patryshna 0 Napisano Maj 4, 2012 Witam.Od dzis zaczynam odchudzani.Przy wzroscie 1,73 waze 61 kg i czuję się za dużaaaaaa,zdecydowanie za duża tu i ówdzie; ) postanowiłam zacząć dietą niskokaloryczna.Prosze,powiedzcie mi czego w poniższym jadlospisie brakuje,czego jest za duzo itd,itp:) dziękujeee z góry:*:) Sniadanie: 1kromka chleba ciemnego +pol lyzeczki masla+ listek salaty+pomidor+lyzka ketchupu .Zielona herbata II sniadanie Jablko,szklanka przegotowanej wody Obiad: sałatka z 100g kurczaka na parze, 1/2glowki salaty lodowej,1/2 ogorka zielonego,2lyzek kukurydzy,malej dymki + sos(ocet,musztarda,ziola,sol,pieprz) Podwieczorek: Gorąca herbata z cytryną Kolacja: Chłodnik pomidorowy (1/2szklanka jogurtu 0%,1cebulka,1pomidor,bazylia,sol pieprz) ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yukkita Napisano Maj 4, 2012 no może być, ale po diabła keczup do pomidora? jogurt 0% hmm poczytaj opakowanie i okaże się, że gęstość zawdzięcza żelatynie wieprzowej, czyli bardzo zdrowe świńskie kości:) jogurt nie jest kaloryczny, a te beztłuszczowe to tylko sztuczka marketingowa. ja dodałabym więcej nabiału, ale to ja bo bardzo lubię serek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryshna 0 Napisano Maj 4, 2012 Ketchup to moja slabosc zyciowa;D jedni kochaja czekolade,a ja kocham ketchup,mam w szafce 4rodzaje ;p...aleee w walce o figure moge z Niego zrezygnowac,choc uwazalam,ze nie zaszkodzi mi w takiej ilosci.;/ najwiekszy problem mam ze stworzeniem kolacji..jakies propozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na kolację Napisano Maj 4, 2012 zjedz warzywa i jakieś białko np biały ser, rybę, jajko.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryshna 0 Napisano Maj 4, 2012 tzn.[pomidory z jogurtem to dobra opcja?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ankaakk Napisano Maj 4, 2012 Jak chcesz sobie spowolnić przemianę materii do poziomu 80-letniej babci i zniszczyć mięśnie skórę, włosy, paznokcie to ta dieta jest idealna :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na kolację Napisano Maj 4, 2012 same pomidory i jogurt to trochę mało przydałoby się coś treściwszego np kanapka z serem białym i warzywami, albo z pastą jajeczną, makrelą, łososiem wędzonym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryshna 0 Napisano Maj 4, 2012 Samo stwierdzenie,że bede miala slaba przemiane materii srednio mnie interesuje,natomiast z chęcią przeczytałabym Twoje konkretne zastrzeżenia i ewentualne wskazówki dotyczące odżywiania wg.tej diety. :) Mialam raz diete,na ktorej z wagi 65 zeszlam do 58 i wlasnie byla to dieta niskokaloryczna,jednak pozniejszy efekt jojo,spowodowany glownie moim obzarstwem i zapomnieniem wszystkich zdrowych nawykow sprawil,ze znow nie czuje sie tak jak powinnam...sama sobie komponuje posilki ,czekam wiec na krytyke i poprawki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myśle, że Napisano Maj 4, 2012 myślę, że możesz dołożyć coś jeszcze do tego menu.. na takiej diecie długo nie pociągniesz ;) na śniadaniowa kanapkę możesz wrzucić coś jeszcze, podwieczorek poszerzyć o np. garść orzechów, ciastko zbożowe, kilka suszonych owoców, a na kolację polecam białko- tzn. mięsko, twarożek, jajko, rybka itp. Co do produktów 'light'- warto czytać etykietki, bo zazwyczaj to straszne świństwo :P powodzenia i nie szalej za bardzo, bo jesteś szczupła.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ankaakk Napisano Maj 4, 2012 Proszę: - za mało kcal (= dieta głodówkowa, spowalniająca przemianę materii, paląca mięśnie) - za mało białka (= spowolnie metabolizmu, palenie mięśni nawet przy braku ruchu) - zero zdrowych tłuszczy (= przesuszona skóra, wypryski, łamliwe paznokcie, słabe włosy, zagrożenia miażdżycowe dla układu krwionośnego) - jabłko czy kromka chleba z masłem to nie jest posiłek; posiłek zawiera białko Jeśli chcesz ułożyć zdrową dietę to poczytaj: http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html I zobacz, jak taka przykładowa dieta wygląda: http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html Porównaj to ze swoją. Widzisz różnice? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryshna 0 Napisano Maj 5, 2012 Hej Forumowicze:) analizując Wasze wypowiedzi,postanowiłam pozmieniać nieco w swojej diecie :) coo wy na to tym razem : Sniadanie: Kromka chleba ciemnego,lyzeczka masla,2plasterki szynki drobiowej,2listki salaty,ogorek,rzodkiewka. IIsniadanie: batonik zbożowy (bez cukru) +jablko Obiad: 100gr kurczaka +brokuly gotowane na parze+ sos(3lyzki jog.naturalnego,czosnek,sol,pieprz> podwieczorek: jogurt jogobella light/serek danio light kolacja: serek wiejki 3%+ salatka z 1pomidora+swieza bazylia+cebulka. ??:) proszę o ciag dalszy opini,jednak na temat przedstawionej diety? wlasciwie to z radoscia przyjełam fakt,ze zaleciliscie mi zwiekszenie posilków ,a nie zmiejszenie;d dziekuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach