Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GaBI BOn

Uczulenie czy poparzenie słoneczne?

Polecane posty

Gość GaBI BOn

jak radzic sobie z uczuleniem słonecznym? jakie są domowe sposoby? nie wiem do konca czy to uczulenie czy poparzenie ale strasznie swędzi... na delkocie jedna wielka czerwona swędząca plama, a na rękach małe krostki nie swędzą... pomocy... :(

Gość ewikkks
Nakładać filtry 50, porządne (nie jakieś nivea czy kolastyna, tylko dobrych firm aptecznych), w solidnej ilości, pamiętać o reaplikacji.

Gość GaBI BOn
a czy to uczulenie będę miec zawsze? czy moze minąc i nie powtórzyc sie w przyszłym roku? kremy 50... problem w tym ze lubie byc opalona...

Gość ewikkks
To pozostaje samoopalacz :P Bierzesz tabsy antykoncepcyjne? Bo jak tak, to po odstawieniu uczulenie może się cofnąć.

Gość sunny bunny
Ja mam uczulenie na słońce. Objawia się to tym, że strasznie swędzie mnie skóra, wystarczy jak się przejdę z 20 minut w ostrym słońcu, wcale nie muszę wylegiwac sie na plaży. Nie mam na to sposobu, podobno dobre sa okłady ze schłodzonej serwatki. Samruję się aby nawilżyć skórę ale to niewiele pomaga, musze to przeczekać.

Gość GaBI BOn
biore tabsy, ale nigdy nie mialam czegos takiego... czytalam ze wystarczy filtr 25 i jesc betakaroten w tabletkach? co wy na to?