Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alena56

Czerwona herbata, jako pogromca tłuszczuu!

Polecane posty

Czy picie czerwonej herbaty faktycznie odchudza? Jak należy ją zaparzać? ( chodzi mi o to w jakim naczyniu itd)W jakich ilościach pić, żeby były dobre wyniki. Jaka tą herbatę. Na internecie jest napisane, owszem,a le wolę znać wasza, sprawdzoną opinię. Można pić mleko? Bo słyszałam, że tylko wodę...

Gość ostatni moheranin
4 szklanki dziennie mozesz pic terz ocet jabłkowy i perz terz pomaga odchudzi sie Rooibos dzięki swoim zdrowotnym właściwością znajduje uznanie coraz to większej rzeszy smakoszy. Naturalny miodowy, słodkawy smak powoduje, iż napój ten zaskarbił sobie spore grono zwolenników. Ten afrykański napar zawiera w sobie wysoki poziom przeciwutleniaczy, takich jak aspalathin i nothofagin. Jego największą zaletą jest jednak to, iż nie zawiera kofeiny oraz to, iż w porównaniu ze zwykłą herbatą ma w sobie niewielkie ilości garbników (galotaniny rodzaj garbników występujących w liściach herbaty). Swoją sławę zyskał też dzięki właściwościom relaksacyjnym. Osoby nerwowe oraz mające problemy ze snem powinny go stosować, by się odprężyć. Można go pić również jako zamiennik melisy (rooibos ma mniej mdły smak niż melisa). Fakt, iż rooibos nie zawiera kofeiny, powoduje iż wyśmienicie nadaje się on dla dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Z badań wynika, iż stymuluje także wytwarzanie pokarmu. Sprawdźmy jakie inne zdrowotne właściwości są przypisywane temu czerwonemu, o miodowym smaku napojowi: Napój z igiełek czerwonokrzewu stosowany jest przy schorzeniach przewodu pokarmowego. Dzięki związkom polifenolowym w nim zawartym wykazuje wyraźne działanie przeciwskurczowe i przeciwzapalne. Polecany jest przy biegunkach, bólach brzucha i zatwardzeniach. Ochrania błonę śluzową, dzięki kwasom fenolowym w sobie zawartym. W RPA zalecany jest nawet przez lekarzy jako skuteczny środek na kolkę u niemowląt. Napój herbaciany zawiera spore ilości przeciwutleniaczy, a w szczególności związków z grupy flawonidów. Zwalcza wolne rodniki tlenowe, które powodują szybsze starzenie się oraz które mogą przyczyniać się do rozwoju chorób cywilizacyjnych (nowotwory, choroby serca czy cukrzyca) Wodne wyciągi z rooibosa mają obecnie spore znaczenie w dermatologii i kosmetyce. Ich właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne są już dobrze znane. Coraz częściej stosuje się preparaty do leczenia trądziku czy poparzeń słonecznych. Niektórzy lekarze uważają też iż ten afrykański specyfik może być skuteczny w przypadku łuszczycy czy nawracającej opryszczki. Polecany jest osobom chorym na nerki i cierpiącym na nadciśnienie Napój nie zawiera kwasu szczawiowego, toteż bezpieczny jest dla osób mających kamienie nerkowe oraz dla osób z osteoporozą zawiera sporą dawkę minerałów, które niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu (tabelka niżej) Napar z czerwonego krzewu stosowany jest by zapobiegać miażdżycy oraz by ułatwić pracę układowi krwionośnemu Wpływa na przepuszczalność naczyń krwionośnych, czyniąc je bardziej elastycznymi. Jego spożywanie zapobiega zakrzepom krwi oraz zmniejsza szansę tworzeniu się zwapnień w tętnicach (arteriosklerozę). Kojąco działa także przy bólach głowy, rozdrażnieniu, skokach ciśnienia Kompresy z naparu z rooibosa mogą być stosowane na zmęczone, opuchnięte i podkrążone oczy Obniża poziom złego cholesterolu Osoby które dbają o dietę, w której niewielka ilość kalorii może być spożywana w ciągu jednego dnia, mogą włączyć rooibosa do swojego jadłospisu, gdyż jest on bardzo mało kaloryczny. Zawiera kwercetynę, która hamuje uwalnianie histaminy (główny związek odpowiedzialny za objawy alergii), toteż powinien być stosowany przez alergików i astmatyków. Wspomaga leczenie alergii na kurz domowy, roztocza czy środki spożywcze. Dzięki zawartości potasu, żelaza i wapnia pomaga przy niwelowaniu problemów związanych z żołądkiem i trawieniem Dostarcza organizmowi wapno, mangan oraz fluor, który jest bardzo ważny w rozwoju dzieci, wzmacnianiu zębów i kości. zawiera wysoką ilość witaminy C Wyrównuje poziom cukru we krwi oraz łagodzi przebieg cukrzycy

