Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość do czarnakretka
No widzę że głupoty jakie głosi fryckiem przemawiają do niektórych w sposób dosłowny. Wyprowadzę cie czarnakatetko z błędu. Nie wypada się z żadnego łańcuszka sprzedawców jak się nie dokona zakupu co miesiąc czy nawet dłużej. Nikt nie zobowiązuje do comiesięcznych zakupów. Zbudowana struktura będzie dalej funkcjonować i w końcu jak dokona się zakupów będzie się dalej korzystać z jej obrotów. To że otrzymuje się pieniądze ze słabszej nogi jest uczciwe i racjonalene. Gdyby brało się z mocniejszej to możnabyłoby nic nie robić bo ktoś zacznie robić wszystko za nas. W tym przypadku za chwilę wartość prowizji przekroczyłaby wartość produktu Jeżeli bierzemy ze słabszej nogi to wartość pieniędzy z obrotu całej struktury nigdy nie przekroczy 50% i dlatego ten system może płacić nawet z ntego poziomu a nie taki jak inne z sześciu czy ośmiu. Druga sprawa to pomoc udzielana osobom któe weszły do systemu. Jeżeli bieżemy ze słabszej nogi to jasna sprawa że będziemy pomagać osobom w naszej strukturze które mają problemy z rozbudową własnej siatki. Gdyby było odwrotnie skupialibyśmy się na liderach a słabi by szybko odpadali zniechęceni... więc to kolejna zaleta tego systemu. No i głupota podstawowa jakie materiały do prezentacji "trzeba" kupować do miesiąc ?????. Albo sam frycek który nie miał już żadnych argumentów napisał pod twoim nickiem takie bzdury albo faktycznie to całe forum kompletnie zlasowało ci mózg.

Gość Kysz kysz kysz 28
czarnakretka - zamiast soku z jagód acai, proponuję sok z buraków, do tego sok z dwóch jabłek i marchewki. I od razu się lepiej poczujesz :)

Gość do czarnakretka
no nie musisz kupować ani żadnych materiałów ani płyt czy kaset. Nie musisz też co miesiąc kupować czegokolwiek i nie musisz też wogóle kupować Monavie bo faktycznie dla niedtórych może to być zbyt drogo, ale możesz zarejestrować się jako dystrybutor kupując wyłącznie 4 szt. bez żadnych materiałów dodatkowych, wszystkie z pewnością zgra ci na pendrive lub płytę twój sposnor jeżeli ma chociaż trochę oleju w głowie. Możesz polecić ten produkt i system dystrybucji innym i nie kupować nic przez np. kilka miesięcy. Potem kupić 4 szt. i jeżeli rozwinęła się twoja struktura z zaproszonych przez ciebie wcześniej osób czerpać z niej korzyści .

Gość Ja123Ja345
Dzięki frycek że napisałeś to wszystko. Ja się wycofuję z tego :) Koleżanka która nie odzywała się 5 lat, nagle sobie przypomniała o mnie :-O

Gość do czarnakretka
nie będę tutaj robił reklamy bo temat inny odezwij się na invest@spoko.pl coś lepszego naturalnego tańszego z b. dobrymi opiniami i starcza na dłużej.

Gość avertus
Moja koleżanka niedawno dała się wkręcić w ten biznes. Pojechała na prezentację do Ożarowa i wróciła z totalnie wypranym mózgiem...Już prawie sobie dom kupiła za pieniądze których nawet nie widziała. Frycken - przeczytalem całe forum od początku aż do tego postu i muszą coś przyznać - jesteś wielki. Stonowany i spokojny, nie ulegasz prowokacjom i używasz trafnych argumentów. jeho.. tfuu,dystrybutorzy: - Dlaczego nie umiecie ustosunkować się merytorycznie do pytań Fryckena , czy też argumentów "lekarza" z forum goldenlin? Przed wejsciem na to forum naprawde rozwazalem wejscie w ten "biznes" ale Wasza dyskusja uświadomila mi,ze stracilbym tym krokiem pieniadze, godnosc a byc moze takze wielu przyjaciol I tak - jestem zyciowym nieudacznikiem ktory pracuje na etacie,co miesiac pod "batem pana" ciezko pracuje na swoja wyplate i chociazby dlatego chcialbym dowodów na skutecznosc tego waszego panaceum, a Wy chociazby z szacunku do mojej pracy powinniscie mi je dostarczyc. Pozdrawiam

