Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eduarda La Miralos

jeżeli twoje dziecko sika w nocy a już nie powinno -PORADA

Polecane posty

Jak sika w nocy a już nie powinno bo jest duże to sprawdzcie czy nie ma owsików. Mój syn ma 3 lata i 8 miesięcy i od zawsze musiał spac w pieluszce, prawie w każdą noc nasikał. Zaczełam podejrzewać owsiki bo : drapał sie w pupie, miał bladą twarz, oczy podkrążone, "stawiał" siusiaka tj onanizował się, wszystkie metki go gryzły, wykonywał gwałtowne ruchy, np nagle podskakiwał z krzesła jak siedział, w nocy zagryzał zębami. Oddałam jego kał do badania i jego siostry bo szukałam glisty u córki (typowe objawy). Glisty brak , znaleziono owsiki i to u córki o wiele silniejszą inwazję niż u syna. Podałam pyrantelum i za jakiś krótki czas kuracja balsamem kapucyńskim. Od tego czasu tj jakieś cztery tygodnie młody ANI RAZU nie posikał sie w nocy. Jestem więc pewna że to owsiki były przyczyną. dodam jeszcze że wychodzi na to że owsiki nie zawsze daja typowe objawy bo córke odbyt wogóle nie swędzial

Moze tak a może nie... Mój ma 3 lata i 7 miesięcy i sikał w nocy, a od kilku tygodni przestał. Tak sam z siebie bez niczego konkretnego bo nic się nie wydarzyło. Po prostu powiedział żeby nie zakładać mu już pieluszki bo on nie będzie więcej sikać. No i nie sika :) Myślę, ze jeśli dziecko zdrowe to najzwyczajniej w świecie przychodzi taki moment kiedy zaczyna panować nad oddawaniem moczu. Trzeba cierpliwie czekać i tyle.

Moze tak a może nie... Mój ma 3 lata i 7 miesięcy i sikał w nocy, a od kilku tygodni przestał. Tak sam z siebie bez niczego konkretnego bo nic się nie wydarzyło. Po prostu powiedział żeby nie zakładać mu już pieluszki bo on nie będzie więcej sikać. No i nie sika :) Myślę, ze jeśli dziecko zdrowe to najzwyczajniej w świecie przychodzi taki moment kiedy zaczyna panować nad oddawaniem moczu. Trzeba cierpliwie czekać i tyle.

Sorki ze 2 razy mi sie wyslalo. Sluchaj ja mam do Ciebie pytanie na temat pyrantelum bo dostalismy go "zapobiegawczo" i moje pytanie brzmi czy dziecko z chorą wątrobą (powiekszona wątroba, złe próby wątrobowe) moze brac ten lek? W ulotce nic ine wyczytałam na ten temat. Lekarza nie pytalam bo nie wiedziałam wtedy że są takie problemy. Teraz zastanawiam się czy przeprowadzać kuracje czy sobie jednak darowac na jakiś czas dotad aż rozwiąże się problem wątroby.

wiosenna, Toje dziecko ma problemy z wątrobą? pytam, bo ja miałam, moja doktorka twierdzi, że na wątrobę najlepsze rozwiązanie to 0 cukru i pieczywa a ostatnio wyczytałam jeszcze parę innych ciekawych rzeczy, wrzucę ci na gg jak będę miala chwilę

wiosenna mamo - spróbuj nie podawać pyrantelum tylko balsam kapucyński bo on reguluje pracę wątroby. Tylko , kurde, sama nie wiem - balsam ma alkohol. Nie wiem jakie ma działanie pyrantelum ale mogę ci jedno powiedzieć- jeśli masz słabe dziecko nie dawaj zentelu - moja osłabiona córka po zentelu dochodziła do siebie przez tydzień. Po pyrantelum nic jej nie było - ono jest o wiele słabsze. A na co podajesz lekarstwo przeciwpasożytnicze ? zapobiegawczo ?

Gość Lolohubomama
Mój ma 4 lata i dalej sika. zdarza się sucha noc sporadycznie.