Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanienka

Wanienka

Polecane posty

Gość Wanienka

Mam pytanie odnośnie wanienki, tzn. jak ją wybrać, na co zwrócić uwagę. A może lepsze wiaderko? Sama nie wiem czy to wygodne, ale coraz więcej mam to poleca? Macie jakieś doświadczenia? Czy oprócz tego wiaderka http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-458-Wiaderko-do-kapieli-Tummy-Tub.html są jeszcze jakieś inne firmy? A co sądzicie o tej wanience? http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-398-Skladana-wanienka-FlexiBath-Mablo.html

Gość nic nie wiedzaca
na to wiaderko nie mogę ani patrzec.. jaki ten maluszek jest w nim poskładany... jestem za wanienka..

Gość ojojku
ja sie na wiaderko nie odważyłam ale tez cxytałam ze te mamy, które uzywaja sa zadowolone. Składana wanienka wyglada fajnie, ciekawe jak sie sprawdza. Miałam komode z przewijakiem i wanienką: http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-z-wanienka-i-przewijakiem-3w1-i2296982753.html W sumie nawet wygodne, bo masz rzeczy pod ręką. ale po pierwsze - po wyjeciu dziecka z wanienki masz zajete rece i ciezko jest połozyc przewijak.. zwłaszcza w pierwszych tygodniach zycia jak jeszcze nie umiemy pewnie dziecka przytrzymać. a po drugie - ta wanienka ma profilowane dno, moim zdaniem to bardziej przeszkadza niz pomaga - moje dziecko sie slizgało w tej wanience nawet jak juz pewnie siedziało. Gdybym dzis kupowała komode to woałabym wiecej wydac na taką : http://allegro.pl/komoda-kapielowa-open-pratic-primi-sogni-wanienka-i2290037880.html

Gość popocnaniam
ja bym proponowała najzwyklejszą wanienę

ja polecam w tym stylu, wyprofilowana pod dzieciatko, w naszym przypadku sprawdziła się, nie trzeba było podkładać pieluszek ani żadnych specjalnych podkładek, żeby dziecko nie wyślizgiwało się,w ogóle samo leżało, juz noworodek, rewelacja, teraz przy 2 też taką mamy http://allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-tega-najtaniej-i2288918298.html są w różnych cenach, musisz sobie porównać, jedyne co, to jest trochę szersza od tych klasycznych, i jak przenieśliśmy się z kąpielą do łazienki, gdzie mamy wannę najmniejszą chyba z możliwych, to musiał mąż wciskać ją na siłe, ale dało radę;) no chyba że nie planujesz kąpieli w łązience albo masz tam dużo miejsca, to nie problem:)

Gość bulkaaaaaaa
autorko najlepiej kupić zwykłą wanienkę i to z tych większych. ja kupiłam taką małą z przewijakiem i dziecko mi się przestało w niej mieścić jak miało 4 miesiące. a nie należy do dużych dzieci bo miał tylko 50 cm jak się urodził.

Gość dffghhyj
z dzieckiem w wiaderku kojarzy mi się skrobanka...okrrrrropnośc...do kąpania są wanny...wiadro to możesz kupic do sikania gdy kibelek się zapcha...:-P

Ja nie widziałam sensu w wiaderku, małego dziecka (takiego które nie siedzi) nie powinno się przecież sadzać, już o noworodku nie mówiąc, a duże dziecko raczej lubi mieć swobodę, pluskać się... U mnie akurat profilowana wanienka (miał taką awaryjną, pożyczoną u babci) kompletnie się nie sprawdziła, plastik między nóżkami miał twardy, a i tak nie położyłabym na niej dziecka samego, przecież szybko się zaczyna obracać, a siedzące- o czym pisałam wyżej- chyba woli siedzieć i mieć trochę przestrzeni... Miałam najzwyklejszą, typową wanienkę, chyba tą większą (małego kąpaliśmy w niej ok. 9 mcy). Kupiłam sobie też stelaż pod wanienkę bo można go złożyć i położyć gdziekolwiek, nie zajmuje dużo miejsca, a nie miałam gdzie tej wanienki po prostu kłaść- chyba że na podłodze ;) Ale do tego warto w sklepie się przymierzyć, podobno dla niektórych za niski. Komoda kąpielowa to chyba wygodne rozwiązanie jeśli masz na to miejsce. Składana wanienka też wydaje się fajna, a przydatna chyba zwłaszcza jak z kolei masz mało miejsca albo dużo jeździsz. A jeszcze ktoś o przewijaku wspomniał- ja miałam ok. 5 mcy stale położony na łóżeczku, bo małego dalej można było wygodnie kłaść, a przewijak często używany. Przed kąpielą też można położyć, przecież i tak wygodniej na nim dziecko rozbierać.

Gość Wiaderka poza TummyTub są
jeszcze dwa: Shantala i Bebe-Jou. Flexibath jest dobra do mieszkań w których nie ma miejsca na normalną wanienkę i w podróż. Wiaderka mają cud właściwości uspokajające i przeciwkolkowe. Flexibath jest bardzo duża i głęboka dlatego starcza na dłużej niż standardowe wanienki. Wybór zależy od potrzeb rodziców.

Gość grazynka :-)
Najzwyklejsza i w miare duza... cala reszta to zupelnie niepotrzebne gadzety. My kapalismy mala w wanience do ok 5 miesiaca a pozniej przeslismy do duzej wanny.

Gość Wiaderka poza TummyTub są
Niewiedza i zaściankowość kafeterianek nigdy nie przestanie mnie powalać. Mają internet jak każdy, a zero pojęcia o czymkolwiek.

Gość hggtdjydt
komoda jest super - miałam z profilowaną wanienką. Możesz dziecko kąpać sama - profil wanienki zapewnia bezpieczeństwo (dziecko nie zjedzie) no i nie potrzebujesz stojaka. Zwykła wanienka jest do bani - trzeba podtrzymywać dZieciątko i potrzebny jest stojak, pojawia się też problem z przechowywaniem. A taką komodę masz pod ręką - jest funkcjonalna i praktyczna - na półkach (albo w szufladach, zależy od modelu) możesz trzymać akcesoria do kąpieli

Gość Komoda to grat i wcale nie
jest wygodna. Zajmuje kupę miejsca. I na co komu stojak do wanienki? Nie macie w domu mebli czy pralki, żeby ją gdzieś postawić. Bezsens.

Gość dfgrergreg
Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . . . . Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . . . . . . Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . . . . Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . . . .

Gość mannchester
my kupilismy wanienke fosher price i dobra byla tylko przez 3 pierwsze mies bo jest malutka!raczej nie polecam. teraz kupilismy zwykla, tania ale duza wanienke ktora jest o wiele wieksza i wlasnie taka bym polecala! Maluchy szybko rosna