Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _____________||_______________

Zastanawiacie się skąd się wzięło słowo Typiara?

Polecane posty

Gość Verdis
ja je wymyśliłam

Ciebie wtedy jeszcze nie było na świecie.

Typiara wzięła się od zespołu E-Type. Tandetny styl ubierania, staniki i białe kozaczki. Do tego charakterystyczny taniec. Po prostu dyskotekowa tandeta. Za mali byliście, żeby to widzieć. To słowo nie pochodzi od żadnego typa. Nawet nie miałoby sensu. Tym razem to znowu ja. Za młody jesteś i to nie twoje klimaty. Zresztą sam wiesz, że nie odnalazłbyś się w klubach z takimi panienkami.

NIgdy nie byłes zbyt bystry. Wyjaśnij zatem jaki to ma sens? Co miałoby przekazywać słowo typiara pochodzące od typa? Po co się upierasz? Jesteś młodym rudym leszczykiem z zapadniętą klatą i nie wpuściliby cię z twoim wyglądem do takich klubów. Poza tym jesteś za młody. Ile lat miałeś w latach 90?

a jaki ma sens slowo facetka pochodzace od slowa facet? dokladnie takie samo w jezyku potofccznym ... facet - okreslenie na mezczyzne facetka - na kobiete z type i typiarą to samo tylko że typ i typiara sa slowami , okresleniami o wydzwięku negatywnym natomiast facet/facetka nautralnym

Litości dzieciaku. Twoje wywody sa śmieszne, tymbardziej zwazywszy, że to słowo do uzycia wprowadzili ludzie których znam. Dlatego przedstawiam historię różnych rzeczy, które przezyłem/ Historię powstawania stylow, słów, muzyki, klubów itd.