Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkoa20latwwwd

postanowilam byc zadbana i moge na to przeznaczyc 200 zl,przeczytajcie

Polecane posty

Gość myszkoa20latwwwd

dodam ze moje włosy potrzebują fryzjera,skora zadbania,paznokcie lakieru itd nie mam ładniej bielizny ani biustonoszy,bluzek itd nie mam zapachów żadnych,w ogolę nic,a ze jestem biedna me przeznaczyć na to 200 zł..znacie jakieś tanie skutecznie kosmetyki?i proszę się nie śmiać

Gość xcvbjnk
Biedna ale ma dostęp do neta ciekawe...

Gość myszkoa20latwwwd
rzeczywiście nie mogę mieć neta jak nie mam kasy na ciuchy itd zalosne

Gość kup sobie może
hennę do włósów- nadaje kolor i pięknie odżywia włosy zapach kup sobie podróbkę np BI- ES w jakims markecie, albo powąchaj zapachy z Biedronki, Lidla, Aldi- trafia sie ładnie i długo sie trzymają - lakiery kup sobie ze 3 kolory, sama pomalujesz - do twarzy nie wiem czy myslisz o kosmetyczce czy domowych zabiegach ?? - biustonosz zamów przez allegro albo kup sobie na targu - bluzki kupiłambym na twoim miejscy używany zestaw z allegro w Twoim rozmiarze albo poszła do lumpeksu. i na pewno 200 zł wystarczy

Gość kup sobie może
jesli masz gdzies shleckera w miescie, to tam znajdziesz swietne lakiery po 4 zł. To jest ich wlasna marka "basic " i te lakiery nie dosyc ze sa w przeroznych kolorach, to nie smierdza po pomalowaniu ( co zazwyczaj wystepuje w lakieracj tanich).

podciecie wlosów u frzjera ok.50 zl ( ale nie musisz do niego chodzic co miesiac :) ), odżywka do wlosów ok 15 zl, lakier do paznokci ok 10 zl ( pilnikiem ladnie uformuj sobie kształt płytki paznokciowej i pomaluj paznokcie), krem do rąk ok 5 zl, krem do twarzy to zalezy od wieku i rodzaju skóry ale mysle ze max 50 zl, perfumy to juz raczej Twoja osobista decyzja.. nie znam Twojego gustu popatrz sobie w katalogu Avon tam nie sa az takie drogie bo okolo 60 zl flakon i sa trwale.. :)

Gość myszkoa20latwwwd
chdziloby mi o wszelakie kosmetyki,pielegnacyjne glownie ,dzieki

Gość o żesz.....
jak autorka ma kupować jakieś żałosne śmierdzące podróby z bi-es albo biedry to już lepiej niech nic nie kupuje... naprawdę lepiej kupić zwykły antyperspirant i chociaż nie śmierdzieć

Kup sobie farbę w sklepie i nałóż w domu a do fryzjera tylko na ścięcie idź będzie 30 zł zamiast 180 ;) paznokcie tez zrobisz sama- pailniczek, nożyczki do skórek (najpierw namocz dlonie w wodzie), lakier jakiś kolorowy lub bezbarwny (jak kolorowy to na niego bezbarwny nałóż bedzie sie dluzej trzymało) Fajne bluzki są w tesco po 20 zł- koszulki, ewentualnie jakieś sklepy z odzieżą uzywaną mozna fajne rzeczy nieraz wypatrzeć. Stanik w sumie podstawa. Drogi ale jak kupisz tanszy moze być niefajnie. W to warto zainwestowac (nie mówie ze 200 zł, ale lepiej kupić dobry) W sumie zalezy jaki masz biust bo jak masz mały to wiekszosc bedzie dobrze lezala i nie musisz cudów szukać ale takie D i w górę to juz gorzej... co do zapachów to mnie osobiscie baaardzo się podoba Pret a Porter. Można całkiem niedrogo kupić wodę toaletową (okolo 30 zł) a dosyć dlugo się utrzymuje.

