Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmywaczkazmywarjkowa

zmywacie recznie czy w zmywarce????

Polecane posty

u mnie tez nie smierdzi, bo zalaczam najpozniej co dwa dni... zreszta czym ma smierdziec??? wrzucasz tam reszki jedzenia czy jak ? :-O :-O

Gość tylko w zmywarce!!!
nawet jak 4 dni nie zmywam i zapaszek nieciekawy , to go nie czuc, bo zmywarka szczelna, a po myciu navzynia sa czysciusienkie i bez najmniejszego zapachu.

Gość już nie przesadzaj czyścioszko
nic nie śmierdzi, poniewaz nie jemy śmierdzacego jedzenia :-O

Bleee :p b brudasy :p mam nadzieję że nie chodzę do was w gości i nie jem z naczyń które tygodniami kisiliście w zmywarce :p

tez mam nadzieję, ze u mnie nie bywasz :-D zrestza nie mamy przyjaciół-fanatyków w żadnej dziedzinie więc spoko

Gość tylko w zmywarce!!!
Lisabet? do restauracji nie chodzisz? a jak sama domywasz,zeby byo czyste i nie zostaly detergenty?

Chyba jednak sie przyjaźnicie :p w dodatku ze smierdzącymi idiotkami, które z wierzchu są czyste a to co nie widać...:o nogi też zimą myjecie co 4 dni? :D

strasznie jestes ograniczona :-O

zima sie w ogole nie myjemy, to chyba oczywiste. Obrastamy w brud i tlusz chroniacy nas przed bakteriami ze zmywarki :-D :-D

przygladam sie tym opiniom i teraz wyraze swoje zdanie na ten temat; ja zmywam co 2dni (odob) jak przyjadą goscie to na biezaca lecz w zmywarce moze i na drugi dzien smierdzi ale uzywam dobrych srodkow i wysokiej temperatury wiec wszystko jest czyste i pachnace ogolnie jest lepiej i oszczedniej.....

Gość babcia maeysia
taaa taki smrod z tego ze neiwim po nocy to pazurami nie idzie brudu do skrobac a zlewozmywraka wymyje och boze

jak żrecie gówniane żarcie to i po 5 minutach zaczyna śmierdzieć i gnije wam w jelitach :-D moije jedzenie nie śmierdzi :-D trudno żeby smierdział talerzyk na którym były owoce i orzechy albo warzywa :-D a Ty jak jesz jakieś śmierdzace najtańsze żarcie to rzeczywiście powinnaś myś na bieżąco

"juz nie przesadzaj czyscioszko" to nie chdozi tutaj o smierdzace jedznei czy nie ale jezeli jest zamkienta szczelnie zmywarka i sa brudne talerze po obiedzie czy cos no to zakisnie w nocy i rano troche smierdzi no.

szkoda że nie ma emotki pukającej sie w czoło bo bym wam ją zapodała :p śmierdzące paniusie :p

to pzreciez pisze, ze zalezy OD JEDZENIA!!!! umeicie czytać!? u mnie nic nie kiśnie, bo co ma zakisnąć, jak nie ma resztek na talerzach, moze kawa , tkóra była w kubku zakiśnie, albo sok z owoców? Jak wy jecie normalne, gotowane obiady to moze i wam kiśnie

Gość coś cieniutko...
Ręcznie:)już tak mam,że uwielbiam myć naczynia;)Kilka tygodni temu zrobiłam remont kuchni.Ale mam teraz cudo kuchnie:D I wszyscy się dziwili,że nie uwzględniłam zmywarki:O Bo teraz taka moda,wszyscy mają.No i co z tego,ze mają.Ja nie mam,bo jej nie potrzebuje.Tyle.Nie muszę mieć tylko dlatego,że WSZYSCY maja.Lubie myć naczynia i za nic nie pozwolę jakiejś maszynie sobie tej przyjemności odebrać:D:D

