Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Katarynka17

MonaVie - jakie s膮 wasze opinie?

Polecane posty

Go艣膰 do frycka
Oczywi艣cie frycku nie dla wszystkich kasa jest najwa偶niejsza. Jest jeszcze zdrowie i dla mnie to ono liczy si臋 najbardziej i chodzi mi o zdrowie nie tylko moje ale r贸wnie偶 mojej rodziny i dlatego najpiew zainteresowa艂em si臋 aspektami zdrowia a potem szans膮 zarabiania pieni臋dzy w mlm. by艂o to par臋 艂adnych lat temu i mia艂em wtedy pewne problemy zdrowotne. Wszed艂em w to zacz臋艂臋m pi膰 (inny konkurencyjny produkt) i bardzo mi pom贸g艂. Teraz pij膮 go r贸wnie偶 moi najbli偶si i nie interesuje mnie to 偶e jest dro偶szy od Monavie . Dzi臋ki temu nikt z nas przez te kilka lat praktycznie wcale nie choruje. Wiem 偶e ci臋偶ko to sobie wyobrazi膰 ale to fakt. Dodatkowo jest z tego kasa i to jak na polskie warunki pot臋偶na. Zainteresowa艂em si臋 teraz Monavie, zg艂臋bi艂em temat i uwa偶am system za bardzo logiczny i sprawiedliwy gdy偶 mo偶na w bardzo szybkim tempie wyj膮膰 ca艂y wk艂ad jaki wyda si臋 na pierwszy zakup i za chwil臋 zacz膮膰 r贸wnie偶 zarabia膰 a produkt mie膰 gratis. Jak ? W bardzo prosty spos贸b !!! Wystarczy 偶e zach臋c臋 dwie osoby do tego aby kupi艂y dok艂adnie taki sam pakiet jak ja (mo偶e by膰 to dowolny pakiet na pocz膮tek nawet jeden kartonik) Naucz臋 ich systemu i pomog臋 wprowadzi膰 im r贸wnie偶 dwie osoby. Ka偶da z tych os贸b kupi produkty tylko do w艂asnej konsumpcji po cenie takiej samej jak ja. Ju偶 w tym przypadku mam zwrot swojej inwestycji. Je偶eli to jest takie trudne i sprawia pono膰 偶e w tym biznesie zarabia wed艂ug frycka nieca艂y 1 % ludzi no to przepraszam bardzo ...albo do tego biznesu wchodz膮 same mato艂y albo kto艣 tu k艂amie lub pewnych spraw o kt贸rych pisa艂em wcze艣niej nie rozumie ... Tak wi臋c troch臋 logiki i ka偶dy napewno zarobi bo ludzi na 艣wiecie du偶o i z pewno艣ci膮 si臋 nie sko艅cz膮 a w biznes niech nie wchodz膮 osoby kt贸re si臋 nie nadaj膮 do tego 偶eby zaproszonej osobie pom贸c w rozwini臋ciu biznesu. Nieraz wchodz膮 w艂a艣nie tacy i potem jest p艂acz i narzekanie na forum jaki to mlm jest beee i jak to mnie oszukali. Mo偶e i s膮 tacy co oszukuj膮, ja do takich nie nale偶臋 wi臋c prosz臋 mnie od oszust贸w nie wyzywa膰 i nie podwa偶a膰 zasadno艣ci dzia艂ania systemu mlm bo jest on w praktyce bardzo uczciwy i pozwala zarobi膰 ka偶demu du偶o 艂atwiej ni偶 w jakikolwiek inny spos贸b. Niekt贸zy tylko si臋 do tego nie nadaj膮 st膮d tyle frustracji.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do frycka
Charytatywnie nie bo dostaj膮 produkt za darmo na w艂asny u偶ytek, jednak gdyby by艂 on bezwarto艣ciowy czy wydali by o nim pozytywn膮 opini臋 ?? A mo偶e twierdzisz 偶e k艂ami膮 wypowiadaj膮c si臋 o nim jako o suplemencie kt贸ry im pomaga ... no zastan贸w si臋. Zarzucasz, 偶e wszyscy sportowcy co s膮 na li艣cie Monavie bezczelnie k艂ami膮 za kas臋 ?????????? Przyjrzyj si臋 tym nazwiskom i osi膮gni臋ciom. To nie s膮 jacy艣 przypadkowi ludzie. Wszyscy maj膮 du偶e osi膮gni臋cia i znane nazwiska.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janusz NL
Jak mia艂bym wierzy膰 b.sportowcom polskim i opija膰 si臋 waszym soczkiem, to szybciej uwierzy艂bym Lewandowskiemu i skroba艂 sobie pysk Gillette (jednak facet jest na topie teraz, a nie jak ci od MV - kiedy艣 i to w sumie w niszowych dyscyplinach), ale ja jednak mam swoj膮 mark臋 , kt贸ra do mnie przem贸wi艂a bardziej jak Lewandowski :-). Gdybym wierzy艂 reklamie (jak wy) to zajada艂bym si臋 tym, co zachwala Go藕dzikowa :-) Moja ciocia, dewota jedna, zachwala dekoder telewizji Trwam, podobno uzdrawia bardziej jak wasze soczki, a jego dystrybutor, ten dopiero nauczy艂by was robienia interesu. Je偶eli powstaje nowy lek, to badania nad nim trwaj膮 latami. Potem powstaje lista +/-. Bo tak trzeba, bo tak uczciwie. W waszym soczku jest wg mnie 95% biznesu i 5% pozytyw贸w dla klienta, w postaci lepszego samopoczucia ( z tytu艂u zakupu drogiego produktu - to dzia艂a na psyche) . Go艣膰, kt贸ry by艂 na pokazie, a mnie tam (niestety) by艂o by膰 dane tam tak偶e, przekonywa艂 mnie, 偶e je偶eli "wejd臋" w MonaVie, to dla niego stan臋 si臋 wtedy m膮drym i warto艣ciowym cz艂owiekiem. Urzek艂 mnie tym bardzo :-), a wgl膮da艂 wg mnie na max absolwenta pod艂ej zawod贸wki z 25-letnim sta偶em na jakiej艣 maszynie. On dopiero to musia艂 by膰 m膮dry i warto艣ciowy... Szczerze? Tak nie wygl膮da艂... Ja mam umys艂 bardzo prosty, do mnie fakty przemawiaj膮, a nie mity. Tak偶e "weso艂ych 艣wi膮t" i r贸bcie biznesy, ale dlaczego na naiwnych ludziach? To doprawdy bardzo nieuczciwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Janusz Nl
Nie kupujesz MV a co kupi艂e艣 .Tylko wpierdalasz jakie艣 pigu艂ki, ale 艣ciema z twoim doktoratem , Mo偶e masz jaki艣 dowody na sw贸j doktorat. I co wypowiadasz si臋 na jakim艣 g艂upkowatym forum , ale masz uczni贸w. 艢mieszny go艣ciu jeste艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do fryckiem
a TY co taki m膮dry jeste艣 .Wszystkie rozumy zjad艂e艣. Co na arystotelesie nie odnios艂e艣 sukcesu to przesiad艂e艣 si臋 na kafeterie bo wi臋ksze mato艂y. 艢mieszy go艣ciu jeste艣 .Siedzisz 12 godzin przy kompie i pieprzysz g艂upoty 偶e ratujesz ludzi przed piramid膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do zwolennik贸w MV
Odpu艣cie sobie walk臋 z fryckinem i innymi przeciwnikami MV bo go艣ciu pr贸bowa艂 t膮 sam膮 kampanie na arystotelesie i go olali a tu prosz臋 19 stron - niez艂y efekt. Nie odpowiadajcie na zaczepki to si臋 temat sko艅czy a wy dalej b臋dzie cie sprzedawa膰 SOCZKI :-). A zreszt膮 kto艣 napisa艂 偶e ma w strukturze 450 os贸b aktywny a tu na forum mo偶e 20 przeciwnik贸w i o czym to 艣wiadczy. Kim TY jeste艣 Fryckin -desperado?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janusz NL
Co za kultura osobista. Powali艂a mnie jej ma艂o艣膰. Gdy ona si臋 ko艅czy (a sko艅czy艂a si臋 do艣膰 szybko) , do ruchu ruszaj膮 r臋ce i nogi. To typowe dla lud贸w prymitywnych. Moja praca dr. zosta艂a obroniona w 1995 roku, na UMK w Toruniu. Pewnie tam kochani dystrybutorzy MV nigdy nie byli艣cie, ale co艣 o Toruniu, piernikach, czy nawet Koperniku, s艂yszeli艣cie...? Jak nie, to zawsze s膮 Wiki i Google. Przypomina mi si臋 wielka m膮dro艣膰 Marsza艂ka J贸zefa, troch臋 j膮 przerobi臋, na wasz u偶ytek: "Wam kury szcza膰 prowadzi膰, a nie uczciwy biznes robi膰. " Czyli wiedzy naukowej od was nie zdob臋dziemy. A szkoda. Jednak szkoda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Janusz Nl
Co problem masz ze swoim doktoratem w 1995 roku i co ???? Wr贸膰 do Polski i r贸b biznes albo ucz innych . Cwaniaczku. Wykszta艂ci艂e艣 si臋 za Polskie pieni膮dze i spierdoli艂e艣 za granice 偶eby robi膰 kas臋 i teraz swoje m膮dro艣ci wciskasz .Przyjed藕 do Polski i zapierdalaj za 1200 z艂 a jak si臋 nie podoba to nie u偶ywaj s艂贸w marsza艂ka , bo dla mnie jeste艣 .....kt贸ra uciek艂a za mamon膮 do Niderland贸w. Co uderz w st贸艂 a no偶yce si臋 odezw膮. Taki m膮dry Pan doktor??????? 艢miech . Co zaoferujesz bezrobotnym , m膮dro艣ci 偶e si臋 nie da . najlepiej szydzi膰 - jak si臋 ma ciep艂膮 posadk臋. Czekam czekam na twoje wypociny o twoim doktoracie z chemii. Ciekawy jestem z czego . Z destylacji ??????? Co tw贸j doktorat da艂 , opr贸cz kasy dla Ciebie. Poka偶 , poka偶 co osi膮gn膮艂e艣 ????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 toniebajki