Gość ostatni moheranin
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE: moczopędne, poprawiające przemianę materii, opóźniające procesy starzenia. jest naturalnym antybiotykiem Perz działa przede wszystkim moczopędnie. Związki czynne zawarte w kłączach perzu pobudzając wydzielanie moczu, ułatwiają wydalanie z organizmu toksycznych produktów przemiany materii (zwłaszcza mocznika). Ponadto zawarty w perzu inozyt działa korzystnie na wątrobę, przeciwdziała jej stłuszczeniu. Powoduje również obniżenie poziomu cholesterolu i tłuszczów we krwi - dlatego mówić możemy o przeciwmiażdżycowym działaniu tego ziela. Z kolei dzięki łatwo przyswajalnej krzemionce perz przeciwdziała również procesom starzenia się, w tym zapobiega również nadmiernej łamliwości i przepuszczalności naczyń. Warto wiedzieć, iż kłącza perzu dzięki ich właściwościom można stosować w kamicy moczowej, w przypadkach upośledzonej czynności wydzielniczej nerek z towarzyszącymi obrzękami. Perz dobrze też stosować w chorobach wątroby z upośledzoną zdolnością wytwarzania żółci i ze skłonnością do tworzenia kamieni w drogach żółciowych. Ponadto kłącza perzu przynoszą poprawę przy miażdżycy i w chorobach kości i stawów, w gośćcu oraz w przypadku trądziku młodzieńczego. Znoszą niekorzystny wpływ długotrwałej antybiotykoterapii na przewód pokarmowy. Perz jest uważany za ziele przeciwcukrzycowe. łatwo przyswajalna krzemionka wzmacnia naczynia krwionośne, chrząstkę oraz tkankę łączną skóry Przepisy stosowania NAPAR Z KŁĄCZY. Przygotowujemy go w następujący sposób: szklanką wrzątku zalewamy łyżkę kłączy perzu - uprzednio wysuszonych i rozdrobnionych. Całość odstawiamy na ok. 15 minut, a następnie przecedzamy. Pijemy w 2-3 porcjach w ciągu dnia. ODWAR Z KŁĄCZY. Przepis: łyżkę kłączy zalewamy szklanką wody i gotujemy przez ok. 5 minut. Po przecedzeniu piejmy w 2-3 porcjach w ciągu dnia po jedzeniu. PIWO O WŁAŚCIWOŚCIACH LECZNICZYCH. Robimy je w następujący sposób: wysuszony perz kroimy na drobne części i gotujemy z drożdżami i chmielem w taki sposób jak piwo domowe. Pijemy po 2-4 razy dziennie po szklance płynu. MIESZANKI. Perz można łączyć w mieszankach moczopędnych ze skrzypem polnym, szałwią, czarną porzeczką, brzozą, pokrzywą, tatarakiem. Zbiór i konserwacja Zbiór kłączy perzu przeprowadzamy albo wczesną wiosną albo jesienią. Należy pamiętać, iż wymaga ona szczególnie starannego opłukania w kilku wodach. Po płukaniu rozkładamy go do wyschniecia cienką warstwą. Perz suszyć możemy nie tylko w suszarniach, lecz również w innych miejscach, także nasłonecznionych i przewiewnych. Przechowujemy go w suchych pomieszczeniach, w płóciennych woreczkach.

Chodzi mi głownie o cos po czym schudnę, czyli co? nie chce kopii z neta, to sama mogę sobie zrobić:( Chcę pogadać... Napisałam o co mi chodzi...

proszę, niech odezwie sie ktoś kto odpowie na moj post:(

Gość nasturcja lis
powiem Ci,ze mi pomaga:)mam znacznie lepsza przemiane materii,oczywiscie troche cwicze,mniej żre:D mowią mi,ze schudlam:P

A powiesz jak ją parzysz ile dajesz, co pijesz itd? jeśli masz wiedze odpowiedz na pytania zadane w pierwszym poście?

wiec z płynów piłam tylko tą herbatę,i wodę.no najwyzej jedną kawę dziennie.parzę ja ok.5 minut.piłam ok.4 filizanek dziennie:)

Gość ostatni moheranin
ja na tej czerwonej herbacie schudłem z 4 kg przez tydzień czasu piłem ja non stop bo mi posmakował ma smak miodu i sie z początku wystraszyłem bo nic nie robię a chudnę a do tego dobrze sie odżywiam boczek czekolada dopiero później przeczytałem ze działa odchudzająco

