Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabawne to

krem po 30-tce

Polecane posty

Gość zabawne to

Dziewczyny, polećcie jakiś dobry krem przeciwzmarszczkowy na noc.

Gość martulkaaaa_________
moja babcia przez całe życie smarowała twarz tłustą, zwykłą niveą i nie ma prawie wcale zmarszczek ja sobie sama robię krem, dość tłusty i mocno nawilżający, z kwasem migdałowym, kwasem hialuronowym, różnymi maceratami i hydrolatami, fajna zabawa, polecam :) a efekty też są super, mam bardzo ładną skórę po nim

z takich uniwersalnych, opozniajacych starzenie to lubie beEco Flos-leka

Gość tego uzywam i jestem happy
olej aragonowy i kokosowy.

Gość zabawne to
Dzięki :) Podziwiam te, które robią sobie kremy same. Ja się chyba do tego nie nadaję i zawsze kończę z gotowcem ;)

Ale jest robienie i robienie ;) Te, które podlinkowałam to praktycznie "gotowce" - wszystko odmierzone, wyliczone, wystarczy wymieszać i w 5 minut krem jest, i to krem 5 razy lepszy niż sklepowy za potrójną cenę :) Potem są kremy robione na gotowej "bazie" (sama w sobie może być kremem), do których dodaje się tylko składniki aktywne (np. witaminy, Q10). Tu już trzeba samemu odmierzyć, ale dalej jest prosto i szybko. A dopiero na końcu są kosmetyki robione całkiem od podstaw, do których potrzeba wielu składników, wiedzy i sporo czasu (w takie to i ja się nie bawię, poza ewentualnie jakimiś prostymi serami) :)

Gość fne e fn fmnef f f
Mrowo fajnie, ze w koncu na Ciebie trafilam. Czy uzywajac toniku z kwasami z BU 10% krem z filtrem 30 SPF ziaja wystarczy?

Gość martulkaaaa_________
potwierdzam, to tylko "brzmi" tak poważnie, to robienie kremu samodzielnie ja też zaczynałam od gotowego zestawu, w którym wszystko jest poodmierzane i zrobienie kremu to kwestia dosłownie kilku minut, a frajdy tyle, co nie wiem ;D no i działanie ma lepsze od sklepowego a potem pewnie i tak Cię to wciągnie ;) i będziesz chciała sama kombinować z różnymi składnikami polecam samodzielne robienie kremów, bo ich działanie jest nieporównywalne ze sklepowymi, a jeżeli nawet - to z takimi z naaaajwyższej półki

Gość i tak już zawsze
Wiesz co? ja zawsze używałam kremu nivea,tego zwykłego.Potem pojawił się nivea soft,więc bardzo długo go używałam.Żadnego wariactwa z kremami.....na noc na dzień,pod oczy,nic tylko nivea soft;)Za kilka miesięcy skończę 42 lata.....mam śliczną cerę,bez dosłownie jednej zmarszczki.Przed czterdziestką zmieniałam nivea soft na nivea Q10 i używam do tej pory.Jestem zadowolona bardzo:))

fne e fn fmnef f f, bałabym się. Raz, że filtr niski, dwa: Ziaja nie słynie z dobrych kremów z filtrami. Zmień albo krem na 50 (najlepiej apteczną: Iwostin, Bioderma, LRP, Vichy np.), albo przejdź na serum migdałowe (kwas migdałowy jest o wiele łagodniejszy i bezpieczniejszy na lato niż mlekowiec) czy krem Azelo :)

Gość fne e fn fmnef f f
Ok, dzieki :)

Gość zabawne to
Mrówa, a który hydrolat polecasz? Bo widzę, że trzeba go dokupić :)

Przy hydrolatach już pełna dowolność :) Ostrzegam tylko przed kocanką, która ma specyficzny, nie każdemu pasujący zapach. Ja najbardziej lubię oczarowy, świetnie sprawdza się nie tylko do kremów, ale i jako tonik.

Przy hydrolatach już pełna dowolność :) Ostrzegam tylko przed kocanką, która ma specyficzny, nie każdemu pasujący zapach. Ja najbardziej lubię oczarowy, świetnie sprawdza się nie tylko do kremów, ale i jako tonik.