Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sohho22

Spray na komary w ciąży

Polecane posty

Gość sohho22

Witam, Jestem w 32 tyg ciaży i dziś nie dużo myśląc popsikałam się preparatem an komary o nazwie vaco, ma substancję deet i teraz moje pytanie czy w tak późnym okresie ciąży może spowodować coś złego u mojego dziecka/? czytałam, że ta subastancja deet jest chemiczna,ale spryskałam się tylko raz, dziś.

Gość Madammme
no cóz jak to się tylko raz zdarzyło to nic nie powinno się stać dziecku, ale na przyszłość nie używaj takich rzeczy. możesz zapytać swojego lekarza prowadzącego ciążę jesli masz zamiar stosować jakiekolwiek leki czy środki chemiczne. kiedy ja była w ciąży, też miałam problem z komarami i wtedy ktoś mi zasugerował aromaterapię. nie wszystkie olejki nadają się dla kobiet w ciązy. poczytaj sobie na stronie dr beta. właśnie tam jest vapomix na komary, mieszanka olejku cytronellowego i paczulowego. możesz zapalić w kominku aromaterapeutycznym na początek i zobaczyć jak się sprawdza , mi pomogło.

Gość gość
Hm, na stronie www.zap-it.pl jest interesująca opcja, żeby jakoś sobie z tymi ukąszeniami poradzić. System do neutralizowania swędzenia. A konkretniej – pistolecik z elektrycznym impulsem. Wygląda całkiem sensownie, lepiej niż wszelkie maści, kremy i balsamy.