Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam,może ktoś doradzi?

ex mąż ukrywa fakt,ze pracuje za granicą

Polecane posty

la.firynda niech sobie plują jadem-wisi mi to dlaczego mam odpuscic skur... przez którego córka ulegla wypadkowi,znamiona tego nosi do dzisiaj.

Gość Autorko
Jesli on pracuje za granica , to w jaki sposób rozlicza sie z US w Polsce ? Pracuje leganie jak piszesz , więc i w US powinni miec NIp-35 z danymi na ten temat. Mój mąż tez pracował legalnie za granicą, ja tez i taki dokument trzeba złozyc przed wyjazdem. Mozna sprawdzic. A o do UP , pewnie był jako bezrobotny bez prawa do zasiłku, miał tylko ubezpieczenia, ale o ile dobrze pamietam trzeba sie stawiac co miesiąc do UP , a jak sie nie przyjdzie to zawieszaja na 3 miechy ? Może mu termin minoł i nie bedzie mógl sie znów zarejestrować ? S Super zrobiłas , że tam fakt pracy zgłosiłas :) Nie wypełniaj mu rzadnych papierów, ja bym jeszcze wysłala do Norwegi na adres z papierówmój sprzeciw i uzasadnienie kopia wyroku o rozwodzie , czemu nie zgadzasz sie na pobieranie zasiłku przez męża ! Chyba powinnas zatrudnic adwokata , aby to wszystko ogarnoł, bo trzeba troche instutucji powiadomic, napisac troche listów , a fajnie by było gdyby wszystko co zgromadzisz było jak najbardziej ok pod wzgledem formalnym i zeby sąd mógł to uznac za dowód.

Gość podaj min 1500
bo sąd Ci zapewne utnie troche, nie ma co słuchac tu tych frustratów, koleś widać cwaniak tu bezrobotnego udaje, zasiłek pewnie jeszcze pobiera, a w Norwegii wyciaga. Zobacz czy nie wrzuca jakis fotek z pracy w Norwegii na fb albo nk, bądź czy nie ma firmowego maila w jakies firmie, czasem niektóre firmy nawet zdjecia swoich pracowników zamieszczaja.

Autorko On sie z Polskim fiskusem nie rozlicza,tylko w Norwegii :) Rejestrując sie w UP bynajmniej nie chodziło mu o ubezpieczenie zdrowotne - zaśw. było mu potrzebne by przed Sądem udawac bezrobotnego Owszem,nie zgłosił sie w Urzedzie Pracy i go wyrejestrowali,mam nawet w domu w dokumentach decycje,którą przysłali pocztą

podaj min 1500 bo sąd Ci zapewne utnie troche, nie ma co słuchac tu tych frustratów, koleś widać cwaniak tu bezrobotnego udaje, zasiłek pewnie jeszcze pobiera, a w Norwegii wyciaga. Zobacz czy nie wrzuca jakis fotek z pracy w Norwegii na fb albo nk, bądź czy nie ma firmowego maila w jakies firmie, czasem niektóre firmy nawet zdjecia swoich pracowników zamieszczaja. zasiłku tutaj nie pobierał i nie pobiara napewno,rejestrował sie tylko po to,by miec dla Sądu zaswiadczenieo bezrobociu i braku zasiłku by mu zasądzili jak najniższe alimenty no cwaniak,ale do czasu. nie ma konta ani na nk,ani na fb ale to akurat jest mało istotne.

Gość kalifas
jak sie ex wiedzie to zal dupe sciska jestes zalosna zaslaniajac sie dobrem dziecka zreszta jak wiekszosc "matek polek" wstydz sie kurwo

Gość do autorki ......
jesli pracuje legalnie to sprawdz to na stronie http://skatt.budstikka.no/ tam jest wszystko jawne i dowiesz sie ile zarabia. Poza tym aby on dostal rodzinne w norwegii ty musisz przedstawic zaswiadczenie o tym ze nie pobierasz rodzinnego w polsce oraz pit z urzedu skarbowego. bez tego on rodzinnego tam nie dostanie

kalifas jak sie ex wiedzie to zal d**e sciska jestes zalosna zaslaniajac sie dobrem dziecka zreszta jak wiekszosc "matek polek" wstydz sie k**wo dziękuje za piękne życzenia z okazji zbliżającego sie 3 maja hahaha mi tez sie wiedzie nie najgorzej,nie narzekam a nib czego ma sie migac od odpowiedzialnosci? to,co teraz ma zasądzone to córka ma na kieszonkowe a praktycznie całe utrzymanie ja jej zapewniam i jakos przez 3 lata nie wyciągałam ręki po wiecej ale Tobie sie tłumaczyc nie musze,a pisac sobie mozesz smiało co Ci tam slina na jezyk przyniesie,mnie to .... :)