Gość avertus
Ah jeszcze jedno pytanie... Czy działalnosc firmy Monavie jest w świetle prawa polskiego legalna? Pomijając już aspekt wprowadzania klienta w błąd (m.in co do skladu, nazwy - to nie zaden sok a napój,wartosci odzywczych- odsylam do watku na goldenline itp) , chodzi mi bardziej o samą strukturę organizacji - czy m.in nie zachodzi tutaj oszustwo z art 286kk,dodatkowo psychomanipulacja dystrybutorami? Przypomne,ze piramida finansowa zgodnie z definicja to organizacja ktora czerpie srodki na swoje funkcjonowanie z kolejnych wplat czlonków. Z tego co wiem,glowna działalnosć dystrybutorow to werbowanie "nowych" do swojej organizacj, a nie rzeczywista sprzedaż soku konsumentom.... Myślę, że warto aby prokuratura zainteresowała się tą firmą

Gość do avertusa vel frycek
oj frcku, czyżbyś to ty pisał już pod innymi nickami chwaląc samego siebie jaką to dobrą robotę robisz ?? Śmieszne są te wszystkie wypowiedzi niby sceptyków, cały czas doszukujecie się dowodów naukowych na działanie suplementów ... to wręcz żałosne. Z firmy robicie piramidę twierdząc że główna kasa pochodzi z werbowania ludzi ... to jeszcze bardziej śmieszne. To jest marketing społecznościowy. Zwerbowany waszym zdaniem człowiek dokonuje zakupu produktu a nie jakiegoś pakietu szkoleniowego do prania mózgu. Każdy ma możliwość wejścia do firmy bez zakupu materiałów szkoleniowych czyli np. jednym kartonikiem bądź dwoma itd. Jedyna różnica pomiędzy tą formą zakupu a tą w sklepie jest taka, że otrzymuje swój ID w firmie dzięki czemu może również zarobić jeżeli poleci ten produkt innym. Pranie mózgu to robią wam polscy i żydoscy przedsiębiorcy któzy twierdzą że powinniście się cieszyć z etatu bo sto innych osób czeka na wasze miejsce. Tym sposobem gów... macie i nic mieć nie będziecie bo nie stać was na własną inicjatywę. Biznesu standardowego nigdy nie zaczniecie bo nie będziecie na to mieli kasy ani jaj. Dla tych co mają jaja a nie mają na poczętek kasy jest właśnie MLM tylko wy bezjajeczni nigdy tego nie pojmiecie. I nie doszukujcie się tu oszustwa bo biznes ten jest czyściutki jak łza i o wiele bardziej sprawiedliwy nież jakikolwiek etat.

