Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jużmądrzejsza

kobiety oszukane przez żołnierzy zawodowych

Polecane posty

Gość jużmądrzejsza

Jestem żoną żołnierza zawodowego,aczkolwiek juz nie mieszkamy razem.Przeżyłam z nim piekło,które dalej próbuje uskuteczniać.Dręczył mnie psychicznie ,czasem również fizycznie.To tylko wielce ogólnikowo opisane moje życie u jego boku,choć teraz nie ma mnie przy owym boku ,to on dalej chce zamienić moje życie w koszmar,tylko dlatego ,że powiedziałam STOP temu co mi robi .Podałam go również o alimenty na dziecko ,a taka odpowiedzialnosć finansowa jeszcze bardziej go rozwścieczyła. Jestem ciekawa Waszych negatywnych doświadczeń z wojskowymi.Piszcie ,myślę ,że zarówno dla mnie jak i innych "okaleczonych" przez tych dranie ,Wasze opowieści będą pewną formą wsparcia...

Gość dgnathaeth
moja koleżanka miała tak samo!!!! Przez lata wpędzął ją w kompleksy, urlopy wszystkie samotnie spędzał. Zimny skurwiel! Ona go wyciągnęła z gnoju, dzięki niej wyszedł na ludzi i odpłacił jej tym, że nie może się pozbierać. Dzieci nie mają na szczęście.

jużmądrzejsza-Nie oczerniaj żołnierzy wojska polskiego, do garów kobieto. Zapewne myślałaś że facetami będziesz rządzić i ich poniżać, a tym czasem facet nie dał sobie w mordę napluć i nagle stał się twoim wrogiem, a teraz wiece oczerniasz ludzi z WP.

Gość dgnathaeth
wielu z was niestety ma coś z garem po woju. "koszary w domu". znam owszem wojskowego normalnego - ale to oficer i wyższa półkaq.

Gość dgnathaeth
czasami do woja idą zakompleksieni faceci, wśród samców mali, słabi i mizerni. Stąd kompleksy i wyżywanie się na żonach. w wojsku taki by dostał po dupie to w domu szaleje

Gość jużmądrzejsza
zwiad twoja wypowiedz nie robi na mnie wrazenia,pragnę tylko wspomnieć :) ,że nie ty masz zabierac głos w tej dyskusji i nie zarzucaj ,że ja oczerniam żołnierzy wojska polskiego.A tak pozatym nie rozpisze się dalej do ciebie bo widac ze nie jestes tego wart... bezodbioru zwiad.

Gość astradassa
jestem po rozwodzie z żołnierzem zawodowym (z jego winy). co ciekawe, kiedy brałam z nim ślub (jeszcze przed rozpoczęciem jego pracy) był dobrym człowiekiem. skończyło się na przemocy psychicznej. nigdy więcej moro w moim domu. nigdy.

Gość astradassa
dgnathaeth - mój były to oficer i jak napisałaś/eś , wyższa półka". objawiało się to brakiem przemocy fizycznej, na to był zbyt inteligentny.

astradassa-Pewnie ty chciałaś nim rządzić. Jak widzę jak żony kolegów pomiatają swoimi mężami, to zwyczajnie żal mi kolegów i podziwiam ich że umieją to znieść. Ale w sumie masz rację że żołnierz nie powinien się wiązać z kobietą, on powinien walczyć na wojnie a nie zakładać rodzinę.

Gość astradassa
walczyć na wojnie??? uśmiałam się jak norka. przecież to w większości tchórzliwe indywidua, co trzęsą gaciami przed poligonem i tylko przechwalać się umieją. ex kiedyś szantażował mnie wyjazdem do Afganu, a ja tak się martwiłam, że pojedzie. no i popatrz, nie jest już ze mną ponad rok i dalej grzeje tyłek w kraju.

