Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca.

Dieta MŻ od zaraz!

Polecane posty

Oj dziewczyny łatwo powiedzieć. jedzenie w Anglii jest strasznie drogie , tym bardziej,że wraz z chłopakiem oszczędzany bo na miesiącach/tygodnach wracamy do polski. Mięso to katastrofa -drogie i strasznie kurczy się . Wypełnione wodą. Cycki z kurczaka? 5 Ł za dwa małę kawałeczki !!!! tania jest fasolka szparagowa , groszek, marchew, por, kapusta(kupujemy je). z mięs kupujemy mielone wieprzowe, bo za prawie kilogram płacimy 2,70Ł. ja na obiad zrobiłam sobie zupkę ogonową ale dietetyczną . bez zabielania , bez zaklepywania . pyszna wyszła. dziś cały dzień jestem na zupie bo mam zaparcie i muszę ciepłym i płynnym ruszyć jelita.

Gość ekhd
zjedz owsianke i ze dwa kiwi to cie ruszy

Gość khftew
sernik stygnie, troche opadl ( ale jak pisałam wczesniej do pzrewidzenia to bylo) musi stygnac zeby go mozna bylo pokroic , i to dosc dlugo mozna zrobic na zimno z serkow i galaterki

mówisz? owsianka i kiwi ? kurde gdzie ja owsiankę znajdę w sklepie :D trzeba będzie zapytać :D

Gość ekhd
ja codziennie na snaidanie jem owsianke z z 3 łyzek otrab owsianych - gotuje na chudym mleku i potem jem 2 kiwi i jestem codziennie w c czasem 2 razy nawet

Gość germanistka86
khftew zazdroszczę, sama bym coś słodkiego zjadła;). Mi kiedyś radzono wypić przegotowaną wodę, a potem zjeść 2 dojrzałe kiwi, ale na mnie akurat nie zadziałało:D. W tym okresie zresztą jadłam masę tabletek przeczyszczających, bo miałam straszne zaparcia i też to było za granicą, tyle, że w Niemczech. Na mnie zadziałały jedynie warzywa i owoce w dużych ilościach i tylko je jadłam przez ok tydzień. Potem wprowadzałam inne produkty i już jakoś jest ok;). Ulcia jedz dużo błonnika to na pewno pomoże. Owsianka jest dobra, jak już ktoś pisał, jabłka itp. Można też kupić błonnik i dodawać do posiłków:)

Gość ekhd
owsianki nie slodze smakuje mi taka :)

Gość ekhd
a powinno sie nie slodzic no i pare sliwek tez mozna suszonych lub z nich kompot

Gość khftew
germanistka, ale ten sernik na slodziku jest , no lepszy by byl normalny ale on tuczy a ten raczej nie. ja owsianke zjem , tez lubie, ale daje tez czesciej otreby do jogurtu pitnego i wypijam z nim

Gość almia21
stosuje ktos konkretna diete?

Gość germanistka86
Najważniejsze, że ma ten smak:). Oglądałam też inne przepisy, które podałaś na stronkach i wyglądają również apetycznie;). Chciałabym się właśnie na takie jedzenie przestawić już na zawsze. Pamiętam, jak zaczynałam rezygnować z cukru do kawy i śmietanki. Na początku nie umiałam się przyzwyczaić, a teraz piję właśnie tylko kawę bez dodatków.

Gość khftew
ja tez tak probuje jesc , chociaz czasem zjem tez cos innego, nie wszystko naraz :)

Gość germanistka86
A co udało Ci się do tej pory zmienić? Almia 21 ja nie stosuję konkretnej diety, staram się po prostu zmieniać pewne nawyki, co się oczywiście wiąże ze spadkiem wagi.

Ulcia.....,COTY ZA PRZEPROSZENIEM PI.....SZ!!!! Ja mieszkam w Uk 7 lat i wiem,że nie jest taj jak piszesz z tymi warzywami i mięsem!!!!!!Owoce też są tanie! Kilo piersi z kury z Aldi kosztuje 5f,kilo jabłek 1,70f,mandarynki(kg) 1.50f,banany (KG) mozna kupić juz za funta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pomidory? 8 duzych około funta,sałata ,ogórek ,to samo. Papryka w Tesco za 1,68 ,6 sztuk. Pieczarki pół kilo 70 pensów.Mieso z indyka na gulasz 400 gram za 2.20f..............ITD Więc nie koloryzuj!

Gość khftew
zamieniłam biale pieczywo na ciemne, tak samo ryz, jem kasze , ziemnaikow nie jem bo nie lubie slodycze robie sama raczej, nie uzywam cukru, slodyczy kupnych , fastfoodow tez nie , raz na tydzien zjem baton musli i tyle aha i nie jem tlustych mies sosow, makaron razowy lub z pełnego ziarna bardzo rzadko no i czasem pieczywo wasa chlebki ryzowe itp ja juz ide na spacer sie wybieramy :)

Gość germanistka86
Miłego spacerku:)

skowroneczekgb mądra ? Zarób 200 funtów tygodniowo i zapłać za mieszkanie 100 za dojazdy do pracy 30 , zrób zakupy dla dwóhc osób i odłóż coś !!! dla mnie 5 funtów za kurczaka to baaaardzo dużo bo za pięć funtów to ja dwa dni żyję !!!!!

Ulcia.....,teraz słuchaJ. jA NIE PRACUJE,MĄŻ ZARABIA 270 TYGODNIOWO,MAMY MAŁE DZIECKO I STAC NAS NA WARZYWA,OWOCE I MIĘSO!!! bEZ PRZESADY! ZA CHATE PŁACIMY 54. MISIECZNIE PLUS TAX,OPŁATY.

to gdzie Ty mieszkasz,że płacisz 54? 270Ł + benefity na dziecko... + rodzinne... a nas nie stać na surowe warzywa dlatego kupujemy mrożonki bo są tańsze i raz w tygodniu kupimy sobie po pomarańczy i dwie mandarynki. Ja chcę do polski wrócić i odłożyć jakąś kase Ty chcesz tu mieszkać zapewne skoro robisz juz to 7 lat

Ulcia.....,TAAA ,BENEFITY!Całe 66 funtów tygodniowo!!! A za chate płacimy 540 funtów,plus 100 tax miesięcznie.I jeszcze opłataty. Co do mrożonych warzyw,to ceny są prawie takie same jak świeżych.

Ulcia.....co mieesiąc koleżanko. Nie płaci się w lutym i marcu,pozostałe 10 miesięcy co miesiąc.

I mój facet nie zawsze zarobi te 270, to zależy ile godzin robi. Ostatnie dwa michy były lepsze.

95 funtów na tydzień to ooood cholery jak dla nas. i nie wierzę ,że nie macie rodzinnego, Ty nie pracujesz i macie dziecko.

Gość Początkująca.
Kochane ale całkiem opuściłyście temat tego topiku..

Gość paratatataya
a ja lubie chleb z masłem mniam mniam :)