Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiufd9hwfr

ratunku moje włosy :(((

Polecane posty

Gość jiufd9hwfr

była dziś u fryzjerki mówię do tej pizdyyy żeby mi ścięła 5 cm włósów a ta mi upitoliła jakieś 15 cm!!! Jestem załamana :(( mam teraz włosy do wysokości ramion a miałam prawie do połowy pleców. Co ja mam zrobić żeby one szybko urosły ?? Bo normlanie to rośnie mi centymetr miesięcznie :( są jakieś sposoby na porost włosów ? Biorę biotynę ale ona nic nie daję...

Gość M0DERACJA
chodzi Ci o włosy na piczusi?

Gość jiufd9hwfr
tak kurwa

Gość nickiiii:)
Ok kup sobie jakieś tabletki ze skrzypem polnym np. Skrzypovita, Humavit Z badź te zawierające biotynę np. Biotebal 5.Polecam też picie herbatki z pokrzywy (po ok 2 miesiącach widać świetne efekty). Warto też zadbać po prostu o to co pozostało Ci na tej głowie, olejowanie włosów np. olej z midgałów, olej Amla. Co do ożywek to polecam maskę do włosów Biovax pomarańczową(można kupić w Superpharm). Główka do góry :*

Gość nickiiii:)
Doczytałam dopiero teraz,że bierzesz biotynę. Jak długo to robisz i jak duża jest dawka?

Gość jiufd9hwfr
biorę vitapil z biotyną 4 miesiące i włosy w ogóle szybciej nie rosną :(

Gość sasasasankaaa
Współczuje-tez mi sie to kiedys zdarzyło-bo jakas pindzia zrobiła to samo -nie rozrózniala 5 cm od 20 Ale koledzy jej dali nauczke i po skończonej pracy miała zgolony łeb na łyso;)

Tradycja podaje bardzo wiele metod na porost włosów. Warto bliżej im się przyjrzeć, gdyż w tych ludowych mądrościach czasem kryją się wieki doświadczenia medycyny naturalnej. A nie ma nic tak dobrego, jak sposób całkowicie naturalny stworzony jeszcze w czasach, gdy człowiek żył blisko natury i musiał respektować jej prawa. 1 NAPAR ZE SKRZYPU POLNEGO NA POROST WŁOSÓW Skrzyp polny od prawieków doceniany za swoje właściwości odmładzające i wzmacniające. Powstrzymuje siwienie i hamuje wypadanie włosów. Regularnie stosowany, przyspieszy porost włosów, utrzyma je w dobrej kondycji, dodając im blasku i gęstości. 1 łyżkę stołową suszu ziela Skrzypu polnego zalewamy szklanką wrzątku, parzymy pod przykryciem 20 minut, po czym odcedzamy. Pijemy 2-3 razy dziennie między posiłkami. 2 DROŻDŻE Drożdże, dostępne w każdym sklepie spożywczym, są doskonałym suplementem diety dla osób chcących przyspieszyć porost włosów. Często zaleca się picie drożdży jako kurację uzupełniającą przy leczeniu wypadania włosów. opakowania drożdży piekarniczych rozpuszczamy w pół szklanki ciepłej wody lub ciepłego mleka. Pijemy raz dziennie. (Tylko czekać, aż włosy zaczną nam rosnąć jak na drożdżach ;-) ) 3T ONIK Z BYLICY Bylica (a dokładniej bylica boże drzewko) od wieków stosowana jest jako środek na porost włosów. Do garnka wsypujemy 50 gram bylicy i zalewamy 1,5 szklanki wrzątku. Parzymy do ostudzenia, po czym odcedzamy. Następnie 1/2 szklanki naparu mieszamy z 1/2 szklanki wódki. Tak przygotowany tonik przechowujemy w lodówce. Płynu używamy do wcierania w skórę głowy, lecz musimy go najpierw rozcieńczyć (1 łyżkę toniku mieszamy z 1 łyżką przegotowanej wody). 4 OLEJ RYCYNOWY Olej rycynowy jest jednym z najstarszych środków na porost włosów. Uwaga! Nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, gdyż może spowodować poronienie. Po umyciu włosów i dokładnym ich wypłukaniu wcieramy w skórę szklanki olejku. Czekamy pół godziny (można dodatkowo owinąć głowę ręcznikiem, aby kompres się lepiej wchłaniał). Po tym czasie przemywamy szamponem i spłukujemy obficie wodą. Zabieg powtarzać co 2-3 tygodnie.

Gość gnghj
Ja idac do fryzjera nie mowie 2 cm (bo im zawsze cale wychodza), ale pokazuje palcami. o TYLE prosze sciac i nie wiecej. Zawsze dziala

skad ja to znam;) mowie max dwa cm i bez cieniowania ujebala ok 15 i wycieniowala, nie zaplacilam i sobie poszlam:) przynajmniej fajny kolor mialam:) teraz sie mecze zeby zachodowac chociaz juz sa do polowy plecow;) i wracam do naturalsow;) aha i mam swietna fryzjerke jak jej mowie ze chce dwa cm to scina mi cm i pyta czy jestem zadowolona jak widze ze konce jeszcze takie nijakie to scina kolejny cm;) ktos wyzej dobrze napisal wax jest rewelacyjny:) i ponoc wcierki z pokrzywy ale nie probowalam;)

Gość jiufd9hwfr
będe próbowała tego co napisałyście ech ale czarno to widzę :o może za rok o tej porze będę miała taką długość jak jeszcze do wczoraj :/

jiufd9hwfr: nie smuc sie, bedzie dobrze a pomysl ze jak sie tak wezmiesz za nie to urosna zdrowe i sliczne:) powodzenia i wytrwalosci;) ide cos ze swoimi robic bo leca mi garsciami;)