie o dzierzawe wydzielonego gruntu, jakas mikra szansa jest ze pozytywnie rozpatrza

Gość HELOOOOu
Dziękuję wam. :)

Ja zwyczajnie zadzwoniłabym z pytaniem. W końcu park zwłaszcza krajobrazowy to nie teren gdzie mozna robić co się chce. A jak się chce to warto wiedzieć co.

Gość do wfqefeqwfeq
a mnie nie to nie dziwi osobiscie na własne oczy wiem gdzie facet w poznaniu na naramowicah zrobił sobie działke na rowie przy torach , ma tam warzywa