Nie wspomnieli艣cie o najlepszej reklamie waszego specyfiku, Krzysiu Ibiszu, on ju偶 do偶ylnie aplikuje to cudo, efekty wida膰. Dlaczego papie偶 ( z ca艂ym szacunkiem do osoby Ojca 艢wi臋tego) abdykowa艂? BO NIE PI艁 SOK脫W MONAVIE!!!! Ko艣ci贸艂 zatai艂 tak偶e, 偶e tak naprawd臋 to Jezus nie zamienia艂 wody w wino, a w jagodowy sok Monavie i mia艂 w艂asn膮 ma艂膮 siatk臋 dwunastu aktywnych dystrybutor贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Weronika84Wawa
Kto艣 mia艂 czelno艣膰 napisa膰, 偶e P. Janusz NL wykszta艂ci艂 si臋 za pa艅stwowe pieni膮dze i wyjecha艂 robi膰 za granic臋. Ironia losu jest taka, 偶e to w艂a艣nie dystrybutorzy Monavie wyprowadzaj膮 pieni膮dze z Polski. Conajmniej 50% z tych 711 z艂 kt贸re ka偶dy dystrybutor wp艂aca co miesi膮c idzie do USA. Nie wstyd Wam? Nie zagl膮dam tu prawie wcale, ale ca艂a atmosfera eskaluje do niewyobra偶alnych rozmiar贸w na tym forum (poziom czystego chamstwa dystrybutor贸w jest skandaliczny). Ka偶ecie rodakom kupowa膰 0,7l soku o niewiadomym sk艂adzie, kt贸ry niczym si臋 nie wyr贸偶nia, kosztuje 104 z艂 a na dodatek wciskaj膮 Wam go domoro艣li marketingowcy. Weszli艣cie w ten nieszcz臋sny biznes, oszukujecie teraz i zaklinacie rzeczywisto艣膰, werbujecie najg艂upsze i najbardziej ufne owieczki. WSTYD. R贸bcie dalej na tych milioner贸w z USA, 艂ud藕cie si臋 偶e w Polsce biznes wypali. Mo偶e tego nie widzicie, ale wi臋kszo艣膰 wami gardzi, reszta ma was w g艂臋bokim powa偶aniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Weroniko droga
wszyscy nami gardz膮 i wstyd na z tego powodu niemi艂osiernie ajajaj. Wyprowadzamy pieni膮dze za granic臋 haha jasne lpeiej pracowa膰 w carefour i dorabia膰 francuz贸w np. oni ze swoich zarobk贸w zamiast p艂aci膰 podatki b臋d膮 otwiera膰 nowe sklepy. To nie jest dorabianie, a mo偶e lepiej siedzie膰 na zasi艂ku i pobiera膰 kas臋 od Pa艅stwa ?? Nie oczywi艣cie lepiej chlapa膰 ozorem jaki to MLM jest z艂y i jak to wykorzystuj膮 nas amerykanie. Taka polemika prowadzi do nik膮d. My艣l臋 偶e wi膮kszo艣c narzekaczy takich jak weronika czy fryckiem albo jest zwyk艂ym etatowcem co nic w 偶yciu nie zrobi aby zarobi膰 dobr膮 kas臋, albo jest w innym marketingu i dlatego opl贸wa monavie, albo po prostu jest zwyk艂ym marud膮 i nieudacznikiem 偶yciowym kt贸y aby poprawi膰 sobie humor b臋dzie pisa膰 g艂upoty udaj膮c 偶e zbawia 艣wiat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 toniebajki
Ty za to poza byciem tfu dystrybutorem to jak wida膰 jeste艣 te偶 艣wietnym psychoanalitykiem, brawo! A praca na etacie tak was mierzi, ka偶dy z was si臋 do niej sadzi, jakby was wytresowali do czepiania si臋 za etat. Widzisz, niekt贸rzy zostali tak wychowani, 偶e jak widz膮 z艂odzieja, oszusta itp to reaguj膮, a nie tak jak wy dodaj膮 go do swojej grupy. No ale, ka偶dy cz艂owiek ma swoj膮 warto艣膰, jak te偶 wida膰 jest wielu ludzi zupe艂nie bezwarto艣ciowych. Przyjdzie czas 偶e te kawa艂ki papieru przestan膮 si臋 liczy膰. I wtedy dla przeci臋tnego ,,etatowca" z fachem w r臋ku mam nadzieje spr贸bujesz co艣 zachachm臋ci膰, to si臋 przekonasz na w艂asnej sk贸rze ile ten Tw贸j hameryka艅ski marketing jest warty. Nieroby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janusz NL
Drobna uwaga. Moi nie偶yj膮cy Rodzice cale 偶ycie pracowali. Mama by艂a ksi臋gow膮, a Tato 偶o艂nierzem zawodowym. P艂acili podatki, tak偶e po to i na to, aby ich syn si臋 kszta艂ci艂. Tak trudno to poj膮膰 sekciarzom z MV, kt贸rzy wiedz臋 z dziedziny medycyny, chemii, biochemii i fizyki nabyli na kursie niedzielnym? Te kursy rozszerzy艂bym jeszcze o podstawy dobrego zachowania. Koniecznie !

