Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szalonyzakochaniec

MÓJ PLAN ODNOWY do września!

Polecane posty

Gość szalonyzakochaniec

Otóż zakochałam się :-D niestety nie umiem czerpać radości z tego stanu bo powstrzymuje mnie... ja sama i masa kompleksów :-O dość tego!!! mój luby wyjechał i wróci pod koniec sierpnia i do tego czasu chcę popracowac nad swoją fizycznością i psychiką. mam 31 lat, 165cm wzrostu i 74kg :-O (nie wiem, co mu się w e mnie podoba, ale jeśli nie schudnę to nie tknie mnie!nienawidze tych wałów tłuszczu i grubych nóg :-O ) Musze sobie rozpisac jakąs dietę - chcę wazyć 58kg. Czy mi się to uda??? Kupiłam stepper i będę zasuwać po 1 h dziennie. Nigdy nie byłam na siłowni, wstydzę się... jak myślicie najpierw spalić tłuszcz a potem iść na siłownię czy mogę uzyskac fajną figurę bez siłowni?

Gość szalonyzakochaniec
Planuję , aby w czerwcu lub lipcu zacząc chodzić na siłownię (czy wystarczy ten stepper? prosze o radę specjalistów), masaże (jakie polecacie?) i kilka razy do kosmetyczki (jakie macie sprawdzone zabiegi na suchą i wrażliwą cerę?)

Rozsądne odżywianie, Cindy Crawford 'Nowy wymiar' 5x w tygodniu + balsam Soraya granatowy 25+. Po półtora-dwóch miesiącach się nie poznasz :) Sprawdziłam na sobie ;)

Gość ankaakk
Bez siłowni nie ma sensownego odchudzania, poczytaj: http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie%2C_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html

Gość ankaakk
A pozwalaj :P Fakty są takie, jak w punkcie 9 i 10 z linka ;)

Irytuje mnie fakt, że ludzie ćwiczący na siłowni nie przyjmują do wiadomości, że można inaczej. Ale chyba Ciebie nie przekonam, tak jak Ty mnie, więc ten temat już zamknijmy. Dla autorki topicu siłka może być trochę zbyt forsowna na początek. Dlatego zaproponowałam coś innego, co mi pomogło. I tyle.

Gość szalonyzakochaniec
przepraszam Was za dłuższą przerwę, ale net mi nawala :-O

Gość szalonyzakochaniec
dziękuję za rady, ale sfd odpada, już tam byłam, zobaczyłam, poczytałam i nie chcę tak wyglądać jak tamte kobiety, wolę wyglądać jak kobieta tyle że mieć mniej tłuszczu :-D

Polecam siłownię, tylko rozsądne ćwiczenia:) Z tego co wiem(przeczytaj na instrukcji ze steppera) można max 15-20 min dziennie ćwiczyć, bo jeśli dłużej to szybciej się psuje(na moim tak jest). Dieta jak najpardziej, ale się nie katuj tylko jedz rozsądnie i z umiarem i niestety 0 słodyczy:( Mnie też to czeka, ale czekam na zielone światło od lekarza po porodzie i przyłączam sie do Ciebie;)

Gość szalonyzakochaniec
beata ok przyłączaj się, czekam :-) ja kupiłam dobry stepper Kettlera i nic tam nie było o czasie ;na pewno nie sugerowałabym się czasem w instrukcji,zeby nie popsuc sprzętu, mam ćwiczyć tyle, ile mi się będzie chciało i zeby była korzyśc dla ciała..tluszcz i tak spala się dopiero po ok.30minutach ćwiczeń

Gość ankaakk
A w jakim zakresie np. te dziewczyny nie wyglądają jak kobiety?: http://www.mnbbc.com/content.php/182-Eksperyment-I-Podsumowanie Serio pytam, bo mam obecnie sylwetkę (i parametry) podobną jak dziewczyna nr 1 i może powinnam w burce chodzić, coby moją "niekobiecą" sylwetką wrażliwych nie gorszyć? :P A siłka nie jest za forsowna dla nikogo, do tego służy dobór ćwiczeń i obciążeń, żeby było efektywnie i zdrowo. Jak chcecie to możecie sobie i pół dnia na steperach machać, ale efekty nie będą nigdy takie, jak po treningu siłowym połączonym z interwałami (bo to o wiele lepsza rzecz na spalanie niż aeroby) ;)