Gość jużmądrzejsza
Mój to też oficer i ta zakompleksiona "wyższa półka" -hahaha,jak biła to też starała się tak by nie było wiadć ,ale i tak po poważnym urazie głowy mam obdukcję .Co do urlopów to też zaczoł spędzać je sam,hehe to jest bez nas (mnie i bez dziecka),bo sam to on nie był.

i żołnierz potrzebuje miłości..to nie zależy od wykonywanego zawodu, tylko charakteru , ja tam bym chciała męża żołnierza, męski i odważny:)

astradassa-Jestem ciekaw jak cię dręczył psychicznie, kazał ci obiad ugotować czy posprzątać? Oficerowie z mojego doświadczenia w wojsku, to wiem że to okropni pedanci i w domu musi być wszystko na błysk, ale za większości oficerów których znałem, to bym życie oddał, bo ludzie normalni, mimo że cholernie wymagający. Kobiety powinne lubić taki pedantów i perwekcjonistów. Do tego kasę mieli ogromną, więc i też powodzenie mieli ogromne.

Gość astradassa
taaa, potrzebuje miłości. uważaj na tę miłość, bo ona się często alimentami i terapią kończy

Gość Philo Zofia
zwiad zołnierz twojego pokroju - na pewno brak ci elementarnych podstaw empatii :classic_cool:

Gość Philo Zofia
kazał ci obiad ugotować czy posprzątać? :D, :D, :D wydał rozkaz? :P, :P, :P

Gość astradassa
no proszę Cię zwiad. nie jestem fleją. sprzątałam, gotowałam, pracowałam. a sąd nie orzekł rozwodu z jego winy dla żartu. zabraniał mi kontaktów z rodziną, krytykował mój wygląd, znajomych, był chamski, opryskliwy, despotyczny. to tak delikatnie napisałam.

astradassa-Może nie lubił upałów? Może ta wojna ideologicznie mu nie pasowała? Nie wiem , nie znam go. Ja to bym za darmo pojechał aby móc sobie do arabów postrzelać..

Gość jużmądrzejsza
Strasznie schematyczni są ci żołnierze w stosunku do swoich partnerek.Moj tez straszył nie raz wyjazdem do Afganu,chcac brac mnie na litość.Tchórz i manipulant.

Nie rozumiem dlaczego wrzucasz wszystkich wojskowych do jednego worka? Trafił Ci się drań, to trzeba przyznać, ale, na litość boską, to nie praca jaką wykonuje takiego go uczyniła..

A twoja rodzina pewnie święta a w chamstwie to zapewne się kochał....

Gość astradassa
ja nie chciałam, żeby on jechał. wręcz błagałam żeby nie jechał, bo bałam się, że coś mu się stanie. i on z wielką łaską pozwalał się przekonać. nie jesteśmy razem i spytałam się jak tam jego wyjazd na wielką wojnę, głupio mu się zrobiło i tyle.

Gość Philo Zofia
zwiad mam propozycje - ty się nie żeń skrzywdzisz każdą kobietę swoja postawą :D

Gość astradassa
moja rodzina bynajmniej nie jest święta. ale kontakty z rodziną są ważne dla zdrowia psychicznego. niestety, poznałam tez wielu jego kolegów i tylko jeden z nich jest normalny. a mojego ex zmieniła praca. przed ślubem (i przed rozpoczęciem przez niego pracy) pięć lat z nim mieszkałam i był zupełnie innym człowiekiem.

astradassa-Po za tym,myślisz że łatwo zostać oficerem? Trzeba kobieto studia zrobić, aby dano ci oficera. Łatwo w wojsku to jest tylko kobietą, bo ich przyjmują z tego powodu że są kobietami, są to tzw sztuczni oficerowie, nikt w wojsku się nie liczy z kobietą-oficerem, boi każdy wie że ona nic się nie nauczyła a jest w wojsku tylko dlatego że środowiska feministyczne wywierają nacisk na władzę państwową.

Mój facet jest wojskowym- bardzo dobry i najukochańszy facet na świecie. To nie zawód jest wyznacznikiem czyjegoś charakteru..

Gość astradassa
zwiad, wybacz, ale jeżeli ty piszesz, że byś pojechał postrzelać do Arabów... przecież to w większości normalni ludzie, tacy jak my