Gość do autorki ......
do tych co atakuja autorke czyli to jest w porzadku ze ex maz ma w du... corke i nie interesuje sie nia i jest cacy ze chce jeszcze wyciagnac pieniadze za nia dla siebie. gratuluje na 3letnie dziecko dostanie okolo 11000 tys koron miesiecznie i jak znalazl na imprezki

do autorki ...... jesli pracuje legalnie to sprawdz to na stronie http://skatt.budstikka.no/ tam jest wszystko jawne i dowiesz sie ile zarabia. Poza tym aby on dostal rodzinne w norwegii ty musisz przedstawic zaswiadczenie o tym ze nie pobierasz rodzinnego w polsce oraz pit z urzedu skarbowego. bez tego on rodzinnego tam nie dostanie sprawdziłam,i znalazłam to,czego chciałam:) a niby dlaczego ja mam mu umożliwic pobieranie tam zasiłku na córke,skoro On sie dzieckiem prawie nie interesuje,zadnych zaswiadczeń nigdzie nie mam zamiaru przedstawiac,wysle pismo,ze jestesmy 3 lata po rozwodzie i niczego nie mam zamiaru przedstawiac,w sensie zasw o niepobieraniu tutaj zasiłku i pit-u z us. co najwyzej moge im wysłac kopie wyroku rozwodowego,a tam jest jasno napisane,ze on ma ograniczoną władze rodzicielską wzgledem córki:)

Gość do autorki ......
chcialam tylko powiedziec ze jesli dostalas pismo, do mnie przychodzi z urzedu marszalkowskiego, to idz tam i powiedz jaka jest sytuacja a oni juz przesla do norwgii adnotacje.

Gość Uroczy Roman
To nie będzie główna okoliczność, która będzie istotna przy orzekaniu i podwyższeniu alimentów. Możliwe, że naprodukujesz się, a dostaniesz ze 100zł więcej.

taki wspaniały tatuś,a jak sie widział z córką 3 m-ce temu to dostała od niego paczke chipsów i paczke m&m hahaha zastanawiam sie własnie nad tym,by go całkowicie nie pozbawic praw rodzicielskich,on ma zasądzone widzenia z córką co drugi weekend i sie do tego nie stosuje,widzi ją raz na 3 m-ce,jesli znajdzie czas oczywiscie

Gość do autorki ......
do zalosnej szmaty a ty wogole przeczytalas co autorka napisala czy masz problemy ze zrozumieniem. ex maz chce wyludzic od panstwa nie male pieniadze na zabawe ktore sa przyznawane na dzieko. i to wedlug ciebie jest w porzadku

do autorki ...... chcialam tylko powiedziec ze jesli dostalas pismo, do mnie przychodzi z urzedu marszalkowskiego, to idz tam i powiedz jaka jest sytuacja a oni juz przesla do norwgii adnotacje. tak,dokładnie z Urzędu Marszałkowskiego z->Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa ........

Gość do autorki ......
jesli przyszlo do ciebie pismo o tym ze ex stara sie o rodzinne w norwegii to moze sprobuj napisac tam do urzedu i przedstawic sytuacje. moze dowiesz sie cos wiecej http://www.nav.no/805383895.cms

Żałosna szmata Ja bym takiej k**wie dziecko zabrał i niech ona mi płaci alimenty ścierwo. Mi te 300stowy w zupełności by starczyły jakbym 140tys koron miał. K**wa ograniczy mu widzenia do minimum a tu bleczy że on się nie interesuje! Już ja takie k**wy znam. Chciwe to na kasę i jak wyżej żal d**e ściska że byłemu się powodzi! Zabrać takiej k**wie dziecko to się nauczy jedna z drugą! Za dobrze tu mają w tej j**anej polsce! Że nigdy ojcu praw nie przyznają tylko matce! I z wielką łaską się na widzenia zgadzają! Pie**olone prawo! Wiele razy padała taka propozycja z mojej strony,ale on nie chciał,sam chciał by mu ograniczono władze rodzicielską,sam zaproponował,ze bedzie sie widywał z córką co drugi weekend i jana to przystałam,tylkoon o tym zapomniał wiec zamknij mordke na kłódkei nie ujadaj,bo nie znasz sytuacji ps. te 140 tyś koron to na rok,wiec az tak duzo tam nie zarabia hehe

Gość do autorki ......
zalosna szmata pewnie jest takim tatusiem ktory dziecko widzi raz w roku i bierze na dziecko kase z kazdej strony aby miec na chlanie

