Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmm432

kobiety 40-letnie

Polecane posty

Gość mmm432
i więcej w życiu mnie tu nie będzie....jestem tu na chwilę.....ja nigdy nie mam czasu na Internet......ale fajnie poznać Bubera i innych

Gość mmm432
no ok miłego dnia

Gość mmm432
chociaż wolę normalne imiona a nie fikcyjne

Gość mmm432
nie jest tu tak fajnie Buber.....realny świat jest lepszy

przeczytałam ten topic....ktoś tu pisał że 4 razy w tygodniu jest ze swoją żoną.....nie ma się czym przechwalać żadna rewelacja 4 razy w tygodniu...to jest chyba dla niektórych par małżeńskich norma dzienna, pa.

Gość up...
i wyciagac topik,tylko zeby to napisac?!?!?!

Gość FabrykaFormy
Szanowni Państwo, znane powiedzenie mówi, że „jesteś tym, co jesz”. Odpowiednie odżywianie w połączeniu z ćwiczeniami dostosowanymi do wieku pozwoli nam dłużej czuć się dobrze i zachować młodość. Po 40. roku życia znacznie maleje tempo przemiany materii, a co za tym idzie pojawia się tendencja do tycia. Jest to najtrudniejszy moment dla osób dbających o utrzymanie prawidłowej wagi. Nasz organizm potrzebuje 1700 kcal dziennie, dlatego trzeba bardzo uważnie komponować swój jadłospis. Osoby w tym okresie życia powinny jeść pokarmy bogate w selen. Są to m.in. pełnoziarniste pieczywo, owoce morza, nasiona słonecznika, które zawierają przeciwutleniacz chroniący skórę przed uszkodzeniami. Powinno się także zrezygnować ze słodyczy i produktów zawierających węglowodany. To źródła pustych kalorii, które niespalone u 40-latka szybko zmienią się w tkankę tłuszczową. Nie możemy zapominać o regularnych ćwiczeniach. W tym wieku powinniśmy coraz częściej sięgać po treningi BodyMindowe, czyli pilates, jogę, zdrowy kręgosłup lub stretching. Celem treningów wydolnościowych na tym etapie życia będzie utrzymanie formy. Jeśli natomiast decydujemy się na trening siłowy konieczne pamiętajmy o odpowiednim zmniejszeniu ciężarów. Fabryka Formy