Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vaniliova

co to za plamki??

Polecane posty

Gość vaniliova

hej dziewczyny. czekam na wizytę u dermatologa ale postanowiłam się was doradzić bo może któraś takie coś ma bądź miała. mam na plechach i z tyłu ramion jasne plamki . ostatnio nawet zauważyłam że wyszło mi kilka na szyi , piersiach i brzuchu. na początku są one czerwone a później robią się białe , jasne. ma któraś albo miała coś takiego ? wiecie co to jest i czy jest to groźne ? prosze doradźcie !! ;(

Gość vaniliova
*plecach

Gość hbgtf6789io
może to rozstępy po prostu ...

Gość vaniliova
aa i jeszcze coś . wcześniej mialam ich kilka miejscami a teraz jest ich dużo i tworzą dużą plamę . oczywiście miejscami też kilka ich jest .

Gość vaniliova
nie to nie są rozstępy. kiedyś miałam rozstępy jak za szybko rosłam i to jest całkiem coś innego.

musialabys zrobic zdjecie,inaczej ciezko ocenic...mi sie na przyklad robia takie maluskie krosty od tych paskow z informacja przyczepionych do ubran.

Gość vaniliova
na początku myślałam że schodzi mi skóra bo to tak wyglądało ale teraz bardzo brzydko wygląda . źle się czuję zakładając bluzkę na ramiączkach . próbowałam to opalić ale niestety jeszcze bardziej rzuca się to w oczy . opalenizna jest ładnie brązowa a plamy jasne ;( próbowałam też natłuszczać ale nic nie dało ;(

Gość a to jest moze
od solarium? ja mialam kiedys takie cos od solarium, nazywa sie to lupiez pstry tylko ze moj dermatolog nie mogl sie rozpoznac co to jest ;/

Gość vaniliova
ja nie chodze na solarium .

Gość vaniliova
też kiedyś czytałam coś o łupieżu pstrym i pomyslałam ze może to jest to ale ja mam tego dużo . a czym to wyleczyłaś ?

Gość a to jest moze
mozna sie tym nie tylko na solarium zarazic, na poczatek moze pomoc nizoral, moczysz plecy smarujesz i robisz piane i czekasz 5 min az zaschnie i wtedy zmywasz dopiero, mi to na jakis czas pomoglo ale po jakims czasie i tak to moze wrocic, ja teraz mam takie suche plamki wieksze wygladajace jak gesia skorka i tez musze sie udac do dermatologa zeby na to mi cos przepisal

Gość a to jest moze
i nie musi byc tego duzo u mnie sie zaczynalo od kilku kropek na plecach, potem troche wieceej ich bylo, a potem zaczely sie pojawiac na dekolcie na szczescie byly nieliczne

Gość vaniliova
no ja mam niestety tego sporo ale kupie ten nizoral i zobaczę czy coś pomoże ;)

Gość a to jest moze
powodzenia :)

Gość Tez mam plamki :( w
ja takze mam biale plamki,ale to wyglada jakby pigmentu nie bylo w skorze(podejrzewam ze przez solarium)czy ten nizoral pomoze?

to jest łupież skórny albo inaczej rodzaj grzybicy skóry, kup sobie w aptece maść smaruj się przez trzy tygodnie dwa razy dziennie rano i wieczorem, ale w tym czasie nie wolno ci tego opalać, a po skończonym leczeniu opalisz już się równomiernie, zaraz napisze ci nazwę maści

Gość tez mam plamki :( w
ktos pomoze?

nizoral nie pomoże moja córka to miała i po maści od dermatologa o nazwie "clotrimazolum" biało brązowe opakowanie przeszło

a ten clotrimazolum to nie na grzybice pochwy?

Gość vaniliova
aluska254 dziękuje ;) a ta maść clotrimazolum jest na receptę ?

Gość vaniliova
na brak pigmentu bierz beta karoten ;)

Gość a to jest moze
moja kolezanka dostala dwie masci i jej nie pomagalo, lekko jedene schodzily a drugie i tak wyskakiwaly

beta karoten bralam,ale moze to bielactwo?i tu juz nic nie pomoze :(

Gość vaniliova
najpierw wypróbuje ten nizoral a później tę maść od aluska254 . mam nadzieję że któreś pomoże ;)

to co ja podaje to jst krem, ale nie wiem czyą jakieś takie tabletki może są, ważne żeby w czasie kuracji tego nie opalać bo lekarz mówił, że promienie słoneczne powodują, że pojawia się tego więej

a wydaje mi się, że w aptece dostaniesz tą maść za około 10 zł bez recepty choć ja miałam recptę to zapłaciłam za to ponad połowę niej

Gość vaniliova
okej pójdę jutro i się zapytam ;) i dziękuję za radę ;)