Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TeodorekPstrokaty

Pasja czy Przyzwyczajenie, Namiętność czy Spokój

Polecane posty

Gość TeodorekPstrokaty

Mam do Was takie pytanie, być może ktoś kiedyś był w podobnej sytuacji, więc z chęcią poznałbym jego przemyślenia. Od prawie dwóch lat jestem z kobietą, mieszkamy razem, od kilku miesięcy planujemy oficjalnie ślub. Kocham ją, a przynajmniej tak mi się wydaje, uwielbiam(y) wieczorne czułości, tulenie, itd. uwielbiam jej pomagać, przynosić rano świeże pieczywo, dzielić domowe obowiązki, w zasadzie nie wyobrażam sobie lepszej kobiety na moją partnerkę, ale... nie chce mi się kochać... Nie mam problemów z doprowadzaniem jej do orgazmu czy to łechtaczkowego czy to pochwowego, ale dla mnie jest to coś co "wypada" zrobić, a nie coś co się pragnie robić. pragnę, ale może nie codziennie, tylko raz na kilka dni... Obawiam się, że z racje wzrastającego libido kobiet po 30-stce, ona będzie tylko bardziej chętna do igraszek... Czy można kogoś kochać, ale nie pragnąć ?

Gość dusza jest najwazniejsza
tez mialam taki dylemat. kocham pewnego faceta ale sie go niestety brzydze bo jst okropny i oblensy. wybralam inny zwiazek, w ktorym jest pelno namietnosci od lat, mimo ze o tamtym ciagle mysle. bezsens

Dokładnie bezsens... 1- kochałam le nie pragnęłam 2- pragnęłam ale nie kochałam Ja dalej liczę ze w 3 da się jakoś to połączyć;)

Gość dusza jest najwazniejsza
dokladnie, na to czekam

Gość Czarna Iowa
Niestety można... :( Gdybym się dowiedziała , że mój facet mnie nie pragnie, uczyniłabym wszystko aby choć ciut go "podkręcić" :) a zaczęłabym tak lekko : http://www.youtube.com/watch?v=rj-6yaeaJac

Gość Tomnek_RZ
Zostaw ją! jak Cie teraz nie podnieca, potem bedzie tylko gorzej

Gość zupełnie nie rozumiem
Tomnek_RZ ..... przecież to problem autora a nie jego kobiety. Skąd masz pewność, że z inną będzie inaczej. Jak tylko problem z seksem, to faceci szukają zaraz winnych dookoła, po za sobą. Należało by w związku popracować, aby odnaleźć przyczynę, a oni zaraz, znajdź sobie drugą i nic dziwnego, że kobiety zmieniają sobie partnera na lepszy model, skoro tak prosta jest wasza droga myślenia.

Gość taki sobie facet w srednim wi
A na inne kobiety masz ciagle ochote czy tez tylko raz na kilka dni? Albo to przyzwyczajenie i wolisz co jakis czas przeleciec cos nowego - tacy wlasnie jestesmy albo twoje potrzeby sexualne sa na poziomie faceta znacznie starszego od ciebie - i tak bywa. musisz sprobowac czy inne kobiety dzialaja na ciebie inaczej.

Gość TeodorekPstrokaty
Dzięki za odpowiedzi :) Tak naprawdę to kręci mnie coś "złego, niegrzecznego, nieprzyzwoitego" czyli same rzeczy, których nie powinno się robić, ale na dłuższą metę w wieku chrystusowym to nie ma racji bytu... podejrzewam (znając mój charakter), że niezależnie od kobiety, jaka cudowna, wyzwolona seksualnie i wyuzdana by nie była - w stałym związku moje podniecenie będzie na stałym, niskim poziomie..