Gość szalonyzakochaniec
Przykro mi, ale to zupełnie mi nie odpowiada. jak Ty jesteś zadowolona, to ok, to najwazniejsze :-) Zupełnie nie podobaja mi się te sylwetki, są zupełnie niekobiece, te okropne bary i bicepsy :-O po co to kobiecie? Najładniej wygląda wiotkie kobiece ciało z lekko zarysowanymi mięśniami, naturalnie zarysowanymi. W życiu bym nie poświęciła tyle czasu na siłowni i innych zabiegów, żeby tak wyglądac jak one, ale skoro im się podoba to mi nic do tego. Poza tym jedzenie 6 posiłków dziennie to jakieś nieporozumienie, w dodatku 3 białkowe :-O Mimo nadwagi mam spora wiedzę o zdrowym żywieniu i białko wcale nie jest tak wazne w organizmie jak to przekonują na tym forum a juz na pewno nie w takiej ilosci.

Gość szalonyzakochaniec
jak organizm dostaje jedzenie 6 razy w ciągu dnia, to ciekawe kiedy ma czas spalić poprzedni posiłek? Zresztą nioe chcę dyskutowac na ten temat, bo nikt mnie nie przekona do takiej diety :-) w życiu bym nie połączyła w jednym posiłku ryżu i mięsa

Gość ankaakk
A kiedy organizm ma przetrawić i spalić to, co mu wrzucisz w 3 posiłkach? Ilość kcal jest taka sama przecież, tylko rozłożona na mniejsze porcje (i w każdej z nich ma być białko, a nie tylko w 3) jest właśnie łatwiej przetrawialna, w dodatku w ten sposób dodatkowo przyspiesza się przemianę materii (białko też temu, oprócz budowania mięśni, służy). Ja jadam 5-6 posiłków i jest super, to na mniejszej ilości nie umiem funkcjonować, bo mój żołądek z gumy nie jest. A ja na fotkach z linka i właśnie widzę kobiece sylwetki z ładnie zarysowanymi mięśniami, a nie jakieś okropne bary. Bary to mają panie startujące w Miss Olympia :P Ty masz wiedzę o żywieniu, i ja mam, tylko jakimś cudem ta nasza wiedza jest zupełnie inna. I to nie ze swoją wiedzą mam nadwagę ;)

Gość szalonyzakochaniec
ja mam wiedzę, ale się do niej jak dotąd nie stosowałam rygorystycznie :-P a Ty sobie jedz to białko i mnie prosze nie atakuj :-) Ja na tych fotkach widzę przypakowane kobiety, zupełnie nieatrakcyjne, wielkie bary, naprężone muskuły...nie tak wyobrażam sobie kobece ciało

Gość szalonyzakochaniec
nie powiesz mi chyba, ze te plecy i ręce są typowo kobiece? Ja pomimo wagi nie mam takich wilkeich rąk i barów i wolę te swoje aktualne milion razy bardziej niż te na fotkach; ja chcę tylko spalić troszkę tłuszczu :-P

Gość szalonyzakochaniec
zresztą akurat górną partię ciała mam ok i nic by się nie musiało zmieniać za bardzo . Moje kilogramy są w pupie i nogach :-D Uważam, że mam ładne kości obojczykowe, długą szyję, ładne plecy.

Gość szalonyzakochaniec
po co CI kobieca smukła talia skoro bary masz napakowane męskie i to one przykuwaja uwagę? niestety mnie odpychają. Takie bary sa fajne i seksi u mężczyzn. Ciesze się Twoja atrakcyjnościa i powodzeniem wśród mężczyzn, ale topik nie jest o tym i szczerze mówiąc nie chce mi się juz o tym pisac, ani pzrekonywać Ciebie do siebie, czy na odwrót. Nie jest mi to do niczgeo potzrebne. Ty jednak na siłę próbujesz mnie przekonać i wmówić mi, ze widzę nie to, co widzę... czyzby siłownia miała uleczyć niepewnośc siebie?

