Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmywaczkazmywarjkowa

zmywacie recznie czy w zmywarce????

Polecane posty

Gość zwariowaliscie?
i to sa naprawde dobre kostki(finisch calgonit) z plynem nablyszcz i solą spec. a ty pewnie kupujesz plyn jakas smierdzaca podruba

Gość kasia marysia
odkąd mam zmywarkę rachunki za wodę i gaz (piecyk gazowy) się zmniejszyły, za prąd lekko wzrosły ale bilans dla portfela i tak jest dodatni :) spokojnie wystarcza na płyn do zmywarki a nawet zostaje.

Gość nie mam zmywarki,
na szczęście generalnie nie ja zmywam, lecz matka, ale jak ja mam zmywać to jest masakra, idą "hektolitry" wody i zajmuje mi to nawet kilka godzin, moi rodzice uważają, że nie stać nas na zmywarkę (moim zdaniem stać) i że w zmywarce jest znacznie drożej (najdrożej jest, jak ja zmywam) :o w przyszłości nie będę zmywać ręcznie, zmywarka jest niezbędna

Gość czarna kaweczka
jeszcze kilka lat i zmywarka będzie w każdym gospodarstwie domowym niezbedna niczym pralka. Pamiętam jak moja babcia była oburzona jak kupilismy pralke automatyczna :) kto to wymyśłił??? zniszczy pranie!!!

Gość zbirka66
zmywam ręcznie i jakoś nie wyobrażam sobie wtarabanienia zmywarki do mojej małej kuchni :) mam dobry płyn fairy, rękawiczki i jazda :D

Gość hjsbvdfs
Nie pojmuję jak ktoś może uważać, że zmywarka zabierze mu PRZYJEMNOŚĆ z mycia garów. Toż trzeba nie mieć żadnych zainteresowań, żeby czerpać przyjemność z mycia garów. Mam zmywarkę, ba nawet suszarkę(och wielka paniusia ze mnie) i nawet nie wieszam prania, ba! nawet go prasować nie muszę. Och leniwa dupa ze mnie! Za to wieczorem zamiast ślęczeć na zlewem i czerpać przyjemność z mycia brudnego talerza, zalegam na sofie z lampką wina i czytam z mojego Kindla (och boże mam czytnik zamiast tradycyjnej książki, moje życie nie ma sensu) książki, na które mam ochotę. Przegrałam życie :P

Gość taka jedna zadowolona z życia
Mam zmywakrę, ale czasem myję naczynia ręcznie. Szczególnie duże gary, które zabierają sporo miejsca w zmywarce myję tradycyjnie. A zresztą lubię mycie maczyń;) Lubię sprzątać swoją kuchnię, lubię, gdy wszystko jest czyste i na swoim miejscu. Ps. Moją siostrę odpręża pracowanie :) A poza sprzątaniem kocham czytać książki i wycieczki rowerowe :)

Gość mamamijjjjja
tez mam zmywarke, nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez niej; mam firmy bosch, wszystko domywa bez problemów; włączam codziennie lub co drugi dzień w zaleznści od tego co gotujemy, czy jemy w domu czy poza nim itp osobiscie polecam goraco!!! zawsze zastanawia mnie dlaczego osoby, które nie maja tego urządzenia tak bardzo krzycza jakie to zmywarka zlo; znam wielu takich krzykaczy, ktorzy po zakupie zmywarki diametralnie zmienili zdanie :)

Gość kokospoko123
ja rozumiem, że kuchnia malutka, ale zmywarkę można zabudować i wcale nie zagraca pomieszczenia. poza tym - są 'maluszki' po 44 cm szerokości, to nie jest wiele, ceny też coraz niższe, wystarczy spojrzec do magicznej planety, kupno zmywarki to już nie jakas super droga inwestycja, a rzeczywiście duże udogodnienie.

Gość dutttka
U mnie też jest mała kuchnia i narazie musimy sobie darowac, pozostaje zmywanie reczne. Cała kuchnia jest już w zabudowie i trzeba by było to wszystko rozbierac.

