Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sensationnn

pytanie??

Polecane posty

Gość sensationnn

Dziewczyny,mam do was pytanie czy wasze 20 miesieczne pociechy juz mowia?Puszczacie im bajki,jak tak to ile dziennie?Iczy tv ma wplyw na rozwoj mowy?

Gość sensationnn
nikt nie odpowie?

poczytaj sobie 'wychowanie przez czytanie' - jest tam również o wpływie tv na rozwój mowy, ale jest on raczej negatywny

Gość boszeeeeeeeeeeeeeeeee
moja ogląda bajki, nie wim ile czasu dziennie, nie liczyłam. Guzik mnie obchodzi co mówią w tv. Czasem muszę coś zrobić a jak ogląda bajke to mi nie zawraca głowy. Mówi bardzo ładnie ....

Gość wprawdzie moja corka ma
22 miesiace, ale moiw juz bardzo duzo, wlasciwie wsyztsko i sklada proste zdania, bajek oglada dosc duzo bo lubi i to akurat na nia wplywa bardzo pozytywnie, mase slow nauczyla sie z bajek, z reklam z tv, ale wiadomo teraz mase czsu spedzamy na swiezym powietrzu wiec oglada jak ejstesmy w domu a tez nie zawsze, a jak nie bylo pogody to ogladala sporo ale czesto zajmowalam ja, wylaczalam tv i bawilysmy sie razem.

Gość boszeeeeeeeeeeeeeeeee
moja ma dwa lata i 3 miesiące ale już od ok 20 miesiąca ładnie mówi...

Gość sensationnn
bo moja oglada bajki,ale nie mowi i zastanawiam sie czy nie od tych bajek.to znaczy nawija po swojemu,ale martwie sie juz,wszyscy mowia,ze przesadzam

w tym wieku jeszcze dużo dzieci nie mówi - mój syn ledwie znał kilka wyrazów, a bajek nie oglądał, albo jednego Krecika dziennie... jeśli dużo do niej mówisz to powinno być ok - rozgada się, ale jeśli tv za dużo to może trzeba uciąć? ile jej puszczasz?

Gość sensationnn
rano godzine,pozniej idziemy na zakupy lub do ogrodka,jak wracamy to ok 30 min przed spaniem i wieczorem przy kapieli.

niby tak do godziny dziennie jest ok, ale to sama musisz ocenić i podjąc decyzję