Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ma艂y apel!

Nie opalajcie si臋 dziewczyny!

Polecane posty

Go艣膰 Ma艂y apel!

Apeluje!Nie opalajcie si臋!Je艣li chcecie u偶ywajcie balsam贸w,krem贸w ale unikajcie s艂o艅ca w godzinach 11-15 a przede wszystkim solarium!Owszem opalone cia艂o mo偶e wygl膮da膰 seksi,ale sk贸ra si臋 szybciej starzeje,jednak to piku艣.Chodzi o wasze zdrowie i przede wszystkim 偶ycie,u偶ywajcie krem贸w z wysokim filtrem,nie wylegujcie kilkana艣cie minut w kabinie i kilka godzin na s艂o艅cu,szkoda zdrowia.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Wow brawoo
dzi臋ki za pouczaj膮c膮 wypowiedz, teraz juz wiemy i nie bedziemy sie opalac :D:D 呕enada. Co ci do tego co kto robi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂y apel!
Wierzcie mi,wiem co m贸wi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja sie sie opalam
mam uczulenie na s艂o艅ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂y apel!
Wow brawoo na ile wyceniasz swoje 偶ycie?Na kilka z艂otych za kt贸re sp臋dzisz pare minut na solarium?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kotka74-81
zadziwjajace....... a kontrolujesz co jesz , no nie wiem co jest gorsze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂y apel!
Opala艂am si臋 bardzo cz臋sto,wylegiwa艂am godzinami na pla偶y,sp臋dza艂am wiele czasu w solarium,posz艂am do dermatologa,potem do onkologa chirurga,by艂 zabieg,prawdopodobie艅stwo czerniaka,czekam na wyniki bada艅 histopatologicznych,my艣lisz 偶e pisz臋 to aby zrobi膰 komu艣 na z艂o艣膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂y apel!
Dlatego zastan贸wcie si臋 czy warto po艣wi臋ci膰 swoje zdrowie,mn贸stwo niepewno艣ci,strachu na rzecz opalonego cia艂a kt贸re nota bene jest passe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to po co si臋 opala艂a艣 ?
Polak m膮dry po szkodzie,to wiadome 偶e d艂ugie opalanie powoduje raka sk贸ry dopiero teraz na to wpad艂a艣 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kotka74-81
raka mamy wszyscy , czasem go sami uaktywniamy przez tryb zycia .Ciesze sie ze Tobie sie udalo ale takimi wpsami nie uchronisz ... laski to oleja i dalej na solar poleca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bladzioszka_24
Ja mojej sk贸ry na solarce nie opal臋 ...na s艂oncu nawet codziennie przebywanie nie daje efekt贸w mo偶e kto艣 chce si臋 zamieni膰 ch臋tnie bym przyje艂a br膮zow膮 opalenizn臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kotka74-81
kurcze , tez mialam taka kumpelke caly dzien na sloncu my spalone a ona tylko czerwone kolana ... taki pigment

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂y apel!
Oczywi艣cie,偶e polak m膮dry po szkodzie,i zawsze te偶 wydawa艂o mi si臋,偶e to si臋 mnie nie tyczy,g贸wno prawda,tyczy si臋 ka偶dego z nas,wiem 偶e to co napisa艂am nic nie da,ale gdyby cho膰 jedna osoba zrezygnowa艂a to ju偶 co艣,nie mniej jednak 偶ycz臋 wszystkim du偶o zdrowia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alleluja
Dziewczyny,ja ,drap臋 si臋 jak cholera na s艂o艅cu jak by艂am nad morzem to by艂a masakra chodzilam pod parasolk膮 wsz臋dzie si臋 drap臋 jak hoooj ale kiedy pojecha艂am w Tatry i chodzi艂am po gorach nic mnie nie sw臋dzia艂o......owszem mia艂am zaczerwieniona sk贸r臋 i plamy ale sw臋dzenia 偶adnego ..... o co chodzi ? Przecie偶 s艂o艅ce w g贸rach jest takie samo ...... wr贸ci艂am do domu i zn贸w drapanie ...... :o

Udost臋pnij ten post

raka mamy wszyscy , czasem go sami uaktywniamy przez tryb zycia . wi臋kszej bzdury nie s艂ysza艂em nie uktywniamy ale ci臋偶ko na niego pracujemy jedzac chemie s艂odycze i ine smiecie ostatnio coca cola i pepsi wycowa艂a z sprzedazy napoje bo zawiera艂y rakotw贸rczy karmel wycofa艂a tylko w Ameryce w europie tego nie zrobi艂a pijcie na zdrowie cole i pepsi aspartam te偶 jest rakotw贸rczy podczas grila wytwarzaj膮 sie rakotw贸rcze substancje kie艂basy grillowe zamiast mi臋sa producenci dodaj膮 wod臋 ze zmielonymi odpadami poubojowymi i skrawane ko艣ci. Okraszaj膮 chemicznymi E-dodatkami lody glikol dietylowy (p艂yn przeciw zamarzaniu i rozpuszczalnik do farb)stosowany w lodach zamiast jaj jajo substancja emulguj膮ca -aldehyd C-17 - (u偶ywany do produkcji barwnik贸w anilinowych, mas plastycznych i gumy) nadaj膮cy lodom smak wi艣niowy ( C-18 - czekoladowy) -piperonal - 艣rodek s艂u偶膮cy do zabijania wszy - odpowiedzialny za smak waniliowy -aldehyd mas艂owy - sk艂adnik klej贸w kauczukowych - "smak orzechowy" -octan amylu - rozpuszczalnik farb olejnych - "smak bananowy" -octan benzylu - rozpuszczalnik soli azotanowych - "smak truskawkowy" Carte Dor Bakalia Obok zdrowych bakalii i kakao w sk艂adzie Carte Dor zapl膮ta艂y si臋 ma艂o zdrowe dodatki. W lodach tych znajdziemy niemal wszystko, dodatkowo w liczbie mnogiej: stabilizatory, aromaty, emulgatory i barwniki. M膮czka chleb ziemniaczanego (E410) mimo, 偶e uwa偶ana za dodatek dozwolony do u偶ywania w produktach BIO, to podejrzewa si臋, 偶e mo偶e wzmacnia膰 powstawanie alergii, jak i sama powodowa膰 reakcje alergiczne. W wi臋kszych ilo艣ciach powoduje wzd臋cia i b贸l brzucha. Podobne, aczkolwiek silniejsze dzia艂anie ma guma guar (E412). W badaniach najgorzej pod k膮tem zdrowotnym wypada kolejny stabilizator, jakim jest karagen (E407). Jego dopuszczalna dawka to 75 mg/kg masy cia艂a. Karagen mo偶e powodowa膰 problemy z przyjmowaniem substancji od偶ywczych zawartych w pokarmie, a nawet prowadzi膰 do owrzodze艅. Badania nad zwierz臋tami wykaza艂y, 偶e karagen wp艂ywa niekorzystnie na uk艂ad immunologiczny. Annato (E160b) u wra偶liwych os贸b mo偶e powodowa膰 alergie sk贸rne; jego maksymalne dozwolone spo偶ycie wynosi 2,5 mg/kg masy cia艂a. Producenci i sprzedawcy sprzedaj膮 nam 偶贸艂te paskudztwo, w kt贸rym s膮 tylko 艣ladowe ilo艣ci mleka, a zamiast nich t艂uszcze ro艣linne, olej, skrobia, a nawet 艂贸j. s贸l

Udost臋pnij ten post