Udost臋pnij ten post

Trafi艂em ostatnio na film "Witajcie w 偶yciu". Film po艣wi臋cony metodom pracy firmy dystrybucji bezpo艣redniej AMWAY. Film z 1995 r. Wi臋kszo艣膰 z "technik marketingowych" tam pokazanych widzia艂em obecnie w monavie :) Ca艂y film mo偶na zobaczy膰 tutaj : http://www.youtube.com/watch?v=9tp-UVsGWxo POLECAM !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do fryckiem
ale 偶e艣 teraz odkrycie zrobi艂 haha. Ten film widzia艂o ju偶 wi臋kszo艣膰 os贸b a ja osobi艣cie polecam go jako instrukta偶owy jak nie robi膰 biznesu w mlm I nie gadaj tutaj 偶e takie praktyki stosuje si臋 w monavie. Film jest mocno przesadzony a wiele scen jest inscenizowanych w wi臋kszo艣ci to aktorzy. O ten film zreszt膮 amway wytoczy艂 proces tvp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 avertus
I z tego co kojarze to Amway przegra艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Liralanna 21
Do mojej matki odezwa艂a si臋 dawno nie s艂yszana znajoma...okaza艂o si臋 偶e tylko po to aby naci膮gn膮膰 j膮 na MonaVie i wci膮gn膮膰 to bagno :-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 morgarrdo dryff
Na tym to w艂a艣nie polega. Podstawowy numer w tej bran偶y to: przegl膮dnijcie swoje telefony kom贸rkowe. Dzwo艅cie do wszystkich po kolei. Zr贸bcie sobie list臋. Pro艣cie o adresy... Do tego ca艂y szereg sztuczek, tak by wymusi膰, sk艂oni膰 potencjalnego klienta o to by sypn膮艂 namiarami. Ka偶da taka firma wymusza na swoim pracowniku/przedstawicielu, dr臋czenie rodziny i znajomych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do powyzej
Nie kazda kolejny z zerowym pojecie o branzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 morgarrdo dryff
do fryckiem Film pokazuje prawd臋. 呕eby osi膮ga膰 du偶e zyski, sprzedaj膮c "materia艂y szkoleniowe" :D lub cokolwiek innego, po cenach zawy偶onych, to nie ma innego wyj艣cia, tylko trzeba ludziom wypra膰 m贸zgi. Nie wiem czy ty zwraca艂e艣 uwag臋, na okre艣lenie "ceny zawy偶one", czy nie ty, ale pad艂 tam argument, 偶e na przyk艂ad drogie markowe perfumy, maj膮 bardzo wysokie mar偶e. Ok! Ale to jest produkt specyficzny, tak jak wszelkie ekskluzywne artyku艂y o ugruntowanej, cz臋sto przez dziesi臋ciolecia pozycji i najcz臋艣ciej rzeczywi艣cie s膮 wysokiej jako艣ci. Natomiast to, co zazwyczaj sprzedaj膮 takie firmy o kt贸rych tu m贸wimy, jest zazwyczaj przeci臋tnej lub niskiej jako艣ci towarem, kt贸ry nawet w drogim sklepie kupimy zawsze w cenie ni偶szej, ni偶 proponuje nam cho膰by MV. Przecie偶 te zyski, tak tutaj zachwalane, kt贸re gwarantuj膮 tak komfortowy poziom 偶ycia sprzedawcom/przedstawicielom, kt贸rzy tak zachwalaj膮 swoje zajecie (jak zwa艂 tak zwa艂), sk膮d艣 si臋 musz膮 bra膰. Wynikaj膮 one wprost z bardzo wysokiej mar偶y (cz臋sto s膮 to setki procent) za jednostkowy produkt. Wida膰 to doskonale w sprawie tych sok贸w. Bo ni cholera, nie wykazano tu, czym one szczeg贸lnym si臋 r贸偶ni膮, w czym s膮 takie dobre, 偶e s膮 TAK DROGIE. Bo ten sok nie ma nic wsp贸lnego z markowymi perfumami, audiofilskim sprz臋tem nag艂a艣niaj膮cym, luksusowymi samochodami, ani nawet kawiorem. To po prostu relatywnie tani w produkcji sok, kt贸ry jest DLATEGO w艂a艣nie sprzedawany w TAKIEJ FORMIE, 偶eby uzyska膰 wysok膮 cen臋, niewsp贸艂miern膮 do koszt贸w jego produkcji i NIEMO呕LIW膭 DO OSI膭GNI臉CIA NAWET W NAJDRO呕SZYM SKLEPIE! Ot i ca艂a tajemnica. Do tego dochodz膮 te sztuczki z promocj膮 zdrowia, unikalnymi :D materia艂ami instrukta偶owymi, ca艂膮 aur膮 wst臋powania do grona ludzi sukcesu, ludzi 艣wiadomych :D Taka tam, cwana psychologia stosowana ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 morgarrdo dryff
