Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Kokardą

Własny domek letniskowy nad morzem - dobry pomysł?

Polecane posty

Jak myślicie, fajnie mieć taki domek przy plaży, za widokiem na morze, tylko dla siebie...itd wiadomo zalet jest sporo :) no ale z drugiej strony rok w rok wakacje w tym samym miejscu :o

Gość swietny pomysl sama marze o
takim. Znasz jakies strony w necie z ofertami? Podziel sie pliiissss ;)

Poza tym wiesz, wcale nie musisz jezdzic tam co roku przez cale lato. Mozesz popatrzec na to jak na inwestycje i np. wynajmowac w takich okresach, w ktorych ty sama nie bedziesz z niego korzystac. Jak cena nie bedzie wygorowana to wierz mi, zawsze znajda sie chetni jesli lokalizacja jest fantastyczna :)

Hmmm no nie wiem, nie wiem czy taki fajny :o Nie znam stron z ofertami, mamy działkę nad morzem kupioną w ramach powiedzmy inwestycji i teraz wiadomo, taki domek troche kosztuje...niby mamy kasę zeby cos tam wybudować, ale ja oczywiście nie jestem do końca przekonana :p teściowie maja już taki domek w innej miejscowości letniskowej nad jeziorem i z tego co widzę to wyjazd tam wiąże sie też z obowiązkiem, a nie z samą przyjemnością tak jak do wynajętego domku :o

Gość Kalina jaworowa
już dłuższy czas szukam takiego domku z widokiem na morze ale takich domków właściwie nie ma a jak już jakiś jest to na pewno nie na sprzedaż albo cena kosmiczna.

Niby mozna wynajmować, ale nie wyobrażam sobie wpuścić kogos obcego do mojego domku :p Wiem że dostanie takiej działki jest prawie niemożliwe i dlatego uważam że to fajna inwestycja, no ale wolałabym juz tam rozbijać namiot niz przywiązywać sie do jakiegos tam domku :p

Mnie sie akurat marzy taki stary dom, gdzies na nadmorskiej (lub jeziornej ;) ) wsi. I takiego wlasnie szukam. Szkoda, ze nie znasz stron. A mzoe chcesz ta dzialke sprzedac? Ile ma metrow? W ktorym jest meisjecu?

Ja akurat nie mialabym problemu z wpuszczeniem kogos do domu. Obecnie sami wynajmujemy dom rodzinie z dwojka dzieci i jest ok.

Nie, sprzedawać na pewno nie chcę :D działka jest nad Bałtykiem, ale nie w Polsce :) No wiesz, my też wynajmujemy mieszkania, ale nie te z których sami korzystamy :) to zupełnie co innego. Zresztą to daleko, nie możemy jeździć za każdym razem np sprawdzać czy ktos nie zniszczył.

A jak myślicie, opłaca sie wybudować ładny domek i ewentualnie kiedyś sprzedać, czy lepiej trzymać pustą działkę?

A skoro nie w PL, to nie bede nawet nalegac, bo mnie interesuje wylacznie PL :) To fakt, w domu, ktory wynajmujemy rowniez nie mieszkamy, ale mimo to. Ja nie mialabym zadnego problemu z wynajeciem. Poza tym nie musisz wynajmowac "wszystkim swietym" ;) przez ogloszenia. Moga to byc znajomi, rodzina, taka wiesz, poczta pantoflowa...dla mnie zaden problem ;)

:) Rodzinie pewnie mogłabym wynająć, ale jesli chodzi o opłacalność to nie sądzę żeby ktoś ciągle chciał jeździć w to samo miejsce nawet gdyby mial nocleg gratis :) tzn moze i ktoś by chciał, ale ja oceniam po sobie i ja bym nie chciała ciągle jeździć w to samo miejsce. Tym bardziej że sam dojazd kosztuje i za tą kasę mozna juz pojechać gdzie indziej i zobaczyć nowe rzeczy.

Gość Bura Mucha
Nie dla mnie .... wbrew pozorom taki domek w ktorym sie nie mieszka przez caly rok to klopot (wiem bo mialam) ... trzeba w niego inwestowac, naprawiac, trzeba sie przez caly rok interesowac co sie tam dzieje i przede wszystkim czlowiek sie czuje ZOBOWIAZANY tam jechac na wakacje. Niby wynajac ale jak ktos tu pisal albo to MOJ DOM albo do na wynajem - trzeba sie zdecydowac.... ja go traktowalam jako MOJ DDRUGI DOM i w takim wypadku obcego nie wpuszcze :P.... a rodzina sie drzwiami i oknami walila ;) i nawet znajomi z ktorymi nie mam przez caly rok kontaktu sobie o mnie przypominali przed wakacjami ;) :O Po kilku latach sprzedalam. Teraz wole jechac tam gdzie mam ochote : dzis tu, jutro tam.... :) Jedyny wyjatek to dla osob ktore mieszkaja blisko na tyle ze moga to traktowac jako dzialke rekraacyjna.... wyskoczyc byle kiedy na kilka godzin, zostac na noc jesli ma sie ochote ... w kazdym innym wypadku to wiecej klopotu nie pozytku. 🖐️

No i właśnie, myslę zupełnie podobnie :) taki domek fajnie mieć na krótko, ale cale życie musieć tam wypoczywać :o

Gość Lisabethaat
swietny pomysl, jako inwestycja. Jak sami nie bedziecie w domku przebywac mozna wynajmowac. W sytuacji kiedy bedzie to tylko Wasz domek, raczej bym sie nie zdecydowala, no chyba, ze stac Was na oplacenie kogos kto dogladal by domku podczas Waszej nieobecnosci, wiadomo wlamania i inne cuda. Ale jak byloby mnie stac to pewnie, ze tak !