Gość Avertus
do przedmówcy bez nicka: To mój ostatni post w tej calkowicie bezpłodnej dyskusji, obraziłeś kilka razy, obraziłeś znakomitą większość Polaków którzy pracują na etat a więc wg Ciebie są , czekaj,jak to szło? "bezjajecznikami"? :) A to dobre... A więc krótkie podsumowanie moich wniosków: 1) Żadni z was biznesmeni. - jestescie ofiarami prania mózgów przeprowadzanego regularnie na tzw. szkoleniach.... 2) Monavie jest piramidą finansową do czego wielokrotnie się przyznajecie jednocześnie zarzekając się iż tak nie jest... Sami mówicie o ID, o wpłatach, o obowiązkowych zakupach "soczku" - po czym krzyczycie,ze to uczciwa firma 3) w Monavie można zarobić - nie twierdzę że nie, są ludzie którzy w tej firmie zarabiają,ale nie wiem czy zauwazyliscie, wasza firma dziala w taki sposób ze aby jeden zarobil,drugi musi stracic (nic nie produkujecie, nic nie sprzedajecie). 4)Monavie to zwykłe oszustwo. NAPÓJ a nie sok, bez żadnych atestów ani badań, którego skuteczność "udowadniaja" na szkoleniach jacyś szemrani doktorzy którzy pewnie nigdy nawet tego NAPOJU nigdy nie spróbowali. 5)Nigdy nie spotkałem się z takim chamstwem ze strony żadnych agentów/pośredników/dystrybutorow czy nawet jehowych w stosunku do ludzi mających wątpliwości wobec ich super środka, wystawiacie sobie sami reklame i powiem Wam,ze gdyby taki prostak, zeby nie napisac mocniej - taki "smiec" , wyzywajacy mnie od "bezjajecznikow" (swoja droga piekny potworek słowny), nawet udowodnil działanie swojego panaceum, nie dalbym mu za nie nawet 5zl ze wzgledu na to jak zachowuje sie wobec klienta 6)Mówicie, że ? Zresztą szkoda mi już siły na dyskusje z Wami, i tak wszystko to jak krew w piach, jednak apeluje do wszystkich którzy nie mieli z tym nic wspólnego - nie wchodzcie w to bagno, spójrzie jaką sieczke zamiast mózgu mają moi przedmówcy z Monavie i zastanówcie sie czy to własnie do Was przemawia. a jeśli wciaz nie bedziecie pewni co zrobic - polecam film o Amwayu

Gość Dostałam od niego...ale :)
Ktoś tam wyżej dobrze napisał. Zamiast gówna za 600 zł w który NIE WIADOMO co jest, wystarczy jeść czosnek, cebulę, warzywa i owoce. A efekty będa o WIELE LEPSZE :)

Gość co wy tam wiecie
Avertus ... to ty masz coś z głową jeżeli wyzywasz innych od śmieci. Z tego co czytam nie wyzwał on ciebie od żadnych bezjajeczników tylko ogólnie wypowiedział się o ludziach bez inicjatywy i to jest święta prawda. Ja nie widzę nic złego w MLM, forma sprzedarzy jak każda inna. Nie wiem czy wiecie ale w USA bardzo wiele firm jak nawet Coca-cola, microsoft,ibm, gillette itp sprzedają swoje produkty dzięki tej formie dystybucji. Tylko w naszym dziwnym kraju właśnie dzięki filmom takim jak witajcie w życiu utarło się że to jest coś złego i nie powinno się proponować znajomym i rodzinie czegoś na czym można zarobić i sprawić żeby oni też zarobili. tak tak to przecież oszustwo... Szkoda prowadzić z niektórymi dyskusję więc kończę ta paplaninę, ewolucja idzie do przodu więc i wy kiedyś dorośniecie do pewnych spraw

Gość avertus
" wy bezjajeczni nigdy tego nie pojmiecie." Ok, jeśli dla kogos fakt iz nie zajmuje sie MLM swiadczy o tym,ze nie mam jaj super... Jak dla mnie jesteście bandą poprańców, jest to żałosne i smutne, żal mi Was. Może i pracuje na etacie, z czasem zajmę się biznesem, ale będzie to biznes a nie.... to dziadostwo... Nie macie pojęcia o niczym, o ekonomii, o matematyce, nawet logicznie myśleć nie potraficie. Chciałem zapytać dystrybutorów monavie jedną rzecz..Ale proszę, odpowiedzcie szczerze, bez kłamstw - ILE ZARABIACIE NA TYM SWOIM biznesie... i uprzedzam, interesuja mnie kwoty, nie teksty w stylu "ja doplacam tylko 500zl do soku, oszczedzilem 300000000 na lekarzach odkad biorę soczek". Pytam konkretnie, z ręką na sercu i twarzą przed lustrem.ILE ZAROBILISCIE do tej pory Moze tego typu pytanie otworzy Wam oczy

Gość dystrybutor mv
Odkąd piję soczek penis urósł mi o całe 8mm :)