Nie ka偶da? I uwaga o mojej zerowej wiedzy. Te偶 mi odpowied藕 :D To niby sk膮d bior膮 potencjalnych klient贸w? Kupuj膮 bazy adresowe? Mo偶liwe, ale ma艂o sensowne, bo faktem jest, 偶e nikt tak nie dotrze do klienta, jak znajomy znajomych z polecenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mato艂k贸w
Amway spraw臋 wygra艂 odno艣nie filmu powy偶ej. To 偶e do biznesu zaprasza si臋 znajomych i rodzin臋 to przecie偶 zrozumia艂e. To jest przecie偶 marketing sieciowy polegaj膮cy aby proponowa膰 produkty kt贸re nam odpowiadaj膮 swoim znajomym, oni swoim i tak dalej.Tylko idiota pod wp艂ywem filmiku tak zmanipulowanego jak "Witajcie w 呕yciu" mo偶e pomy艣le膰 偶e to co艣 z艂ego. Komu niby mia艂bym proponowa膰 produkty oraz system zarabiania jak nie najbli偶szym ew. w dalszej kolejno艣ci znajomym bli偶szym lub dalszym. Je偶eli rozmawiasz o jakimkolwiek przedmiocie np. telefonie, samochodzie b膮d藕 winie ze znajomym to je偶eli ci on odpowiada to nie reklamujesz go podczas rozmowy. Je偶eli jest to przedmiot z MLM. oszustwo b臋dzie tylko i wy艂膮cznie wtedy jak co艣 komu艣 wci艣niesz i powiesz 偶e na nim nie zarobi艂e艣, na dodatek nie przedstawisz mu systemu jaki w tej firmie obowi膮zuje. Je偶eli natomiast przedstawisz uczciwie system oraz produkt i korzy艣ci jakie b臋dzie mia艂 z zakupu oraz polecenia tego samego produktu innym osobom to z pewno艣ci膮 nikogo nie oszukasz. Wtedy ka偶dy potencjalny klient b膮d藕 przysz艂y dystrybutor podejmuje decyzj臋 czy takiego produktu chce czy nie, czy chce si臋 zajmowa膰 r贸wnie偶 MLM czy nie. Zastan贸wcie si臋 wi臋c ludzie co wy od 偶ycia chcecie. Ja wiem 偶e Polak nie lubi da膰 si臋 "wykorzysta膰" szczeg贸lnie najbli偶szej osobie ale jak ju偶 pracuje za grosze np dla francuza czy innego 偶yda to na to mo偶e przymkn膮膰 oko ... bo przecie偶 robi膰 co艣 trzeba i jako艣 na chleb zarabia膰. Co tylko tak naprawd臋 jest bardziej uczciwe... obwinianie tych co maj膮 w艂asn膮 inicjatyw臋, maj膮 jakie艣 cele i nie chc膮 do ko艅ca 偶ycia zapieprza膰 na etacie nabijaj膮膰 kas臋 na szczyci jakiejkolwiek piramidy ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mato艂k贸w
Du偶e zyski dystrybutor贸w nie wynikaj膮 wcale z wysokiej mar偶y na produkcie. Za艂贸偶my. Monavie kosztuje powiedzmy r贸wne 100 z艂. 50 z艂 dla dystrybutor贸w, 50 z艂 dla firmy. To ile firma zarabia to ju偶 kompletnie inna sprawa. Mo偶e zarabia膰 np. 45 z艂 a towar wyprodukowa膰 za 5 z艂 a mo偶e zarabia膰 45 z艂 a towar wyprodukowa膰 za 5 z艂. Nas dystrybutor贸w to kompletnie nie obchodzi. bo my mamy prowizj臋 z ceny 50 z艂 roz艂o偶on膮 na wszystkie poziomy dla dystrybutor贸w wszelkiego stopnia. Te 50 z艂l to jest cena jak膮 nawet gdyby nie by艂o nas oraz MLM firma przeznaczy艂aby na reklam臋, logistyk臋, marketing, hurtowieni po艣rednik贸w sklepy itp. Oni i tak chcieliby na tym produkcie zarobi膰 tyle ile sobie za艂o偶lil wi臋c te 50 z艂 czyli 50% warto艣ci opr贸cz koszt贸w produkcji i zysku dla producenta zawsze poch艂ania albo mlm albo reklama i po艣rednicy. Mo偶na si臋 tylko sprzecza膰 czy MONAVIE jest tyle warte czy nie ale sam system MLM nie jest z艂y i wcale nie podnosi w 偶aden spos贸b ceny produktu bo w normalnych biznesach cena reklamy i po艣rednik贸w niejednokrotnie przekracza 50% warto艣ci produktu.

