Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytasz co bym zrobiła

oststnio w poczeklani czytałam test -co powiiny umiec dzieci w pewnym wieku

Polecane posty

Gość pytasz co bym zrobiła

i chyba jest zanizony np do 5-6 latków !! było takie polecenie zeby powiedziec ' klasnij w dłonie i połóz dłonie na kolanach'[ moja 3,5 latka zrobiła to od razu w czym problem ? zróbcie tez ..ciekawe co wyjdzie ..zreszta i tak sie nie przyznacie

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
moja ma trzy latka i to zrobila.

Gość ywetteangel
Te tablice opisują uśredniony rozwój dzieci w danym wieku. Jedne rozwijają sie wolniej inne szybciej - nie ma w tym nic nadzywczajnego. Moje dziecko w wieku 7 miesięcy robiło to co powinno robić roczne dziecko.

Gość ywetteangel
Mój syn ma 13 miesięcy i to robi:DNic trudnego;)

Eee bo to pewnie takie testy jak w poradniach pedagogicznych :) takie jak kiedyś były jeśli szlo sie rok wcześniej do szkoły :) sama taki test przechodziłam i pamiętam że był tak prosty ze mało nie zdechłam tam z nudów przez te dwie godziny :p takie testy są po to żeby sprawdzić czy dziecko nie jest totalnym imbecylem i czy posiada minimum wiedzy i umiejętności jak na swój wiek. No bo po co innego kazać 5-letniemu dziecku ciąć po linii prostej, albo czytać "to dom, to lala" itd :p

Gość Tak tak ....
a teraz ja...będę lepsza (bo o to chodzi;) ) . Mój synek jak sie urodził powiedział ale ten świat beznadziejny a ludzie wyglądają na niedorozwiniętych (mówiąc to patrzył na inne mamusie :D )

Gość Autorko to że twoje
dziecko to potrafi oznacza jedynie że nie jest niepełnosprawne umysłowo , to nie onacza że jest wyjątkowo zdolne ale jedynie że spełnia minimum umiejętności takich jak rozumienie poleceń plus myślenie logiczne a to potrafi już większośc dzieci w wieku 3 lat które rozumieją co mówią do niech dorośli .

Z drugiej strony ten test o którym mówiłam nie jest taki głupi bo po każdym poleceniu ma sie z 10 minut czasu i pani psycholog obserwuje czy dziecko siedzi grzecznie w wolnym czasie, co potem w szkole ciągle sie zdarza kiedy wykona się polecenia w dwie minuty a inni to samo robią pięć razy dłużej :p więc moze to ma taki cel tak naprawdę

Z drugiej strony ten test o którym mówiłam nie jest taki głupi bo po każdym poleceniu ma sie z 10 minut czasu i pani psycholog obserwuje czy dziecko siedzi grzecznie w wolnym czasie, co potem w szkole ciągle sie zdarza kiedy wykona się polecenia w dwie minuty a inni to samo robią pięć razy dłużej :p więc moze to ma taki cel tak naprawdę

Gość powiało kulturą
jedyna wypowiedz ,ktora zasługuje na uwagę, jedyna inteligentna osoba, która nie wychwala swoich nadzwyczajnych dzieci. Kazda mamusia ma takie cudowne dziecko, ciekawe z ktorych dzieci wyrastają nieroby, lenie, i inne jednostki ktore nie powinny zasmiecacv świata, napewno powiecie ze z rodzin patologicznych, ale jesteście w błędzie bo wiele odpadow ludzkich to te wspaniale dzieci , najmądrzejsze, naj....naj..... a gdzie są normalne dzieci a potem normalni ludzie???

Gość ywetteangel
Ja wogóle nie rozumiem tego durnego porównywania swoich dzieci do innych - spotkają się taka jedna z drugą i startuje licytacja. A przecież każde dziecko rozwija się inaczej, każde dziecko JEST inne. Jedno w wieku 8 miesięcy chodzi, drugie nie ale za to coś tam już mówi - i oba przypadki to norma a nie jakiś nadzwyczajny przypadek. Wszystkim mamom zalecam dystans do dzieci - swoich i cudzych

na tych tablicach było prawdopodobnie określone minimum - co dziecko powinno umiec w danym wieku... korzystm z jednej mądrej książki, która podaje miesiącami rozwój dziecka i tam właśnie jest na pocz. każdego rozdziału: co dziecko umiec powinno, co może umiec, co może nawet umieć - i jest to fajny wyznacznik, żeby wiedzieć czy wszystko jest ok

i świetnie, że Twoja 3,5 latka to potrafi, oby jak duża potrafiła czytać ze zrozumieniem, bo jej matka nie potrafi:(

Gość zaraz sie zalogujee
moim zdaniem takie teksty oglpiają dzieic i degradują ich inteligencje, zamist pdonosic poprzeczke to ttylko ejst obnizona i banatlnie proste zadania dają tym dzieciom

Gość rwwrw
Jaką poprzeczkę? Może taką jak w Oświęcimiu? Te testy to nie egzaminy do elitarnych szkół i pole do popisu dla sfrustrowanych rodziców ale sposób sprawdzenia czy dziecko mieści się w normie intelektualnej, czy też trzeba z nim specjalnie pracować czy np w szkole obniżyć wymagania. Mam wrażenie że niektórzy z tego topiku mogli mieć w dzieciństwie problem z tymi podstawowymi wymaganiami.