Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patryshna

Czy tak moze wygladac dzien diety?:)

Polecane posty

Witam.Od dzis zaczynam odchudzani.Przy wzroscie 1,73 waze 61 kg i czuję się za dużaaaaaa,zdecydowanie za duża tu i ówdzie; ) postanowiłam zacząć dietą niskokaloryczna.Prosze,powiedzcie mi czego w poniższym jadlospisie brakuje,czego jest za duzo itd,itp:) dziękujeee z góry:*:) Sniadanie: 1kromka chleba ciemnego +pol lyzeczki masla+ listek salaty+pomidor+lyzka ketchupu .Zielona herbata II sniadanie Jablko,szklanka przegotowanej wody Obiad: sałatka z 100g kurczaka na parze, 1/2glowki salaty lodowej,1/2 ogorka zielonego,2lyzek kukurydzy,malej dymki + sos(ocet,musztarda,ziola,sol,pieprz) Podwieczorek: Gorąca herbata z cytryną Kolacja: Chłodnik pomidorowy (1/2szklanka jogurtu 0%,1cebulka,1pomidor,bazylia,sol pieprz) ??

Gość yukkita
no może być, ale po diabła keczup do pomidora? jogurt 0% hmm poczytaj opakowanie i okaże się, że gęstość zawdzięcza żelatynie wieprzowej, czyli bardzo zdrowe świńskie kości:) jogurt nie jest kaloryczny, a te beztłuszczowe to tylko sztuczka marketingowa. ja dodałabym więcej nabiału, ale to ja bo bardzo lubię serek :)

Ketchup to moja slabosc zyciowa;D jedni kochaja czekolade,a ja kocham ketchup,mam w szafce 4rodzaje ;p...aleee w walce o figure moge z Niego zrezygnowac,choc uwazalam,ze nie zaszkodzi mi w takiej ilosci.;/ najwiekszy problem mam ze stworzeniem kolacji..jakies propozycje?

Gość na kolację
zjedz warzywa i jakieś białko np biały ser, rybę, jajko....

Gość ankaakk
Jak chcesz sobie spowolnić przemianę materii do poziomu 80-letniej babci i zniszczyć mięśnie skórę, włosy, paznokcie to ta dieta jest idealna :)

Gość na kolację
same pomidory i jogurt to trochę mało przydałoby się coś treściwszego np kanapka z serem białym i warzywami, albo z pastą jajeczną, makrelą, łososiem wędzonym

Samo stwierdzenie,że bede miala slaba przemiane materii srednio mnie interesuje,natomiast z chęcią przeczytałabym Twoje konkretne zastrzeżenia i ewentualne wskazówki dotyczące odżywiania wg.tej diety. :) Mialam raz diete,na ktorej z wagi 65 zeszlam do 58 i wlasnie byla to dieta niskokaloryczna,jednak pozniejszy efekt jojo,spowodowany glownie moim obzarstwem i zapomnieniem wszystkich zdrowych nawykow sprawil,ze znow nie czuje sie tak jak powinnam...sama sobie komponuje posilki ,czekam wiec na krytyke i poprawki.

Gość myśle, że
myślę, że możesz dołożyć coś jeszcze do tego menu.. na takiej diecie długo nie pociągniesz ;) na śniadaniowa kanapkę możesz wrzucić coś jeszcze, podwieczorek poszerzyć o np. garść orzechów, ciastko zbożowe, kilka suszonych owoców, a na kolację polecam białko- tzn. mięsko, twarożek, jajko, rybka itp. Co do produktów 'light'- warto czytać etykietki, bo zazwyczaj to straszne świństwo :P powodzenia i nie szalej za bardzo, bo jesteś szczupła..

Gość ankaakk
Proszę: - za mało kcal (= dieta głodówkowa, spowalniająca przemianę materii, paląca mięśnie) - za mało białka (= spowolnie metabolizmu, palenie mięśni nawet przy braku ruchu) - zero zdrowych tłuszczy (= przesuszona skóra, wypryski, łamliwe paznokcie, słabe włosy, zagrożenia miażdżycowe dla układu krwionośnego) - jabłko czy kromka chleba z masłem to nie jest posiłek; posiłek zawiera białko Jeśli chcesz ułożyć zdrową dietę to poczytaj: http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html I zobacz, jak taka przykładowa dieta wygląda: http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html Porównaj to ze swoją. Widzisz różnice? :)

Hej Forumowicze:) analizując Wasze wypowiedzi,postanowiłam pozmieniać nieco w swojej diecie :) coo wy na to tym razem : Sniadanie: Kromka chleba ciemnego,lyzeczka masla,2plasterki szynki drobiowej,2listki salaty,ogorek,rzodkiewka. IIsniadanie: batonik zbożowy (bez cukru) +jablko Obiad: 100gr kurczaka +brokuly gotowane na parze+ sos(3lyzki jog.naturalnego,czosnek,sol,pieprz> podwieczorek: jogurt jogobella light/serek danio light kolacja: serek wiejki 3%+ salatka z 1pomidora+swieza bazylia+cebulka. ??:) proszę o ciag dalszy opini,jednak na temat przedstawionej diety? wlasciwie to z radoscia przyjełam fakt,ze zaleciliscie mi zwiekszenie posilków ,a nie zmiejszenie;d dziekuje :)