Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co robic w tej sytuacji

Moja corka uwielbia nosic szpilki, mnie sie to niepodoba :/

Polecane posty

Gość ja w wieku twojej corki tez
ywetteangel ty tutaj nie wyskakuj z tym, ze jestes psychologiem, bo jesli tak to dosc malo konsekwentnym. Najpierw zgadzasz sie z zautorka, ze corka za mloda na szpilki i trzeba je zabrac, potem piszesz, ze jak podniesie samoocene to mozna oddac (to za mloda w koncu czy nie?) w miedzyczasie na upartego wmawiasz autorce i innym, ze jej corka wyglada jak zdzira chociaz autorka napisala jak sie dziewczyna ubiera. No jak takim jestes psychologiem to wspolczuje tym dzieciakom:D

Gość gzjsruyu
te, które nosiły szpilki w tym wieku to jakas totalna patologia. Dzieci w tym wieku rosną, rosną kości, kręgosłup itp. Absolutnie nie powinna nosić szpilek. Kup jej w zamian jakieś płaskie buty ale z fajnej firmy- np irregular choice, coś orginalnego i fajnego, martensy jakieś ... NIE szpilki!

Gość powiem tak...
sama nosilam buty na wysokim obcasie od 14 roku zycia, nie puszczalam sie :). Moja corka tez nosila - nie puszczala sie :), nawet chlopaka nie ma. Dajcie spokoj - dziewczyny chca wygladac jak kobiety i to jest naturalne. Nienaturalne jest im tego zabraniac - potem sa problemy ze swoja wlasna samoocena i identyfikacja seksualna itp. Kompromis - dajesz corce chodzic w butach na obcasach, ale nie doszkoly np. Mozesz sama z corka wybrac takie buty, ktore jej sie beda podobaly a w Tobie nie beda budzic strachu. Bo rozumie, ze boisz sie, ze ci corka dorosleje - tak to wyglada. Nie ma co corki wyzywac od gowniary, bo to totalny brak szacunku - rozumie, ze poza nieodpowiednim ciebie obuwiem, corka sprawuje sie ok?

Gość porozmawiaj z nia o sexie!
droga przerazona mamo :) Po pierwsze, jezeli twoja corka nosi szpilki to nic strasznego. Gorzej jak nie wie jak sie ubrac do tych szpilek i przez to twoje cale zmartwienie. Nie zabraniaj jej chodzenia w szpilkach bo i tak to bedzie robic, porozmawiaj z nia raczej o tym czego sie najbadziej boisz - o sexie. Wytlumacz jej swoje obawy, jak faceci potrafia zle zrozumiec taki ubiór, niech i jej ojciec z nia pogada i powie jak to faceci nie sa wstanie wyczuc kiedy taka mloda kobieta jest jeszcze dzieckiem a kiedy juz dorosla kobieta i zmuszaja so rzeczy ktorych nie koniecznie ona by chciala. Zaprowadz ja do ginekologa, niech on z nia pogada i uswiadomi jakie sa konsekwencje zbyt wczesnego wspolzycia... Wytlumaczcie jej, ze ubior to ona i w zaleznosci jak sie bedzie ubierac tak inni ja beda odbierac, wiec jezeli ma wyzywajacy look to musi sie liczyc z tym ze faceci beda sie do niej przystawiac czy tego chce czy nie i moze ja spotkac cos okropnego. Porozmawiaj z nia o sexie. Szpilki to nie twoj problem. Ja w wieku 10 lat wiedzialam co z czym, a w wieku 18 dopiero mialam swojego pierwszego chlopaka. I tylko dlatego ze moja mama mi nic nie zabraniala a uswiadomiala i takze widzialam jak moje 14 letnie kolezanki sie puszczaja a ja sluchalam opinii do ktorych mi nie bylo spieszno.

Gość a mi sie wydaje
Szpilki-nie, ale jakies ladne buty ni niziutkim obcasie-jak najbardziej. Corka mojej siostry tez szaleje-w wieku 13 lat miala juz za soba upicie sie alkoholem (byla pod opieka babci, babcia ja nakryla, to gowniara plakala i prosila, zeby rodzicom nic nie mowic, a gdy myslala, ze babcia nie slyszy, to dzwonila do kolezanki i sie nabijala, ze naiwna babka nic rodzicom nie powie) i zrobila sobie kolczyk w pepku. Farbuje wlosy oczywiscie i maluje sie tez. Ciezko cokolwiek doradzic, siostra tez sobie czasem rady nie daje, ale przed ojcem dziewczyna respekt ma-z nim nie ma dyskusji. Co do kar-nie dzialaja-siostrzenica sobie nic z tego nie robi, przeczeka czas kary i od nowa zaczyna.

Gość vxczvz
naucz ją robienia loda w gumie, bo jeszcze jakiegos syfa złapie.

Gość gość
Przyznam, że sama w tym wieku byłam taka. W wieku dwunastu lat dostałam koturny (sportowe, dość wysokie) i zamiast chodzic w nich tylko do szkoły, chodziłam w nich ròwnież po szkole. Wstyd przyznać, że na konkursach sportowych typu bieg na kilometr biegałam w nich.. A chodziło mi głównie o to, że byłam niska. Może właśnie Twoja córka chce być wyzpższa? Porozmawiaj z nią o tym. Może niższe koturny są lepszym wyjściem niż szpilki..