Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocia morddka

dziecko 5 letnie

Polecane posty

Gość kocia morddka

czy dziecko w takim wieku kapie się w wannie czy wanience korzysta z nocnika czy dużego kibelka je samo czy jest karmione samo myje zęby pije z butelki ze smoczkiem śpi w łóżeczku czy łóżku w swoim pokoju czy z rodzicami

Gość kocia morddka
dlaczego miałabym zwariować?

To co napisałaś to dziecko ok 2letnie. A 5ciolatek to juz nawet powinien sam myć stopy rączki buzie itp. Ew. ty jemu głowe. Pije z kubka, korzysta z sedesu9ew. nakładki). Kobieto chcesz wychowac ciamajde czy zaradne dziecko ??

Gość mkmki
w wannie duzej kibelek samo samo myje zeby spi w swoim pokoju w lozku smoczek w tym wieku???,asakara jakas....

moje kapie sie juz dlugo we wannie od samego poczatku jak sie nauczyla korzysta z kibelka z jedzeniem jest problem bo jest niejadek umie jesc sama ale czasem musze ja karmic zeby cos zjadla samo muje zeby] pije mleko przez smoczek dlatego ze ze szklanki nie smakuje jej soki herbate ze szkalnki pije, spi w lozku w pokoju z rodzicami.

Gość kocia morddka
a w taka pogodę jak jest teraz zakładacie dziciom podkoszulki? pozwalacie jeść lody w upał?

ja nie zakladam pokoszulki biega w majtkach a lody to postawa

Gość kocia morddka
czyli dajesz spoconemu, rozgrzanemu dziecku lody?????????

Gość kocia morddka
powiedzcie, bo juz sama nie wiem czy ja wariuje czy swiat staje na głowie

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
o matko spanie włózeczku, picie z butelki??? to chyba zart jakis :D mam 5,5 latke i o takich rzeczach juz dawno zapomniałam :D lody oczywiscie!! podkoszulka po coo??!!!

Gość mama też 5 latka
mój syn kończy niedługo 5 lat.. w wannie kąpie się sam od roku pod naszą opieka od 2 roku sam, teraz sam się myję, myje zęby, sam się ubiera. samodzielnie je od 3 rok życia..teraz to wyniesie po sobie do zlewu, sam korzysta z kibelka,sam podciera sobie pupę i sam spłucze i umyje ręce. ze smoczka już od dawna nie piję. śpi sam w swoim łóżku w swoim pokoju od 2,5 roku życia za kilka miesięcy idzie do zerówki i nie wyobrażam sobie jak by sobie poradił be takich cynnośc. autorko twój syn ma 5 lat w tym roku mógłby iśc do reówki za rok obowiązkowo, jak ma sobie tam poradzić. co do ubrania ubierany jak my. jak gorąco to tylko na spodenkach..w lato kąpany na dworze i lody oczywiście. ażeby nie było zgrzane to nie ubierać grubo

Gość mama też 5 latka
moe nam napisz co twój syn wykonuje sam a co z waszą pomocą gdzie śpi.itp wiesz że młodsze dziecko szybciej i chętniej uczy się samodzielności i różnych czynności, czym starse tym gorej nauczyć i przyzwyczaić do nowych nawyków.

Gość a nie przyszło wam do tych
moja szwagierka tak wychowała swoją córkę,która dziś ma 9 lat. Ona ją kąpie,szykuje jej kanapki,wyciera pupę.Mała sama nie może iśc do osiedlowego sklepiku po małe zakupy czy nawet loda.Masakra jakaś.Jak ta mała pisze na gg z moimi dziećmi, które sa w bardzo zblizonym wieku to im bardzo zazdrości że sa takie samodzielne i mama im na dużo pozwala.No ale oni to przyginają w/g mnie na maksa z wychowaniem tej małej.Ona już o 19 jest po kolacji,kąpieli i musi iśc do swojego pokoju ,może obejrzec jakąs bajke i spac.Moje to i do 22 potrafią jeszcze buszowac w swoich pokojach.