Gość ostatni moheranin
Pietruszka skutecznie zadba o nerki Pietruszka w walce z odchudzaniem zarówno korzeń jak i liście mają ogromne działanie lecznicze, bowiem oczyszczają odnawiają nerki, a tym samym sprawiają że organizm zaczyna szybciej powracać do zdrowia. przepis 3 średnie korzenie pietruszki pokroić, wsypać do garnka, wlać 4 szklanki wody, zagotować, a następnie na małym ogniu gotować około 20 minut. Otrzymany wywar popijać ciepły w ciągu dnia, pietruszkę zaś można zjeść. . Latem, gdy korzenia braknie, wykorzystać natkę pietruszki. Garść natki wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, zagotować, a później na małym ogniu podgotować około 1O minut. Herbatka z pietruszki likwiduje uczucie głodu, dlatego warto ją popijać przed posiłkami

A powiedzcie mi jak mocną ja piłyście? mleko można? ja tek na kubek 300ml daje tak z dwie płaskie łyżeczki.

Gość ostatni moheranin
na perzu to moja matka schudła Znamię kukurydzy i perz specjaliści od odchudzania Znamię kukurydzy, inaczej wąsy kukurydzy, to niezwykle cenne zioło wspomagające odchudzanie. Najkorzystniej połączyć je z kłączem perzu. Wspólnie skutecznie pomogą organizmowi w redukcji tkanki tłuszczowej. Herbatkę z tych ziół warto popijać przez kilka tygodni, by w tym czasie dostarczyła przede wszystkim wątrobie substancji leczniczych odpowiadających za jej regenerację i oczyszczenie. przepis: znamię kukurydzy kłącze perzu 50 g 50 g Zioła wymieszać, 4 łyżki wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, zagotować, a naslępnie na małym ogniu ogrzewać 3 4 minuty. Przecedzić, pić ciepłe nj1epiej Yz godziny przed posiłkiem.

A to ja będe piła tylko herbate czerwona, najlepsza z tego co?

Gość ostatni moheranin
Ostatni Mohikanin + mocher=ostatni moheranin a pod czrnym nik to merkaba ziołami zaczełem sie interesowac przez matke jak wyleczyła torbiel na jajniku czosnkiem miała isc na operacje bo miała 5cm torbiel a wyczytała w gazecie ze chiszpanki nie maja problemow z kobiecymi sprawami bo jedza czosnek i zaczeła jesc

Gość ostatni moheranin
ja pije tylko rooibos

Aaa rozumiem;), kurcze dobrze,ż ego jem;) A to znasz jakieś bardzo dobre zioła na odchudzanie?

Gość ostatni moheranin
jestem jedynym na kafeteri ktury broni kk topik Jezus i piękno Bożego Słowa został załozony przez kamelie jest zielonoświątkowa LICENCJA:) terz nie jest katoliczka jest jeszcze pare osub co udzielaja w sprawach religijnych ale to terz nie sa katolicy

Aaa, apowiesz mi coś wiecej? pomaga ci ta herbata? jaka dokłądnie pijesz? firme itd

Gość ostatni moheranin
te przepisy co podałem to pochodzą z książki Korżawska Odchudzanie Bez Odchudzania tu na chomiku sa zioła na odchudzanie.doc i cała książka Odchudzanie Bez Odchudzania http://chomikuj.pl/antubis12/kuchnia++i+zdrowie

Gość The Red Tea
Alenko, ja chyba bardzo schudłam po czerwonej herbacie. Moim zdaniem 25 kg. Dlaczego piszę "chyba". Równocześnie stosowałam gimnastykę, więc nie wiem, czy to tylko herbata, czy wszystko razem. Obecnie, znów przytyłam. Chyba pod wpływem hormonów. Stosowanie herbaty zarzuciłam, bo odniosłam wrażenie, że mam problem z jelitami. Nie jest to potwierdzone, ale boję się do niej wrócić. Prawdą jest, że w moim przypadku czerwona herbata była skuteczna. Nawet bardzo.

Gość The Red Tea
Dlaczego z jelitami? Odniosłam wrażenie, że drażniła mi jelita (choć nie potwierdzone). W moim przypadku efekt jej picia był niesamowity.

O jej,a teraz jak sie czujesz? Duzooo bardzo dużoo,a le ile jej pisłąś ? w jaki sposób, jak mocny napar?

Gość ostatni moheranin
kupuje w biedronce savanah a czasem w Niemczech

Gość ostatni moheranin
The Red Tea przeczytaj własciwosci tego napoju problemy z jelitami to nie od rooibos

Gość cała tajemnica to moczopędność
Po czerwonej herbacie dużo sikasz, a więc tracisz wodę, oczyszczasz organizm, przyśpieszasz przemianę materii, w efekcie chudniesz, ale nie można z tym przesadzać, bo efekt jest powierzchowny. Jeśli nie odżywiasz się racjonalnie i masz mało ruchu to czerwona herbata nie pomoże.