Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balelllllenka

Bardzo proszę o pomoc-zapalenie ucha, nie daje już rady, nie jestem tu ubezp.

Polecane posty

od zawiania ucho się nie zatka, co najwyżej własnie będzie bolało, nigdy nie spotkałam się z przypadkiem zawiania i zatkania ucha także problemem może być taki czop z woskowiny, który wywołał zapalenie, ale nie osądzam, bo nie ma mnie na miejcu i lekarzem tez nie jestem.choc co nieco wiem na temat uszu.

Gość balelllllenka
jutro tutaj są apteki otwartę? Nawet rozważałam opcję wykupienia na jutro biletu i tam się leczyć ale jak pomyślałam o tym cudownym autobusie to zmieniłam zdanie.

Gość balelllllenka
Wszystko się zaczęło przedwczoraj w autobusie. Klima, nawiewy z każdej strony... po kilku godzinach ból migdałow, uszu, głowy. Ból uszu wczoraj minął, wrócił dzisiaj na prawe ucho i wraz z nim z zdwojoną siłą ból prawego migdała. Zatkało się, piszczy w nim, ból nieznośny. Teraz leżę z nasączoną watą, dziękuję za tą radę

Gość balelllllenka
Wszystko się zaczęło przedwczoraj w autobusie. Klima, nawiewy z każdej strony... po kilku godzinach ból migdałow, uszu, głowy. Ból uszu wczoraj minął, wrócił dzisiaj na prawe ucho i wraz z nim z zdwojoną siłą ból prawego migdała. Zatkało się, piszczy w nim, ból nieznośny. Teraz leżę z nasączoną watą, dziękuję za tą radę

Gość balelllllenka
tutaj w PL jestem w takiej miejscowości gdzie są dwie apteki i na pewno nie 24h na dobę :(

Gość czerwona truskawka__
ach myślałam że to trwa dłużej... mój dziadek chodził z takim chorym uchem kilka miesięcy... ja miałam takie zapalenie jakiś tydzień, szybkiego powrotu do zdrowia życzę, poczytaj jeszcze rady w internecie jak to wyleczyć może znajdziej jeszcze coś pomocnego.

Gość gość
Od 4 dni boli mnie ucho bardzo, zjadam tabletki przeciwbólowe co 4 godz., dzisiejszej nocy pomyślałam, juz nie zasne bo ile można sie faszerowac tabletkami. Siedze w kuchni i przypomnialam sobie, ze kiedyś jak bolalo mnie gardlo to wyleczylam sie naparami z rumianku i przy okazji wyleczylam tak sobie ucho. Zrobilam sobie wlasnie taki napar z rumianku i bol sie zmniejszyl, nie boli mnie juz glowa i zęby bo tak promieniowal ból, byl nie do wytrzymania. Jak to robie, zalewam wrzatkiem 2 torebki rumianku do garnka czy miski i nakladam recznik na glowe ale tak żeby ta para leciala na ucho. Mam nadzieje, ze komus to pomoże, nie zaszkodzi. klara

Gość Michał836
Polecam Calore Ucho jest to maść ziołowa. Zawiera olejek eukaliptusowy, kamfore, ekstrakt z papryczki chili oraz ekstrakt z melisy. Jest to bardzo dobra maść rozgrzewająca. Maść można stosować z innymi lekami nawet u małych dzieci. Ja stosowałem ja u własnej córy i polecam

Gość gość
jesli masz zapalenie ucha to nie lecz si esamodzielnie. koniecznie idz do www.pco-poznan.pl i niech Cie tam przebadaja:)

Gość gość
Glupie ale dziala lekko podgrzane nie gorace maslo na lyzecce wlac do ucha bol znika testowane na dzieciac nie wiem czemu ale dziala

Gość gość
dziewczyno, idz do lekarza prywatnie!!! sama sie nie wyleczysz, a niedoleczone ucho moze doprowadzic nawet do gluchoty albo zakazenia gardla, nosa, zatok, szczeki!!!

Gość gość
Ja Nie Rozumiem kobiet ktore pisza bzdury o amolu spirytusie czy olejku kamforowym które ma wygrzac ucho. NIE MOZNA PRZEWIANEGO UCHA WYGRZEWAC POD ZADNYM POZOREM BOL TYLKO SIE NASILI. Jak najszybciej po krople do apteki żadnych wacikow w uchu. Przez przewoźne ucho można ogluchnac lub dostać nawet zapalenia opon mózgowych!

Gość hintres
uaktualnie temat dla kogos kto bedzie szukal informacji o zapaleniu a bedzie przebywal w UK. Polecam antybiotyk Otomize Ear spray a do tego naproxen (2 razy 1 tabletka, mozna w przerwach brac paracetamol). Przy tym zestawie 3 - 4 dni i tak z glowy.

Gość gość
Nic Ci nie będzie. W marcu miałam zapalenie ucha i jednocześnie okazało się, że jestem w ciąży. Zatem nie mogłam brać żadnego leku, nie wspominając o antybiotyku. Jedyne co, to leżenie w domu :/ Minie Ci za jakiś czas, a całkowite wygojenie ucha trwa ileś miesięcy.

Gość AndaAnda
Jakie ktople do nosa takie do ucha-Tak mówiła moja teściowa. Córkę właśnie boli ucho I suszarka do włosów mega pomogła. Stopień1-2-3. Na 1. Z odległości żeby nie za gorąca. No I patacetamol I krople. Jutro lekarz obowiązkowo!

Gość raksa33

takie zapalenie ucha to nic przyjemnego. mi ostatnio na ból ucha pomógł spray do uszu Fonix, taki w czerwonym opakowaniu. dzięki niemu ból ucha odpuścił. 

Gość tina

W wieku 30 lat po raz pierwszy bolalo mnie ucho o godzinie 20 cala noc nie spalam nie bralam tabletki przeciwbolowej na pusty zoladek, z bolu wytrzymac nie moglam caly czas czulam kazde uderzenie mloteczka , strzykanie .Z  samego rana poszlam do lekarza i od razu do laryngologa. Nie wiedzialam ze tak moze bolec ucho, dostalam antybiotyk i dicortineff oczywiscie na recepte. Przez pierwsze piec dni zadne tabletki przeciwbolowe nie pomagaly , piec nocy  nie przespanych, caly policzek spuchniety ,spalam tylko na jednej stronie. Gorszy bol niz bol zeba bo na zeba pomagaja przeciwbolowe a na ucho nie. Nie mam pojecia gdzie sie tak zaprawilam. Jak kogos ucho boli to od razu do laryngologa zadnymi domowymi sposobami,  ja robilam olejkiem kamforowym i antotalginem i nic nie dalo. Laryngolog stwierdzil zapalenie ucha.

Gość dodda

dokłądnie! krople lix mają lidokainę, która działa przeciwbolowo a na własnym uchu wiem, że działa bardzo szybko! bol ucha to najgorszy bol jaki moze człowieka spotkać, masakra

Gość Dotka

Mnie by interesowały krople, które nie tylko pomogą, ale też będzie można je stosować profilaktycznie. Na ile lix jest skuteczny i czy jest dobry do profilaktyki?

Gość Ghght

Sok z czosnku na wacik i do ucha os razu włożyć, tak samo Amol czy też oliwę z oliwek można też użyć takie domowe sprawdzone sposoby oczywiście przeze mnie... 😊

Polecam. 

W przypadku bólu trzeba jak najszybciej reagować i nie dopuszczać do rozwoju infekcji. Im szybciej, tym lepiej i bezpieczniej.