Udost臋pnij ten post

morgarrdo dryff - Bardzo dobrze uj膮艂e艣 temat. Nie b臋dziemy oczywi艣cie teraz roztrz膮sa膰 wszystkich produkt贸w sprzedawanych w mlm, skupiamy si臋 na monavie. Jest to przeci臋tnej jako艣ci produkt oferowany po gigantycznej cenie. Ba, nawet ta przeci臋tno艣膰 jest jak wiemy nie potwierdzona, nie wspominaj膮c o wysokiej jako艣ci. Do pisz膮cego z dnia 19:49 "do mato艂k贸w" (ju偶 Twoja ksywka du偶o m贸wi o Tobie, ale pomi艅my to) Powiem Ci tak. Do pewnego stopnia Twoje rozumowanie jest s艂uszne, ale tylko do pewnego. W kwestiach zasadniczych b艂膮dzisz. Twierdzisz, 偶e "Du偶e zyski dystrybutor贸w nie wynikaj膮 wcale z wysokiej mar偶y na produkcie." MYLISZ SI臉. Zyski te wynikaj膮 WY艁膭CZNIE z bardzo du偶ej mar偶y na produkcie. Dlaczego? Dlatego, 偶e gdyby produkt mia艂 cen臋 urealnion膮 do podobnych jemu produkt贸w, to prawie nikt nie wszed艂 by w rol臋 dystrybutora. Ile butelek miesi臋cznie mo偶e sprzeda膰 przeci臋tny dystrybutor? 100 ? To ju偶 chyba niez艂y wynik. Ile ma od tego, 10 %? Zak艂adamy 偶e cena butelki to 100 z艂, wi臋c zarabia na tym 1 tys. z艂. Gdyby cena napoju by艂a cen膮 realn膮, powiedzmy z rozmachem 20 z艂, w贸wczas zarobi艂 by na tym 200 z艂. Kto by wchodzi艂 w贸wczas w ten "biznes"? Dlatego w艂a艣nie ceny s膮 tu astronomiczne, podobnie jak w Amway lub wielu innych firmach tego typu. Podsumowuj膮c. W handlu generalnie mo偶na wyr贸偶ni膰 2 zasadnicze podej艣cia: 1. sprzedajemy du偶o z nisk膮 mar偶a. 2. sprzedajemy ma艂o w wysok膮 mar偶膮. Na koniec dnia, zyski z tych obu strategii mog膮 by膰 podobne. R贸偶nica zasadnicza mi臋dzy nimi to zastosowany marketing. Pierwszej strategi nie da si臋 zastosowa膰 w monavie, poniewa偶 przeci臋tny dystrybutor nie jest w stanie du偶o sprzeda膰. By艂o by to mo偶liwe, gdyby nale偶a艂o pi膰 1 butelk臋 dziennie. Ale po co si臋 m臋czy膰? Po co tyle produkowa膰, tyle magazynowa膰, tyle wysy艂a膰, itd? O wiele ekonomiczniej z punktu widzenia firmy jest skonstruowa膰 otoczk臋 preparatu o cudownych wr臋cz w艂a艣ciwo艣ciach w bardzo wysokiej cenie. Smutne jest to, 偶e bardzo wiele os贸b ma problemy ze zdrowiem i s膮 mocno podatni na takie marketingowe zagrywki. I jeszcze jedna dygresja do Twojego rozumowania. Dajesz przyk艂ad tradycyjnej sprzeda偶y i jej koszt贸w takich jak "reklam臋, logistyk臋, marketing, hurtownie ,po艣rednik贸w, sklepy" - przyjmujesz te koszty na ok 50 % - zgoda. Ty jako dystrybutor przejmujesz zatem na siebie wszystkie te koszty w postaci po艣wi臋conego swojego czasu, tak? Ale przecie偶 Ty NIGDY nie dostaniesz tych 50 % ! Wiesz o tym prawda? Gdyby艣 dosta艂 te 50 % to nie by艂o by pieni臋dzy dla nikogo nad Tob膮 w piramidzie. Rozumiesz? Dlatego w艂a艣nie zarabiaj膮cych kokosy w monavie jest GARSTKA na szczycie. Odpowiedz nam teraz konkretnie. Za jak膮 kwot臋 w ubieg艂ym miesi膮cu zakupi艂 ca艂y Tw贸j down line, i ile otrzyma艂e艣 z tego prowizji. Ka偶dy dystrybutor monavie powinien w swoim sumieniu rozwa偶y膰, czy post臋puje w艂a艣ciwie namawiaj膮c ludzi na bardzo drogi produkt, kt贸rego reklamowane w艂a艣ciwo艣ci nie zosta艂y naukowo potwierdzone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do frycka