Gość konsumentor
Baltic Korona to kompleks ekskluzywnych apartamentów położony w nadmorskim kurorcie - Darłówko Wschodnie. W zależności od indywidualnych wymagań i preferencji naszych klientów dajemy Państwu możliwość wyboru apartamentu na parterze, piętrze lub poddaszu. Oferujemy przestronne, jasne i funkcjonalne apartamenty dwu i trzy - pokojowe na trzech kondygnacjach o powierzchni od 32m do 75 m w stanie deweloperskim lub pod klucz. Do każdego apartamentu przynależy taras/ balkon. W zamkniętym, otoczonym zielenią kompleksie mają Państwo bezpośredni dostęp do miejsc parkingowych i rowerowych. Atutem naszej inwestycji jest prestiżowa lokalizacja: bliska odległość od morza, sąsiedztwo portu jachtowego oraz spacerowy deptak prowadzący do centrum miasta Darłowa.

lisabet s wlasnie odpowiedzilas sobie na pytanie? fajna sprawa, ale na 2-3 razy, potem nie będziesz chciała ciągle w te same miejsce jeżdzic, ewentualnie mogłabyś potem wynajmować

tez kiedys o tym myśleliśmy, znajomy miał do sprzedania w okazyjnej cenie, ale ostatecznie rozmyśliliśmy się...i nie załujemy

zalety - inwestycja dobra - możesz wynajmować rodzinie, znajomym na wakacje, bo wiadomo że pojedzisz tam raz na czas, więc i dochód - masz swoje miejsce gdzieś tam... wady - obowiazki i wakacje co roku w tym samym miejscu..no niekoniecznie, ale jednak trzeba tam zaglądać Jeśli masz kasę na zbyciu to kupuj.

jakbym kupiła to tylko pod wynajem, jak dla siebie to na pewno nie w Polsce:)

Gość incognito*
fajny pomysł, tym bardziej jak ma sie rodzinę i latem czas,żeby np. m-c tam posiedzieć, to czemu nie?

Gość ja tam wole leciec gdzies gdzi
e mam gwaranacje pogody,gdzie pogoda nie płata figla no i nie musisz sie martwic ,ze kiedy cie nie ma obrobia ci domek.nie mile perspektywy,niestety polska rzeczywistosc.no i plus,ze mozesz latac zawsze w inne miejsce.zycie jest za krotkie ,zeby siedziec w jednym miejscu non stop.ja mam takie zdanie

własnie też mi oto chodziło, ale sa ludzie, ktorzy maja swoje domki nad morzem czy na Mazurach i jeżdża co roku:) osobicie też wolę co roku gdzie indziej:)

Gość a autorka
to przypadkeim ne jennifer?

Gość BlueCuracao
Ja też o czymś takim myślałam. Tak sądzę, że do takich celów, idealnie nadawałby się na przykład tego rodzaju domki: http://www.letniskowo.pl/ Bo to jest domek mobilny, na kołach, to w razie czego, jakby się ktoś przyczepił, zawsze można przestawić, czy przetransportować po prostu w inne miejsce. I taki dom ocieplany jest, także nadmorskie wiatry nam niestraszne :).

Gość gość
ja mam problemy zdrowotne i czesto jeżdze nad morze, ale staram sie wybierać rózne miejsca, nie co roku te same

Gość gość
my mamy od lat taki domek i mieszanie uczucia. Z jednej strony pzryzwyczajenie, to juz czastka nas, z drugiej - nie chce sie jezdzic w to samo miejsce , więc raczej traktujemy to weekendowo, poza tym nikomu nie che sie dbac o dzilke - a tu trzebaby kosic, dbac o krzaki, juz nie mowie o jakichs kwiatkach itd. Troche strach, czy ktos sie nie wlamie, poza tym trzeba dbac, czy cos nie zacieklo itp.Jeszcze nie probowalam wynajmu,tylko znajomi jezdzili, bo trzab chyba wtedy jakos dokladniej przygotowac - pościele, naczynia, zadnej prowizorki - choc moze o tym pomysle, bo troche szkoda jak stoi i sie marnuje ... NAjchetniej wpuscilabym kogos na 2 tygodnie za to, zeby zrobil cos z ogrodem...

Gość gość
tez często jeżdżę nad morze i w tym roku zdecydowaliśmy się żeby kupić apartament w Pogorzelicy. Mamy blisko rodzinę, wiec się opłaca, a poza tym sami możemy to mieszkanie wynajmować jak nas nie będzie. Cena nie duzo większa, a jest taras, blisko sklepy i co najważniejsze plaża. Jak was interesują nadmorskie rejony to warto zobaczyć inwestycje Baltic park http://master-house.com.pl

Gość gość
moim zdaniem domek letniskowy to super sprawa, tylko trzeba go mieć w jakimś atrakcyjnym miejscu, ja mam niedaleko morza, domek postawiła firma http://www.partner.szczecin.pl/