Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xbedee

Dziewczyny ktore wychodza za maż

Polecane posty

Gość xbedee

w wieku 23 lat to wpadka czy tak z milosci bo nie potrafie zrozumiec tego trendu .

Gość smartfonee
a w jakim wieku ma brać ślub???:) jeśli spotkała tego jedynego, z którym wie, że będzie długooo- mają kase, mieszkanie- niech wexmie ślub , kiedy jest śliczna i młodziutka mnie śmieszą te trzydziechy w welonach :D haha kurze łapki pod oczami, a na łbie sybol dziewictwa;D

Gość roksana blu
Tak 23 lata , a póżniej piszą po roku zakochałam się kimś innym co robić :/

Hahah niektorzy sadza, ze wraz z malzenstwem trzeba przywdziac czepiec na glowe i juz cale zycie czekac na Pana Meza z cieplymi kapciami :) Jedna ma 23 lata, inna 33, nie wiem czym tu sie podniecac..

roksana - no coz, to moze sie zdarzyc nawet 43 - latce, a nawet TOBIE :D:D

Gość roksana blu
Pewnie, ale jak ma się trochę więcej lat to po 1 patrzy się trochę inaczej na wybór partnera życiowego po 2 jest się dojrzalszy (powinno się być) i wie się,że zauroczenie się zdarza i takie rzeczy trzeba ignorować.

roksana - dobrze piszesz, ale generalizowac nie mozna.

Tak masz racje ze sie patrzy na to inaczej. Ja bylam bardzo dlugo z moim ex ale niestety nasz zwiazek nie wytrzymal tych wszytkich problemow. Widze z perspektywy czasu wiele rzeczy unaczej ale czasu sie nie cofnie ale mozna wyciagnac z tego cenne wnioski.

Gość rozwiewam watpliwosci ....
czesto dziewczyny wychodza za maz w bardzo mlodym wieku, poniewaz to im daje poczucie doroslosci. w przeciwnym razie mieszkaly by z rodzicami, nie maja pracy, nie maja niezaleznosci, nie maja wlasnego zdania, spotykaja chlopaka, ciesza sie, ze cos wreszcie maja, czyli perspektywe zamazpojscia, a potem ciesza sie tym calym weselichem i rozglosem naokolo nich. co nie znaczy, ze nie istnieja mlode dziewczyny, ktore posiadaja niezaleznosc umyslowa i podejmuja tez wybor zupelnie swiadomie i zupelnie niezaleznie od w/w wzgledow, z milosci.

Gość roksana blu
Pewnie, nie pisze,że każda dziewczyna, która wychodzi młodo za mąż będzie miała nieudane małżeństwo,albo będzie nieszcześliwa. Piszę tu z własnego doświadczenia, inaczej patrzyłam na mężczyzn mając 20 lat a inaczej teraz mając trochę więcej lat. Rozwiewam wątpliwości masz 100 % rację.

Biest - mialam podobnie, ale nie zaluje, bo dzieki temu na wiele spraw otworzyly mi sie oczy. Czlowiek na bledach sie uczy i uwierzcie, teoria bez praktyki nie jest nic warta ;)

Gość Ewka_z_forum22
Ślub, ale tylko z przystojniakiem.

uczenie sie na wlasnych beldach tez jest wazne, byle obylo sie bez niepotrzebnych kosztow osob postronnych ;) (np. niedajbosze wczesnie splodzonych dzieci, ktore rozwalonym zyciem przyplaca mamusine lub tatusine chucie i potem przebudzenie z reka w nocniku)

Moj ex to byla milosc mego zycia , bylismy z soba wiele lat. To byl namietny zwiaazek , ktory na koncu wykonczyl mnie zupelnie. W wieku 25 lat npoznalam ponownie kogos i wyszlam rok temu 2 raz za maz(drugi i ostatni). Zycie pisze rozne scenariusze...

Gość roksana blu
W tej kwestii nie ma miejsca na błędy (chyba,że nie ma dzieci) bo, jeśli są to nie jest najszczęśliwszy scenariusz dla dzieci.

U mnie nie bylo dzieci (na szczescie) Zreszta, teraz wiem, ze nie byla to milosc mojego zycia, nie byla to zreszta zadna milosc :O Co tam, bylo, minelo..

no wlasnie to jest najsmutniejsze, z tymi dziecmi, bo jesli chodzi o zwazki, malzenskie czy niemalzenskie, to oczywiscie, ze uczymy sie cale zycie, poznajemy rozne osoby, z wiekiem nabieramy doswiadczenia i wiemy co chcemy, a takze (z moze przede wszystkim?) czego nie chcemy. byle by sie nie brac za wczesnie za rozmnazanie, a nawet za te weselicha, bo to straszny wydatek i potem para moze miec obawy przed rozstaniem, bo rodzice tyle kasy wywalili, wiec pozostaja razem i rozmnazaja sie, na zasadzie, ze jakos to bedzie, ale nie jest dobrze, bo to nie jest wielka milosc, potem poznaje sie kogos innego i takie tam perypetie ....

Ja stracilam na 3 miesiace przed rozstaniem ciaze takze nie mamy dzieci. Wybralam sobie trudnego czlowieka z przeszloscia i niestety dostalamza to po dupie. Ale kazdy z nas dostaje-czy w takiej kwestii czy w innej.