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie karmcie tolla. Troll potrzebuje zainteresowania, jak go nie ma to sobie pójdzie tam gdzie owo zainteresowanie znajdzie :D

Żałosna szmata Nie pie**ol szmato bo ci nie wierzę! A jak chcesz całkowicie mu odebrać prawa to j**ane alimenty też ci się nie należą! Z jakiej racji ktoś ma płacić za coś do czego nie ma prawa! Już wychodzi szydło z worka! Dokładnie taka jak myślałem! :) nie wiedziałam,ze takie bezmózgie Yeti jeszcze chodzą po tym swiecie,frustracie

Gość do autorki ......
radze dopilnowac tego rodzinnego bo jesli jakims cudem jemu sie uda je dostac to jesli ty pobierasz rodzinne tutaj to bedziesz musiala je oddac. taka sytuacje ma znajoma ktora z ojcem dziecka nie jest i w polsce pobierala rodzinne. tatus pojechal no norwegii zalatrwil rodzinne a dziecka od roku nie widzial kaske na nie bierze a ona musi teraz oddawac rodzinne ktore pobierala tutaj

do autorki ...... zalosna szmata pewnie jest takim tatusiem ktory dziecko widzi raz w roku i bierze na dziecko kase z kazdej strony aby miec na chlanie 10:10 [zgłoś do usunięcia] weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie karmcie tolla. Troll potrzebuje zainteresowania, jak go nie ma to sobie pójdzie tam gdzie owo zainteresowanie znajdzie dokładnie:) to tez pewnie jakiś zakompleksiony alimenciarz,który kombinuje jak by tu swoje dziecko "upierdolic" zmykaj z tąd,dyskusja z Tobą jest bezowocna:) miłego dnia:)

Droga autorko, nie odpuszczaj!!! Ludziom (a raczej świniom), którzy nie płacą na utrzymanie swoich dzieci nie powinno się podawać ręki! Swoją drogą dziwię się, że jesteśmy w Unii, a takich prostych rzeczy jak potwierdzenie legalnego zatrudnienia nie można sprawdzić i wyegzekwować należnych na dziecko pieniędzy.

do autorki ...... radze dopilnowac tego rodzinnego bo jesli jakims cudem jemu sie uda je dostac to jesli ty pobierasz rodzinne tutaj to bedziesz musiala je oddac. taka sytuacje ma znajoma ktora z ojcem dziecka nie jest i w polsce pobierala rodzinne. tatus pojechal no norwegii zalatrwil rodzinne a dziecka od roku nie widzial kaske na nie bierze a ona musi teraz oddawac rodzinne ktore pobierala tutaj niczego nie bede zwaracac bo po pierwsze ja tu nie pobieram zasiłku rodzinnego na córke bo mi dochód przekracza a po drugie nie mam zamiaru zadnych dokumentów dla niego wypełniac,co najwyzej wysle wyrok rozwodowy.

Gość do autorki ......
teraz doczytalam ze nie pobierasz rodzinnego

Żałosna szmata Prawie sześć koła na miesiąc to nie mało! Ja jestem w stanie za te pieniądze co najmniej 6osobową rodzinę wyżywić. I nie wciskaj kitu żeś biedna pokrzywdzona a to on ten ch... I niedobry. bo ci nie wierzę! Zbyt wiele oszustek znam! W tym byłą żonę! hahahaha i wyszło,co Ci lezy na wątrobie. uwazasz,ze 6 tyś wnorwegii to duzo? ja w polsce mam ponad 3.000 hahahaha

Gość do autorki ......
akurat to ze jestescie po rozwodzie to tutaj nie ma znaczenia bo nie jest pozbawiony praw rodzicielskich i jesli chodzi o rodzinne to moze je dostac. ja pamietam ze jak jeszcze z teraz juz mezem slubu nie mielismy to tez wysylalam rozliczenie podatkowe za zeszl rok, papier ze nie pobieram zasilku i kopie paszportu dziecka

ciekawe,czy była by możliwosc,by te norweskie rodzinne dostawała córka? no nic,trzeba sie udac do dobrego prawnika i przyjrzeć sie dokładnie wszystkiemu.

Gość do autorki ......
z tego co wiem to rodzinne norweskie moze isc tylko na jego konto

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Żałosna szmata to raczej pryszczaty gimbus, któremu się nudzi bo pewnie do szkoły iść nie musi i uważa siebie za niezwykle dowcipnego, albo inne nieszczęście któremu w majówkę do roboty kazali przyjść, jest nieszczęśliwy, frustracja w nim buzuje i w obrażaniu innych jako anonimowy troll znajduje ujście.