Gość kup sobie może
fryzjer i samo podciecie koncówke 50 zl ???? u mnie za 20- 25 lakiery tak jak pisałam z Basic masz po 4 zł. poza tym jesli szukasz kosmetyków do malowania to polecam Ci wlasnie Basic, bo sa tanie i naprawde dobre ( niemieckie) lub Miss Sporty. perfuma z marketu bedzie Cie kosztowała do 20-25 zł. do ciała polecam Ci bardzo bardzo czerwoną serie Lirene, np balsam do ciała kosztuje około 12 zł , ale wystarcza na dlugo i pieknie odzywia skóre. CHyba najlepszy jaki miałam. Do twarzy kremy np z Celii są po 5 zł - wszytsko o czym pisze kupuje w Schlekerze, bo Rossmana cos nie lubie

A jeszcze tani i fajny do cialą jest piling kawowy (zaparzyć kawę - nie rozpuszczalną, fusiastą; odlać nadmiar wody, dodać troszke cynamonu i balsam do kąpieli i tym się "wyszorować" pod prysznicem. Super i slicznie pachnie.)

Gość myszkoa20latwwwd
dzięki dziewczyny ale z włosami mam taki problem ze nigdy nie malowałam mam kolor blond w sumie w sumie taki wypłowiały;/marzyłby mi sie jakiś ciepły odcień ..jednolity,ladny..ale sama takiego nie uzyskam a fryzjer drogi

Gość myszkoa20latwwwd
wiosenna mama dzieki wielkie na pewno peelingu wyprobuje

To moze nie farbuj tylko kup odżywkę i ladnie nich ci zetnie? Albo na początek kup sobie szamponetke (koszt 5 zł) i zrób sama. Zobaczysz jak wyjdzie. Zejdzie po kilku myciach i nie zniszczy wlosów jak farba. Zobaczysz jak się będziesz czula w farbowanych wlosach. Kolory są rozne do wyboru- cala gama.

Gość kup sobie może
nie prawda, ze z Biedronki sa tylko smierdzxiuchy. Jest tam taka woda Myst chyhba i bardzo łądnie pachnie, dlugo sie trzyma jak ktos nie ma kasy, to szuka tanich rzeczy

ja bym była za tym, żeby dłuższy czas zbierać i kupić coś lepszego...a nie biustonosz z targu! zaczęłabym od fryzjera - nowy fryz potrafi zmienić o 100% - podetnij się w salonie, a farbę zrób sobie w domu, jeśli farbujesz się w ogóle... co do kosmetyków - kup dezodorant :) Jesli chodzi o perfumy to myślę, że czasem tania podróba daje gorszy efekt od podstawowej sprawy - czystości i świeżości... super ciuchy można dorwaćw ciucholandach, za grosze... kosmetyki - tusz do rzęs, krem, może krem tonujący na lato zamiast podkładu (jesli masz łądną cerę)... 200 zł wystarczy na start...a dalej gromadź i inwestuj w lepsze rzeczy!

bo z farbą to ejst tak ze bedziesz miala zaraz odrosty i dasz 180 a za chwilę trzeba kolejne 150-180 bo już są odrosty i wyglądają fatalnie. Albo się o to dba i chodzi regularnie do fryzjera albo najlepiej miec swoje wlosy a nadawac im "polysk" wlasnie szamponetką zbliżoną w odcieniu do koloru wlosów. Bo odrosty wygladają fatalnie.

a zapachy to ja lubie playboya rosmanna ma czest perfumy na promocji za 40zl z groszami lub wode perfumowana ktora o dziwo trzyma sie caly dzien za 20zl z groszami;)

Gość myszkoa20latwwwd
perfum nie kupie tylko jakid dobry dezodorant bo mam jakis bi es i sie pocę po nim