Gość ona654321
a masz na to dowód naukowy to chłopu swojemu zafunduje kilka buteleczek :-)

Gość dystrybutor mv
mam dowód i zapraszam na prezentację połączoną z degustacją, nie tylko soczku mv :)

Gość Janusz NL
Miałem wątpliwą przyjemność brać udział w pokazie i spotkać się z dystrybutorami MV. Powtórzę raz jeszcze: -zero wiedzy, w zamian demagogia i wyuczone na pamięć hasła -"naładowanie" niczym sekciarze od Moona -no a kultura osobista tych ludzi aż nadto widoczna jest tu, na forum ... Wałkujemy temat, a nadal nie otrzymujemy fachowej wiedzy i profesjonalnej dokumentacji n/t cudownych właściwości owego soczku. Soczku w cenie wina z najlepszego rocznika :-) Także osobiście wszystkim naiwnym polecam wodę z Lichenia czy Lourdes. Dużo tańsze, a podobno także czyni cuda :-)

Gość do Avertusa
Mam pojęcie o ekonomii i logicznie myślę dlatego właśnie zarabiam na tym biznesie tyle ile ty w życiu prawdopodobnie zarabiać nie będziesz i i nie będę się tu przechwalać bo nie ma sensu ale uwierz mi, że z ręką na sercu zarabiam w tym biznesie kilka średnich krajowych, a znam bardzo wielu ludzi którzy zarabiają więcej ode mnie i każdy kto mówi że tu zarabia tylko garstak ludzi na szczycie piramidy jest po prostu śmieszny. W Monavie kilka tys. osób zarabia znacznie więcej niż wynosi nasza średnia krajowa więc skończny wreszcie pitolić bzdury. Myślę że jak wejdziesz na stronę monavie i zobaczysz ilu ludzi na świecie zarabia tam pieniądze to wreszcie otworzą Ci się oczy.

Gość Avertus
Ok, a wiec z góry założyłes,że ja jestem biedakiem... No ok, leje na to. Poprosiłem Cię o kwotę..powiedziałes "kilka średnich krajowych" - ile? 4 ? 5? 10? Zarabianie 5 średnich krajowych nie czyni z Ciebie milionera i nie uprawnia do pomiatania innymi, to pierwsza rzecz. Druga .. aby zarabiać chociaż ŚREDNIĄ KRAJOWĄ,jak ktoś obliczył nie wiem czy na tym forum czy na goldenline, potrzebowalbys pod sobą 2048 osób czyli 11 szczebli.... To oznacza, że na jednego zarabiającego ŚREDNIA KRAJOWĄ przypada 2048 zarabiających mniej z czego 3/4 nie zarabia NIC. Prosta matematyka.

Gość Avertus
do mojego poprzednika: Byłbyś uprzejmy podać nam swoją rangę w strukturach Monavie? zauważ , że 4 poziom,czyli ranga "Star 1000" (co oznacza że masz pod sobą 2^4 = 16 ludzi, tak to u Was działa? ) zarabia przeciętnie 184 USD. Jest to średnia zarobkow w USA w których rynek jest chłonniejszy a ludzie są zamożniejsi,musisz wiec wziac też na to poprawke. aby zachować swój status "Star 1000" musisz co 4 tyg zarabiać m.in 200 punktów PV (to wszystko jest w tabeli wynagrodzen na stronie producenta) czyli musisz kupić8 butelek soku - 8x 100zl = 800zl = > 200USD. Zauwaz, nawet na w miare wysokiej randze WCIAZ JESTES STRATNY. - mało tego, że Ty jesteś stratny, wszyscy którzy pracują pod sobą - 16 osób,traci jeszcze więcej od Ciebie. Ale ok, jesteś wielkim biznesmanem bo czytałes Kiyosakiego,który "nie wiem dlaczego" ma opinię Paulo Coelho w branży ekonomicznej. Pozdrowienia od "biedaka"

Gość Janusz NL
Jestem chemikiem. Pracuję jako chemik. W mojej firmie jestem głównym laborantem. Jest mi dobrze. Mam swój własny (!) dom w Holandii i szczęśliwą rodzinę. Nie działamy w branży soczkowej. Nie chodzimy do kościoła , ani na inne spotkania sekciarskie. Nie mam opryszczki, ani zajadów z powodu niepicia soczku MV. Można nie być w tej sekcie, czuć się dobrze, zwiedzać świat i poznawać ludzi. I co ważne, nie musimy pieprzyc ludziom bzdur w celu zrobienia ich w finansowe jajo.

