Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak sobie pomoc

10 tygodni po porodzie BOLĄCE KROCZE

Polecane posty

Gość jak sobie pomoc

dziewczyny pomozcie... urodzilam dziecko ponad 10 tygodni temu, prawie co wieczor,zwlaszcza jak duzo chodzie rwie mnie rana po nacieciu, a wlascicwie to juz blizna. Czy to normalne?jak dlugo to moze trwac? mam ochote na sex ale sprawia mi bol, fakt,ze karmie piersia tez zapewne ma znaczenie bo jestem pod wplywem jednego hormonu a nie dwoch i mam slabsze nawilzenie okolic intymnych...Ale ten bol mnie niepokoi. W sumie blizna jest ledwie widoczna na zewnatrz,niby ladnie zagojone a tak mi zycie utrudnia:( Jak sobie pomoc??moze czyms smarowac? ratujcie babeczki!

Gość jak sobie pomoc
kurcze, kazdej z was zagoilo sie bezproblemowo?? :(

Gość Dalera
Hej, mnie sie bardzo dlugo nie goila rana, ale u Ciebie to coś innego,bo rana się zagolila. Nie wiem czy Cie to pocieszy, bolalo mnie bardzo dlugo, nawet 3-4 miesiace po porodzie jak się duzo nachodzilam odczuwalam bol. Ale przeszlo.

Gość jak sobie pomoc
Dalera dzieki:) wiesz,mnie tez rana sie dlugo goila bo zlapalam infekcje i ciagnelo sie na maxa. Ale ten bol,tak jak u Ciebie pojawia sie po calym dniu chodzenia i noszenia malucha. Ciesze sie,ze minelo u Ciebie,jest szansa,ze u mnie tez minie:) dzieki! Ktos mial podobnie?

Gość Dalera
Ja też miała stan zapalny. Chyba trzeba się trochę oszczedzac (o ile to mozliwe przy dziecku ;-), nie chodzic za duzo po schodach. Ale w seksie mi to nie przeszkadzalo ;-)

Gość jak sobie pomoc
no wlasnie to raczej niemozliwe;) a karmilas dziecko pierisa? bo czasem mysle,ze jak przestane,bede miala owulacje i normalny cykl to moje dolegliwosci mina.

Gość Dalera
karmilam i nadal karmie, dziecko ma 6 miesiecy. dolegliwosci nie odczuwam juz zadnych.

Gość jak sobie pomoc
aha wiec to nie ma zwiazku, dzieki:)

Gość nimma
mnie to ciągnęła rana po nacięciu(blizna w zasadzie była już po 2tyg i wtedy zaczęło się ciągnięcie) i wyszło że to szwy były winne. Lekarz mi je zdjął (rozpuszczalne były) i od razu była ulga. a tak to po dłuższym chodzeniu, staniu i w ogóle wysiłku strasznie rwała i ciągnęła mnie rana. W sumie to twoje powinny się już dawno rozpuścić. Myślę że warto wybrać się do gina na kontrolę. Po co się męczyć? Aha, karmię cały czas piersią.

Gość zonaKraka
Miałam tak przez dłuższy czas- żeby seks był komfortowy, jeszcze 4 mce po porodzie używaliśmy żelu nawilżającego, i z powodu bolesnej blizny, i z powodu suchości (pewnie przez karmienie piersią). I też mnie troszkę "rwało" zwłaszcza właśnie po chodzeniu, jak musiałam coś podnosić z podłogi... bo co dziwne, właściwie bardzo szybko minął taki ból od świeżej rany po porodzie, który czułam np. przy siadaniu, a przynajmniej 2-3 mce po porodzie blizna dawała się we znaki. Też się ładnie goiło, a szwy (rozpuszczalne) wyjęłam sobie sama. Nie wiem czy jakiś związek miało to że po leżącej ciąży w ogóle miałam mięśnie w kiepskim stanie, a jakieś zabiegi przygotowujące przed porodem typu masaż krocza zupełnie odpadały...

Gość jak sobie pomoc
witajcie, no wlasnie dziwne jest to ze teraz boli mocniej niz po porodzie ;) ale to pewnie ta blizna jak sie goi to ciagnie,bo podejrzewam,ze moze sie dluzej goic niz wskazane 6 tygodni pologu... dzieki za wypowiedzi, czekam moze ktos cos doradzi:)

hej! ja jestem ponad 3 mies po porodzie i niestety blizna dalej mnie boli. mam te same objawy co ty, a w dodatku moja blizna jest widoczna i nie zagoiła sie ładnie! przy seksie z początlku mnie boli a potem juz nie. ale nie uzywamy żelów nawilżających. również miałam infekcje po porodzie. obecnie tam gdzie blizna mam takie zgrubnienie i przy silniejszym dotyku tam, boli mnie. smaruję maścią solsoresyl- bardzo mi pomogła jak rana nie chciała sie goić. i teraz jak nią posmaruję bliznę to to daje mia taką czasową ulgę. także może kup sobie tą maść? kosztuje jakieś 18 zł