Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam,może ktoś doradzi?

ex mąż ukrywa fakt,ze pracuje za granicą

Polecane posty

Żałosna szmata Jejku co ty nie powiesz co mi jeszcze zarzucisz? żałosne że aż śmieszne no własnie,jestes tak żałosny,ze aż smieszny :) :) :) zmykaj juz:) widac,ze Cie życie ktoś kiedys po dupie ostro skopał,skoro pałasz taką nienawiscią do kobiet haha :)

do autorki ...... z tego co wiem to rodzinne norweskie moze isc tylko na jego konto rozumiem:) nie wzbogaci sie o te niecałe 1.000 NOK bo ja nie mam zamiaru mu tego umozliwic. to troche chore,ze rozwiedziony ojciec,z ograniczoną władzą rodzicielską moze pobierac zasiłek na dziecko,którym w ogóle sie nie interesuje

Żałosna szmata Nienawiścią pałam do j**anych oszustek które zabierają prawa ojcu i udają wielce pokrzywdzone! Ale już niedługo, nasyłam regularnie mops na te k**we i to mi oddadzą dziecko a jej prawa niedługo zabiorą i zobaczymy jak będzie śpiewać oszustka j**ana! miałam juz nie odpisywac,ale nie umiem sie powstrzymac-taki mam ubaw z Ciebie,ze dosłownie sikam w majciory hahahahahah

ale ja ex męzowi nie ograniczyłam praw rodzicielskich,to on sobie tego zarzyczył,bo miał juz nową doope do posuwania i nie miał czasu dla dziecka tamta posuwajka go kopnęła w zad kiedy sie dowiedziała,ze bedzie musiał płacic alimenty,teraz jest w nowym "związku"

[zgłoś do usunięcia] Żałosna szmata Ha ha ha wogóle się nie interesuje!! Nie kłam dziwo! Z twoich postow aż śmierdzi zakłamaniem i frustracją!!! Twój węch wyprowadzi Cie kiedys na manowce:) TY nawet tych postów nie czytasz ze zrozumieniem:) aha,i do Twojej wiadomosci: ograniczenie bądz całkowite pozbawienie praw rodzicielskich nie zwalnia z obowiązku płacenia alimentów,baranku:)

skoro uwazasz,ze 2-3 godzinne widzenie z dzieckiem co 3 m-ce to interesowanie sie nim,to gratuluje:) smierdzi od ciebie moim exem hahahaha

Jak zwykle kłótnia o kasę, a o dziecku nikt nie myśli. Podobno ludzie stoją na szczycie ewolucji, a ja widzę, że zwierzęta lepiej dbają o swoje młode. Dziecko nie tylko je, ale trzeba je ubrać, dziecko zużywa też wodę, mydło, proszek do prania, mieszka też w miejscu za które płaci się czynsz. A edukacja, książki, przybory do pisania, farby, zeszyty? Więc faktycznie kobiety, zacznijmy dzieci zostawiać ich ojcom. Zobaczymy ile wtedy zarobią, ile będą mieli czasu dla swoich nowych partnerek, jak sobie wtedy bez problemu wyjadą za granicę, a my, kobiety będziemy im płacić 300zł. Już to widzę!!!

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja tam bym zdobyła, jakieś zaświadczenia, że ojciec legalnie pracuje w Norwegii, oszukał sąd żeby się wymigać od alimentów etc. Ja wiem, że to może wredne, no ale jak ktoś na własne dziecko żałuje kasy, to nie ma litości. A jak w tej Norwegii pracuje legalnie to na bank można mu jakoś te alimenty z pensji ściągać i z ukrywaniem dochodu nie jest tak łatwo, że jak z firmą, że przepisze na obecną partnerkę/żonę i on nic nie ma. Wziąć prawnika i się dokładnie wszystkiego dowiedzieć.

Na pewno autorka, jak i inne kobiety, z 300-tu złotych utrzymuje dziecko, przepierdala pieniądze na siebie, robi prezenty kochankowi, a resztę odkłada do wielkiej skarpety!

Marzena W. Jak zwykle kłótnia o kasę, a o dziecku nikt nie myśli. Podobno ludzie stoją na szczycie ewolucji, a ja widzę, że zwierzęta lepiej dbają o swoje młode. Dziecko nie tylko je, ale trzeba je ubrać, dziecko zużywa też wodę, mydło, proszek do prania, mieszka też w miejscu za które płaci się czynsz. A edukacja, książki, przybory do pisania, farby, zeszyty? Więc faktycznie kobiety, zacznijmy dzieci zostawiać ich ojcom. Zobaczymy ile wtedy zarobią, ile będą mieli czasu dla swoich nowych partnerek, jak sobie wtedy bez problemu wyjadą za granicę, a my, kobiety będziemy im płacić 300zł. Już to widzę!!! :) no własnie,przeciez nigdzie nie jest napisane,ze dziecko/dzieci po rozwodzie rodziców MUSZĄ zostac z matką. tez damy takim tatusiom po 300 zł i niech robią z tym co chcą,a my bedziemy wiesc zycie bez zadnych przeszkód:) ja bym akurat córki nie oddała,bo mój ex jest baaardzo nieodpowiedzialnym człowiekiem. pewnego razu jak ja bylam w pracy,córka została z ojcem w domu,on poszedł sobie spac a córka w tym czasie wyszła z domu odeszła ponad 2 km ale na szczęscie spotkała ją sąsiadka i przyprowadziła do domu ex potrafił równiez zostawic dziecko same na placu zabaw,pod opieką innych rodziców a sam sie urwac na 1-2 godz do swojej kochanicy

To co zrobił, jest w Polsce karalne. A sprawę o alimenty załóż mu w Norwegii, wiem, że można to zrobić nawet przez internet. Znajdź prawnika, najlepiej kobietę.