Gość .....Karotka....
to zastanow sie czego potrzebujesz dokladnie i przejdz sie po drogeriach i popatrz co ile kosztuje. Skąd mamy wiedziec jaka masz cere, jakie wlosy, czego twoja skóra i wlosy potrzebują. Krem do twarzy kremowi nie równy. Nie wiem czy wystarczy ci taki do podstawowej pielęgnacji za 10 zl czy masz cere problemową o ktora musisz zadbac. Mogę ci polecic maseczki do twarzy lirene i peeling enzymatyczny w saszetakch - koszt ok 2,5 zl raz w tyg wlasnie ten peeling i maseczka dobrana do potrzeb cery. Do ciala polecam olejek pod prysznic Isane z rossmana - cena 4,50 jak dla mnie rewelacja!!!!! Balasam do ciala - kwestia gustu i potrzeb. MI po dziecku zostal HIPPA mleczko pielęgnacyjne wiec nie chcialam zeby sie zmarnowalo i zaczęlam uzywac - skora po nim boska!!! koszt ok 9 zl za dosc spora butelke w rossmanie. Do ciala tez polecam gorąco peeling kawowy z fusów. Bierzesz jakies 2 łyzki fusów mieszasz z niewielka iloscia ww. olejku pod prysznic Isane i pocierasz cale cialo - lepszego peelingu nie znam!! Na paznokcie i skorki polecam zwykła oliwe, jak masz zoliwek to w ogole rewelacja. Moczysz paznokcie w misecze z lekko podgrzana oliwą - skorki i paznokcie po jakims czasie jak marzenie, potem opilowujesz i nakladasz kolor.

Gość myszkoa20latwwwd
właśnie chciałabym jakoś inaczej wyglądać,ale nie bede ryzykować z farba bo potem nie będzie mnie stać na pielęgnacje farbowanych,moje wlosy a fatalne ,dlugie i suche :(

Gość zygzg
a co to jest "perfuma" ???????

fajne sa z Niwea dezodoranty w kulce te co nie zostawiają śladu na ubraniach (biale z czarnym). Nie kosztują niewiadomo ile a ładnie pachną i na prawde nie zostawiają śladu. Zobacz sobie w sklepie tą wodę z Pret a Porter moze ci sie spodoba (czesc ludzi uwaza ze ma pretensjonalny zapach a ja go uwielbiam cytrusowy aż do bólu) a na prawde koszytuje grosze i ma sie po niej wrażenie mega świeżości :)

Gość kup sobie może
boze zleciały sie poprawnie piszące kretynki a od kiedy sie pisze perfuma - a od zawsze, bo to jest słowo uzywane od dawna. Dopiero w naszych czasach zaczeto nazywac słowa perfum !!!! ten perfum, co zupelnie jest niepoprawne.I dzisiejsze slowniki akceptuja stare "perfuma" albo tylko i wyłacznie liczbe mnogą " te pefrumy ".I nie ma w poprawnej polszczyźnie " ten perfum ". a czy temat jest o polszczyznie czy o zakupach. kafeteria schodzi na dno, wszedzie jakies drune zmije. Zamiast napisac spokojnie ze, nie pisze sie pefrum to :"od kiedy blaaaaaaaaaaaaaa "/ autorko trzymaj sie

Gość myszkoa20latwwwd
.....Karotka....dzieki za wypowiedz mam cere problemowa:( zaskorniki,pryszcze niekiedy,na ciele tez mi wyskakują syfki,wlosy niby długie ładne ale suche jak siano bo nie mam odzywki..myslalam zeby isc na solarium zeby krostki na plecach itd mi przysuszylo,minuta zlotowke ale nie wiem czy warto

wiosenna mama: az sama go zobacze bo uwielbiam na lato takie owocowe orzezwiajace perfumy;) ciekawa jestem tego:)

Gość myszkoa20latwwwd
wiosenna mama poszukam tego zapachu ale u mnie w miasteczku jest tylko rossman,biedrnka,natura ,tam moge jedynie kupic kosmetyki a oliwę na skorki i peeling kawowy wypróbuje na pewno!!dziękuje ,kochane jesteście