Gość Joel_223
A ja uwazam,ze Avertus nie ma racji.. Z jego wypowiedzi saczy sie jad, bo pewnie sam utopil w Monavie kase przez swoja nieznajomosc zasad tego wspanialego biznesu. W tym interesie - jak w kazdym - trzeba wykazac sie cierpliwoscia i ciezka praca.. Ja po 2.5 roku nie musze praktycznie w ogole pracowac, bo cala robote wykonuja za mnie moi dystrybutorzy. Dochody nie sa jakies ekstremalnie wysokie - okolo 4-6 tys $ miesiecznie zaleznie od nakladow pracy dystrybutorow. Nieprawda jest tez, ze dystrybutor jest sam sobie szefem. Czesto daje ludziom, ktorych "zwerbowalem" wskazowki.Tajemnica tkwi w wyborze odpowiedniego napoju do odpowiedniej grupy klientow. Ci, ktorzy siedza w tym dluzej wiedza o co chodzi. MonaVie zmienilo moje zycie. Nie musze sie teraz przejmowac problemami tego kraju, wplacilem juz zaliczke na nowego Campera i w wakacje zaczynam zwiedzac Europe a mam dopiero 27 lat. Do nowych: Majatku na MonaVie nie zbijecie - ale moim zdaniem 4-6 tys $ miesiecznie to calkiem niezla "pensja". Pozdrawiam Avertusa - jak dojrzejesz to moze wrocisz jak syn marnotrawny pod opiekuncze skrzydla MonaVie.

Gość Avertus
Spróbuj odnieść się do mojej wypowiedzi merytorycznie. Nie sączy się jad, nigdy nie pracowałem w monavie, jestem "etatowcem bez jaj" ,jak napisał jeden z poprzedników. CHciałbym po prostu wiedzieć na czym zarabiasz 6 000 dolarów miesięcznie. Tak cięzko Ci podać nam swoją rangę w strukturze monavie, ew.ilośc dystrybutorow i ew. odbiorców indywidualnych? Nie proszę Cię o nic więc jak o MERYTORYCZNĄ (rzeczową) odpowiedź, a nie pustą gadkę-szmatkę,która może przemawiać chyba jedynie do naprawdę wyjątkowo ograniczonych intelektualnie ludzi. J

Gość Joel_223
Avertus: Nie pytales mnie wczesniej o range. W chwili obecnej posiadam range kierowniczą Silver i na tym poprzestane. Ilosc dystrybutorow nie powinna miec dla Ciebie znaczenia. Nie twierdze tez, ze nie masz (jak to okresliles) "jaj". Po prostu prawdziwy biznes nie jest dla kazdego. Tak jak nie kazdy moze byc lekarzem czy architektem - tak nie kazdy moze osiagnac sukces w MonaVie. Ale Avertusie- nie uwazam, ze jestes zbedny. Tacy jak Ty tez sa potrzebni. W razie gdybys chcial powrocic - pamietaj, ze bramy naszej Organizacji zawsze stoja dla Ciebie otworem - po prostu potrzebujesz wiecej wiary i samozaparcia.