Marzena W. Na pewno autorka, jak i inne kobiety, z 300-tu złotych utrzymuje dziecko, przepie**ala pieniądze na siebie, robi prezenty kochankowi, a resztę odkłada do wielkiej skarpety! jeszcze funduje kochasiowi za te alimenty wczasy 2x w roku,na Malediwach i na Majorce buhahahaha chodze za te pieniądze do kosmetyczki,fryzjera,solarium do Spa,a dziecko je suchy chleb z wodą,od swieta z dzemem:)

no nic,dziękuje kochani za odpowiedzi,niektóre bardzo przydatne:) zmykam z córką na rowery:) miłego dnia:)

Ja się nie śmieję, temat dzieci zawsze traktuję jak najpoważniej. To straszne, że dziecko i jego potrzeby schodzą na drugi plan, bo tata musi pokazać mamie, kto tu rządzi.

Żałosna szmata - rozumiem ze dbasz o dziecko, kupujesz cieple kurtki na zime,buty co 1-2 miesiace, dbasz o to zeby miala w zime ogrzewanie,dajesz kieszonkowe, ksiazki do szkoly, pomagasz w lekcjach, wychodzisz na je.bane place zabaw, zapewniasz jej atrakcje w stylu 'wesole miasteczko' , kupujesz prezenty bez okazji, fundujesz wizyte u dentysty, kupujesz leki gdy jest chora, robisz jej zakupy zeby glodna nie chodzila, i ma majtki na dupe zalozyc. Jesli tak to nie mam ci nic do zarzucenia. Nie wszystkie matki sa takie. To ze twoja eks to szmata nie znaczy ze wszystkie takie sa. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze jak sie rodzina rozpada to przewaznie tatusiowie zachowuja sie dla swoich dzieci tak jakby ich nigdy nie mieli. Ja od mojego to nawet nie liczylam na nic i nic nie pobieram,bylabym ucieszona gdyby po prostu przyszedl i spedzil z nia troche czasu. Ale nawet to jest dla niego za trudne :o

Żałosna szmata - i z tego powodu stwierdzasz ze autorka tematu to alkoholiczka i odprawia libacje z kochasiami? :o Jesli tak robi twoja zona to twoim zasranym obowiazkiem jest uchronic dziecko chocby nie wiem co. Zbieraj dowody,rob zdjecia itp A dziecko na pewno ci przyznaja

Gość lasjfakfajf
Mieszkam w Szwecji i nie sadze ze mozesz zprawdzic gdzie ex pracuje natomiast czy ma norweski peselnr i gdzie mieszka a to jest duzo. Zaloguj sie na czarno to moge troche pomoc.

lasjfakfajf Mieszkam w Szwecji i nie sadze ze mozesz zprawdzic gdzie ex pracuje natomiast czy ma norweski peselnr i gdzie mieszka a to jest duzo. Zaloguj sie na czarno to moge troche pomoc. dziewczyna podała mi tutaj stronę,na której można sprawdzić,jaki dochód miał ex za dany rok,i rzeczywiscie sprawdziłam,wpisałam imie i nazwisko i mi pokazało: dochód jaki uzyskał i nawet ile podatku miał potrącone.

to jest ta strona http://skatt.budstikka.no/ bardzo mi ta dziewczyna pomogła,nawet nie wiedziałam,ze takie cos istnieje i bardzo jej za to dziękuje.

Gość dyskusja ogólna na kafe
pazerne kurwiszony takie jak wy powinno sie smazyc w głębokim tłuszczu

Gość lasjfakfajf
Tack jak naopisalam mozesz sprawdzic zarobek i podatek ale chyba nie gdzie on pracuje. Powodzenia

Gość sara.s
mieszkam w Norwegii podam Ci stronę norweską www.Oplysningen.no wpisujesz tam w górne okienko jego imie i nazwisko i wyskakuje Ci jego nr.telefonu norweski jeśli taki ma i jego adres zamieszkania ... druga strona norweska jest to strona z podatkami www.Skattelister.no tam tez mozna wpisac imie i nazwisko osoby ktora szukasz jesli jest tutaj tyle lat to musi placic podatki i tam wyskoczy ile placil tych podatkow ( od zarobionych pieniedzy badz od pieniedzy ktore dostaje od panstwa) ja to tez sciagalam jak moj maz nie chcial placic alimentow na dziecko i to byl dowod w sadzie... jesli chodzi o rodzinne to nalezy mu sie okolo 1000 koron na dziecko jesli ubiega sie o nie i je otrzyma to te pieniadze sad musi przyznac dziecku bo panstwo norweskie nie placi tych pieniedzy dla rodzicow tylko one naleza sie dziecku .

Gość zajebiscie
Dzieki tobie juz wiem jak mam rozegrac ta sprawe ! dziekuje ci lapczywa i pazerna matko ! kazda baba jest tak samo prosta w tych sprawach. do roboty !

Gość gość
Witam, bardzo proszę o pomoc w sprawdzeniu osoby, która pracuje w Norwegii, w Polsce zarejestrowana jest jako bezrobotna bez prawa do zasiłku i własnie otrzymałam pozew o zaniechaniu płacenia alimentów. Niestety próbuję wchodzić na podane strony ale coś mi nie wychodzi. Proszę o pomoc jeżeli jest to możliwe. Z góry dziękuję.