Gość szalonyzakochaniec
to jest kobieca, delikatna, smukła ręka (pomijając zupełnie główną bohaterkę zdjęcia, patrzę tylko na ręce)http://www.google.pl/imgres?q=kobiece+r%C4%99ce&um=1&hl=pl&sa=N&rlz=1R2ADFA_plPL463&biw=1269&bih=609&tbm=isch&tbnid=J0NTkEuW7zDRdM:&imgrefurl=http://yourstyleyourchoice.bloog.pl/&docid=ReAPUuZgBjar5M&imgurl=http://pu.i.wp.pl/k,Mzg2NzcxOTUsODkyMTEy,f,20081118102812250_356681984736eb3a9bca8.jpg&w=320&h=462&ei=qf6iT9aoIOSp4gSGzNH6CA&zoom=1&iact=hc&vpx=684&vpy=131&dur=984&hovh=270&hovw=187&tx=112&ty=160&sig=104634482715545363228&page=3&tbnh=140&tbnw=97&start=42&ndsp=26&ved=1t:429,r:4,s:42,i:172

Gość szalonyzakochaniec
Gość szalonyzakochaniec
Gość szalonyzakochaniec
dla porównania http://www.google.pl/imgres?q=umi%C4%99%C5%9Bnione+kobiece+cia%C5%82o&hl=pl&biw=1269&bih=609&gbv=2&tbm=isch&tbnid=6LgWMrNg9Yu5YM:&imgrefurl=http://www.kozaczek.pl/plotka.php%3Fid%3D31931%26b%3D1%26cyt%3D1%26idk%3D1800982&docid=-335rodUwiBGpM&imgurl=http://www.modamee.com/wp-content/gallery/cameron-diaz-brightens-up-the-beach-in-yellow-bikini/cameron-diaz-in-bikini.jpg&w=634&h=830&ei=zAGjT6W0NKfm4QTt56yTCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=717&vpy=99&dur=1063&hovh=257&hovw=196&tx=97&ty=143&sig=104634482715545363228&page=2&tbnh=141&tbnw=114&start=21&ndsp=27&ved=1t:429,r:10,s:21,i:138 okropne ciało wizualnie, niczym nie przypomina kobiety, gdyby nie bikini :-D okropne bary, brzydkie ręce, kości obojczykowe typowo męskie, brzuch nieładny. Ale przecież każdemu podobać się moze coś innego

Gość ankaakk
Widzę różnicę, widzę :P W moich linkach widzę zdrowe, silne, dynamiczne kobiece ciała, w Twoich wątłe chucherka, które tylko czekać, a padną na wapory (a ta ręka to nawet nie jest wątła, to jest wprost chuda, koścista zapałka, strach dotknąć ;)). Podpisanie jednego z tych zdjęć "back ache" jest bardzo trafne, bo do tego (i innych patologii) takie ciało prowadzi ;) Poczytaj: http://www.mnbbc.com/content.php/127-Wprowadzenie-do-Kobiecej-Kulturystyki-Naturalnej-Cz-I-Rownowaga-Sylwetki A o mnie się nie bój, siłownia mi niczego nie "leczy". Jedynie zapewnia zdrowie, i chciałabym, żeby inni też w tym sposób na zdrowie, a nie na wygląd Schwarzennegera (bo jak nie będziesz ćwiczyć tak intensywnie jak ja, to i aż takich "strasznych" muskułów się nie dorobisz :P), zaczęli dostrzegać ;)

Gość ankaakk
Dobranoc ;)

Gość szalonyzakochaniec
poczytam jutro, dobranoc :-)

Gość szalonyzakochaniec
Witajcie moze dzisiaj ktoś coś inspirującego dorzuci? Macie jakeis sprawdzone zabiegi kosmetyczne?

Gość już nie przesadzaj czyścioszko
bardzo populistyczny artykuł, w krótym wszytsko jest albo czarne, albo białe. Kobieta Alfa? Co to za bzdury :-O