Widz臋 teraz frycku 偶e kompletnie nic nie rozumiesz mia艂em ju偶 z tob膮 nie polemizowa膰 ale musz臋 jednak wyja艣ni膰 te b艂臋dne rozumowanie. Tu nie chodzi o to 偶ebym ja jako dystrybutor otrzyma艂 50 % ze sprzeda偶y produktu to nie by艂by MLM. Podobnie r贸偶nie偶 nie musz臋 sprzedawa膰 100 butelek 偶eby zarobi膰 1000 z艂 to chyba zrozumia艂e wi臋c nie wiem po co takie kity wciskasz tu na tym forum. Ci co zarabiaj膮 setki tysi臋cy musieliby wtedy samodzielnie sprzedawa膰 miliony; butelek. Powiem wi臋cej ja nie zamierzam tu sprzeda膰 ani jednej butelki !!!! I chcia艂bym r贸wnie偶 aby nikt z mojej struktury nie sprzeda艂 ani jednej butelki. Niech ka偶dy kupuje tylko i wy艂膮cznie na swoje potrzeby i tylko 4 butelki miesi臋cznie za 400 z艂 z przesy艂k膮. Wtedy te偶 dostanie pe艂n膮 prowizj臋 a nie po艂ow臋 z obrotu grupowego. Tu two偶ymy spo艂eczno艣膰 u偶ywaj膮c膮 dany produkt a nie sprzedajemy produkt. Je偶eli cokolwiek sprzedajemy to informacj臋. Je偶eli klient jest zainteresowany z艂o偶y sobie zam贸wienie bezpo艣rednio w firmie. Ja w przeci膮gu miesi膮ca zach臋ci艂em tylko trzy osoby kt贸re naby艂y pakiet za 200 pkt. b膮d藕 300 pkt. Dwie z nich s膮 ju偶 gwiazdami czyli zach臋ci艂y kolejne dwie osoby jedna narazie nie zrobi艂a nic opr贸cz spo偶ywania produktu. Ja w tym momencie mam ca艂kowity zwrot mojego zakupu czyli kas臋 na kolejny zakup nie czterech a nawet o艣miu butelek. Je偶eli zdecyduj臋 si臋 na zakup tylko czterech butelek 400 z艂 zostanie mi w kieszenie. Co ty na to .... Czy 偶eby zarobi膰 te 800 z艂 powinienem dalej wed艂ug twojego rozumowania sprzeda膰 80 butelek ? Trzeba najpierw rozumie膰 system a nie g艂upoty g艂osi膰. Od siebie dodam 偶e osoby kt贸re zaprosi艂em do tego biznesu s膮 mi bardzo wdzi臋czne i z pewno艣ci膮 nie uwa偶aj膮 偶e jako艣 strasznie przep艂aci艂y, zach臋ci艂em je r贸wnie偶 do przejrzenia tego forum... Co do nich. za pozycj臋 gwiazdy czyli wprowadzenie tylko dw贸ch os贸b maj膮 ju偶 na koncie po 300 z艂 czyli prawie po艂ow臋 kwoty kt贸r膮 zami zap艂acili za produkty i wej艣cie do systemu wi臋c produkt ju偶 nie kosztowa艂 ich 100 z艂 tylko powiedzmy 60 z艂 a za chwil臋 pojawi膮 si臋 zyski. 呕yj fryckiem w swoim 艣wiecie ponurej 偶eczywisto艣ci i polecam Ci obejrzenie filmik贸w Roberta Kiyosakiego kt贸re wyja艣ni膮 ci ide臋 MLM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do frycka
ale byk贸w narobi艂em.... no c贸偶 tak to jest jak si臋 pisze na szybko bez zastanowienia. wszelkich poprawnych ortograf贸w i gramatyk贸w z g贸ry przepraszam. Wiem doskonale, 偶e rzeczywisto艣膰 pisze si臋 przez rz, podobnie zreszt膮 jak tworzymy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do frycka
Je偶eli kto艣 nie wie jak to jest mo偶liwe, 偶e w tak prosty spos贸b mo偶na mie膰 zwrot ca艂ego pierwszego zakupu oraz na dodatek zacz膮膰 zarabia膰 polecam obejrzenie Plan marketingowy MonaVie cz.1 np. na YouTube http://www.youtube.com/watch?v=cj2CWZ5os_g

Udost臋pnij ten post

Rozumiem, czyli jednak brak u Ciebie refleksji w zwi膮zku z namawianiem na bardzo drogi produkt, kt贸rego reklamowane dzia艂anie jest NIGDZIE NIE POTWIERDZONE NAUKOWO. Skoro takie masz sumienie, trudno... Dygresja. Dziwi mi jedna rzecz. Nikt z tu obecnych na forum, zwolennik贸w monavie nie przyzna艂 otwarcie i szczerze : "Nie mamy 偶adnych dowod贸w na dobroczynne dzia艂anie naszego napoju, ale wierzymy w jego dzia艂anie." Zamiast tego najcz臋艣ciej mo偶na przeczyta膰 inwektywy rzucane w kierunku sceptyk贸w. Nie dziwcie si臋 zatem, 偶e nie wzbudzacie powszechnego szacunku i zaufania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do frycka
no i frycek si臋 obudzi艂 wreszcie. Zabrak艂o argument贸w 偶eby krykykowa膰 system wi臋c teraz ju偶 b臋dziemy krytykowa膰 tylko produkt ? Dla mnie sprawa wygl膮da nast臋puj膮co. System jest genialny i tak bez dw贸ch zda艅 twierdzi ka偶dy kto go pojmie. I co najwa偶niejsze nie jest on genialny tylko i wy艂膮cznie dla jego tw贸rc贸w ale dla ka偶dego kto si臋 do niego przy艂膮cza. To prawda 偶e maj膮c dobry system mo偶na wcisn膮膰 bubel a i tak jego nabywca b臋dzie z niego zadowolony bo w nast臋pnej kolejno艣ci je偶eli wyka偶e minimum inicjatywy r贸wnie偶 zarobi wi臋c m贸wi膮c to mam na my艣li 偶e zarobi ka偶dy a nie straci w my艣l frycka. Straci tylko frycek bo z systemu nie skorzysta !!! ew. kto艣 kto wejdzie tylko i wy艂膮cznie dla systemu i nic z tym nie zrobi. Sam produkt sok Monavie jest dobry ale b臋d臋 tu nikogo przekonywa艂 bo to nie ma sensu. Zreszt膮 nie odpowiada Ci sok Monavie kupuj RVL Monavie. To zdrowy pe艂nowarto艣ciowy zamiennik posi艂ku zawieraj膮cy wszystkie minera艂y i witaminy. W przeliczeniu za z艂ot贸wki wychodzi nieca艂e 9 z艂 za posi艂ek. Czy to drogo ??? My艣l臋 偶e nie !!! NIe musisz wi臋c przekonywa膰 do soku skup si臋 frycku teraz na RVL A mo偶e zdrowe napoje energetyczne Emv koszt oko艂o 7 z艂 za puszk臋. Te偶 drogo ?? Id藕 na stacj臋 benzynow膮 i kup najzdrowszy nap贸j na 艣wiecie REDBULL za niewiele mniej. I co te produkty te偶 s膮 za drogie ? Nikt nikomu nie ka偶e skupia膰 si臋 na soku Monavie mo偶na go spokojnie zast膮pi膰 przez inne produkty Jeszcze raz powtarzam ka偶dy produkt ma swoj膮 cen臋. Sok monavie nie jest tylko i wy艂膮cznie na zwyk艂ym liofilizacie acai ale posiada specialn膮 opatentowan膮 formu艂臋 acavie dost臋pne膮 wy艂膮cznie w Monavie zawieraj膮c膮 10 razy wi臋cej polifenoli ni偶 tradycyjne acai mo偶e dlatego jego cena jest 10 razy wi臋ksza ni偶 zwyk艂ego soku ;)

Udost臋pnij ten post

Twoje dziecinne podej艣cie do ekonomii najlepiej obrazuje Twoje zdanie: "...maj膮c dobry system mo偶na wcisn膮膰 bubel a i tak jego nabywca b臋dzie z niego zadowolony bo w nast臋pnej kolejno艣ci je偶eli wyka偶e minimum inicjatywy r贸wnie偶 zarobi." - w naturze jak i w ekonomii cud贸w nie ma i nic nie ginie. Na ko艅cu lub po drodze zawsze musi by膰 kto艣 kto to zgni艂e jajo zje.

Udost臋pnij ten post