Gość kasia marysia
ja mam zmywarkę od dwóch lat i jestem przeszczęśliwa! to wspaniała rzecz, rodzina 4-os. zmywarkę załączam codziennie wieczorem na program oszczędny, 35 min, wszystko Lśni !!!! JAK sobie przypomnę te czasy kiedy wiecznie ślęczałam przy zlewie i zmywałam to az mnie ciarki przechodzą... brr.... teraz jemy obiad, po nim wszystko do zmywarki, 5 min i posprzątne :) nie zrozumie ten co nie ma zmywarki, kiedyś też uważałam że to fanaberia ale po remoncie kuchni postanowiliśmy zakupić to urządzenie i chwął BOgu :) moja ciotka mówi że "zmywarki są dla leni" :) niech i tak bedzie, wolę być leniem ale szczęśliwym leniem :)

Gość coś cieniutko...
ja tam myć naczynia uwielbiam:) Są ludzie,którzy nie maja telefonów komórkowych,bo ich nie potrzebują.Inni nie potrzebują zmywarki;))

Lisabet, co ty za pierdoly wygadujesz? Litosci Pierzesz ciuchu tez recznie, bo nie mozesz spac z mysla ze masz w koszu na brudy wczorajsza gacie? Rece mi opadaja. Naczynia w takiej zmywarce stoja max 3 dni. Jestem pewna, ze w kazdym domu jest wiecej niz 5 talerzy wiec nie widac ubytku. Nic nie smierdzi, kiedy wchodzisz do kuchni nie roznosi sie odor rozkladajacego sie jedzenia, kiedy otwierasz zmywarke, fetor nie uderza cie w twarz. Brak mi slow :o:o

he he- moj maz tez na poczatku- a po co nam zmywarka- a jak ja w koncu kupilam- to 1 wlozyl tam talerze po obiedzie :) uwazam ja za najlepszy wwynalazek kuchenny (zaraz za nia plasuje sie robot)- i czasami mam tyle garow po obiedzie (rodzina 3- osobowa) ze ledwo sie wszystko miesci- a mam 60-tke ci co nie maja- nie wiedza jaki to luksus- wrzucam gary- i sie slicznie myja- a ja leze na sofie- i mam czas dla siebie :)

Gość podsumowujac - zmywarke
docenia sie wowczas, gdy sie ja MA, wtedy widac, ile zaoszczedzamy czasu na mycie, a przede wszytkim na wycieranie! Jakie idealnie cyste sa kieliszki i garnki! A czas jest w zyciu najcenniejszy. Luboic zmywac to brzmi podbnie jak lubie tracic czas. owszem, mozna przy tym rozmyslac, ale lepiej rozmyslac przy czyms, co muimy zrobic recznie sami i tak. przy praniu ręcznym tez mozemy rozmyslac , czy to znaczy,ze nie warto miec pralki? Bez sensu,zeby na temat pozytku ( lub nie ) ze zmywarki wypowiadaly sie osobyy, ktore jej nigdy nie mialy.

Gość witajcieeeee
właśnie przeczytałam jednym tchem,oczywiście chcę kupić zmywarkę, piszcie proszę z jakiej macie firmy i które to są,te co nawet garnki i patelnie wymyją,będę wdzięczna,pozdrawiam

ja MAM indesit- gary i patelnie domywa idealnie :)

Gość a ja bym wybrała marcel
ja w zmywarce.

Gość zwariowaliscie?
jam mam boscha jestes zadowolona wszystko umyje ja dalam za swoja 2 lata temu 1400zł bez wysfietlac

Gość Nigotka x.x
Uważam,ze oszczedniej jest zmywać tradycyjnie,bo zmywarka ciągnie prąd a płyny do zmywarek czy tabletki są niestety dość drogie.Poza tym,ja zużywam mało wody do mycia naczyń.Kupuje płyn 5 litrowy 12 zł i starcza mi na pół roku.

Gość zwariowaliscie?
nigotka po pierwsze to w zimnej wodzie nie myjesz tylko w cieplej wiec to tez sie wiaze z zuyciem pradu po drugie tylko ci sie wydaje ze zuzywasz malo wody po trzecie jak nie masz zmywarki to nie wiesz jaka to ejst wygoda i ile naczyc tam mozna wlozyc i jaki jest efekt ......

Gość zwariowaliscie?
ja jak kupie pudelko kostek za 50zł to mam na rok