Gość ja mam zmywarkę 45
ja mam zmywarkę 45 zabudowaną w szafki marki Indesit , góra zdjęta, blatem przyryte,m idealnie pasuje, a zmywarke to poezja nie wiem jak nawiedzonym trzeba być żeby lubc się babrać w brudnych garach, zmywam raz na 2-3 dni , gary , patelnie wszystko jak leci hurtem upycham, i nic nie śmierdzi, oczywiście resztki starannie zebrane, koszyczek na odpady w zmywarce wytrzepany regualrnie , odświeżasz , i jedziemy, najlepszy wynalazek świata po pralce , niedługo stanie się na pewno codziennością, w końcu też kiedyś prało się na tarze w balii ;)

Gość filifionkaa
U mnie w domu zmywa się ręcznie. Zmywarki nie mamy, aczkolwiek nie należę do nurtu krzyczących, że zmywarka to złooo :P Po prostu NAM jest zbędna. Cztery dorosłe osoby, niespecjalnie celebrujące posiłki i gotowanie. Często jedzące poza domem. Toteż nie generujemy jakichś olbrzymich ilości brudnych naczyń. Każdy w zasadzie je osobno, kiedy mu pasuje i każdy po sobie zmywa. Ja na przykład jestem stworzeniem "kanapkowym" i żywię się kanapkami przy okazji śniadania, kolacji a nie raz i obiadu :D Po takim posiłku trzeba jedynie umyć jeden talerzyk, co zajmuje jakieś pół minuty ;) Musielibyśmy chyba z tydzień zbierać naczynia, żeby się pełna zmywarka uzbierała, a tego moja mama by nie przeżyła :D Coś jak już pisała jedna osoba tutaj ;) Ona woli od razu po zjedzeniu umyć co trzeba a nie czekać, aż się uzbiera. Ja zresztą też mam swój ulubiony kubek, swój ulubiony talerz itd. Nie chciałoby mi się czekać aż się zapełni zmywarka, żebym mogła z nich ponownie korzystać :D A gości miewamy bardzo rzadko, toteż nie jest to problem umyć po nich. Kiedyś mieszkałam z rodziną, w której poza rodzicami było troje dorastających dzieci. Plus ja ;) W dodatku wielcy smakosze, każdy posiłek był wydarzeniem, przystawka, danie główne, deser... jogurtu nie zjedli z kubeczka, tylko musieli sobie do miseczki przelewać, jedli wspólnie. Tam się zmywarka zapełniała w sekundzie i nie wyobrażam sobie faktycznie, żeby mogli bez niej funkcjonować. Ale w moim domu doprawdy jest zbędna.

Gość mayyyla
Ja też jakoś nie ufam zmywarkom. Teraz tyle sie o tym mówi ze sa w niej grzyby i inny brud ze rzeczywiscie juz lepiej kupic lepszy płyn i po prostu myć w reku.

Gość uhjfrjhe
jo ni mom zmywarki, myja w rynkach.ostatnio mi sie jakis pinkle zrobiyły kurde i mie szczypi jak zmywom

Gość sokolica777
zawsze tak jest, że przeciwniczki zmywarek to tylko te, które jej nie posiadają :D (tak samo z innymi sprzętami), Lisabet - jeżeli ktoś tak agresywnie atakuje osoby, które używają zmywarki, oznacza tylko jedno - że sama jej z pewnością nie posiadasz, a to że piszesz co innego, tego faktu nie zmieni. Oczywiście te panie , które zmywają ręcznie wiedzą najwięcej i najlepiej o zmywarkach: a to że się nie domywa, śmierdzi, brud zbiera, grzyby rosną jak po deszczu. Nie ważne, że zdecydowana większość ich użytkowniczek obala te mity, one i tak wiedzą najlepiej. Drogie Panie, i tak będzie tak, jak z pralkami, suszarkami itp. coś co kiedyś w waszych umysłach było luksusem (mocno kującym w oczy), niedługo stanie się standardem o którym się nie dyskutuje. Bo czy ktoś w dzisiejszych czasach dyskutuje o tym, że w pralce ubrania się nie dopierają i że należy prać tylko ręcznie, a najlepiej na tarze? Nie. Amen

Gość hikulkh
nie stac mnie na kupno zmywarki i nie mam tez miejsca w kuchni