Gość Avertus
Joel :):) NIGDY nie pracowałem i nie mam zamiaru pracować w MLM,a zwłaszcza dla Monavie Uważam,że jest to świetny biznes,ale nie dla Was, nie dla tysięcy płotek. Wy jesteście tylko naiwnymi klientami, zapewniającymi wpływy ze sprzedaży wielokrotnie przecenionego napoju małej grupce założycieli firmy.Oni owszem - są wielkimi biznesmenami. Wy - przepraszam bardzo za określenie,jesteście tzw "jeleniami" Używasz typowo propagandowych chwytów, z pewnością nauczyłeś się ich od Pana "Piotra",którego flmy znalazłem na youtube probując zapoznać się z dzialalnością Waszej sekty. Wspaniała lekcja psychomanipulacji "nie bądź niewolnikiem, zostan człowiekiem sukcesu, pokaz ze jestes elitą, tylko monavie" Prawda jest taka, że zrobiono Wam pranie mózgu, zostaliście wyprani z intelektu i zdolności logicznego myślenia. Znam wiele podobnych historii, ludzie kupowali już domy na kredyt bo przeciez za chwile zaczną zarabać jak to mówisz 4-6k USD. Jeszcze jedna sprawa, czytaleś Schopenhauera - Erystyka? Twoi "nauczyciele" z pewnością, ponieważ widzę w Waszych wypowiedziach (mam tu na myśli ogólnie sekciarzy z M.V) całą masę nieuczciwych zabiegów erystycznych które wykorzystuję osoba nie mająca racji aby ratować wynik dyskusji w oczach osób trzecich (mam tu na myśli - mutatio controversiae ,argumentum ad personam....) Jest mi bardzo przykro z Twojego powodu, moje udzielanie się na tym forum nie ma służyć uświadomieniu Ciebie w jakim bagnie jesteś,ale przede wszystkim osobom ktore wahają się czy warto do Was dołączyć - lepiej kupić losy w totka, większa szansa na większą kasę. Pozdrawiam

Gość avertus wylicz mi to proszę
Bardzo proszę Cie wylicz jak to trzeba posiadać ponad dwa tysiące ludzi żeby zarobić w monavie średnią krajową, bo ja mając narazie około czterdziestu osób mam w tej chwili tyle

Gość Joel_223
Avertus: Fakt, ze nie poradziles sobie w wolnym biznesie nie znaczy, ze zostales oszukany. Ostatecznie: taki jest sens zycia - cieszyc sie nim, byc wolnym, poswiecac czas rodzinie lub na podroze i poznawanie swiata... A nie pracowac do 67 roku zycia. Jeszcze raz powtarzam: nikt na MonaVie nie zbije kokosow, ale pieniedzy wystarczy, zeby godnie korzystac z zycia. Gdybys energie, ktora marnotrawisz na saczenie jadu na forach przeznaczyl na prowadzenie wlasnego interesu juz juz dawno mialbys przynajmniej srednia krajowa - tak naprawde - niewiele pracujac. Jedyne w czym masz racje to w temacie kredytu na dom - rzeczywscie nie warto go brac. Majac kilka tysiecy dolarow miesiecznie - warto z tego 3/4 odlozyc. Przy dochodach 4 tys $=12 tys zl odkladamy 9 tys=108 tys rocznie i po 2.5 roku mamy srednie mieszkanie. Jesli zas chodzi o przytoczonego przez Ciebie 'totka' - zwykle 'graja' w niego ludzie pracujacy na etatach - marzac o wyrwaniu sie z petli praca-sen-praca-sen. Wolnosc finansowa zapewnia tylko wlasny, dobrze prosperujacy biznes. Nie kazdy ma tyle szczescia, zeby wszytko rozkrecic od podstaw - dlatego na poczatku warto przylaczyc sie do silnej organizacji. Z czasem sie dorobisz i mozesz cos wlasnego zalozyc - albo stwierdzic tak jak ja, ze wystarcza Ci to, co masz i cieszyc sie zyciem. Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze pomyslnych decyzji.

Gość Kysz kysz kysz 28
Janusz NL - jeżli uważasz że nie masz opryszczki ani zajadów bo pijesz ten sok, to Boże chroń nas przed takimi chemikami :-O Ludzie, wydawajcie sobie nawet i 6000 zł miesięcznie na soki, Prawda jest taka że wiecie iż jesteście robieni w balona bo sokowirówka i świeże warzywa/owoce dają więcej niż omawiany w tym temacie sok 🖐️ 😴

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować