Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..ona...1234

Kiedy czas na wyprawke?

Polecane posty

hej dziewczyny jestem w 26 tygodniu ciazy i w sumie nie wiek kiedy mam robic wyprawke:( co mam zabrac do szpitala dla siebie i malenstwa zeby czegos nie pomiac..moze mi cos doradzicie?

Gość miszkowata
Wpisz w google - bez złośliwości radzę. Po porodzie np. w mojej placówce był "zakaz" noszenia majtek jednorazowych ze względu na możliwość rozwoju bakterii. Wyprawkę rób kiedy chcesz albo masz ochotę. Ja ubranka zaczęłam kupować w 4/5 miesiącu, a wózek i łożeczko na 2 miesiące przed porodem.

ja rzeczy kupuję dopiero teraz.Ciuszki już prawie całe mam. W przyszłym tygodniu jadę po rzeczy dla mnie i maleństwa do szpitala. Co do potrzebnych to wywiedziała się koleżanka od położnej z naszego szpitala. Bo każdy szpital ma różne wymagania- trzeba po prostu się dowiedzieć. Wózek , łóżeczko i pościel to w ostatniej chwili kupię, albo nawet po porodzie.

Gość miszkowata
Ja np. wcale nie mam pościeli dla synka. Pod główkę ma pieluchę jak w szpitalu, a nakrywamy go kocem - wystarcza w zupełności.

Gość summer buttefly
ja rowniez zastanawiam sie nad tym kiedy zaczac wszystko kompletowac, od 7 miesiaca chce zaczac. ale wiekszosc rzeczy mam juz upatrzona wiec nie wiem na co czekam ;) wszyscy mi mowia ze to jeszcze za wczesnie ( polowa 6 miesiaca ) choc ja tam przesadna nie jestem.

Gość jużniedługomamma
ja kupowałam wszystko na tydzięn przed porodem ledwo już zipałam nie radze zostawiac nic a nic na po porodzie lepiej miej wszystko przygotowane - poprasowane, poprane, nawet butelki wysterylizowane bo potem czasem nawet nie masz 5 minut na siku nie mówiąc już o kompletowaniu uwyprawki, dzieci są różne ale jak trafisz na bardzo aktywnego malucha to nic nie zrobisz a kazde wolne minuty bedziesz chciała si ezdrzemnąć

Gość miszkowata
Co wy na cudze gadanie patrzycie? Ja na końcówce ciąży ledwo dałam radę kubek w ręku trzymać, więc jakbym miała robić wtedy zakupy, to bym padła w sklepie, bo ciągle było mi słabo :O

no i ja wyprawkę kupiłam przez net, ok. 2 m-ce przed porodem zaczęłam i do końca mi zeszło :)

ja jakoś w 7...i to był dobry czas...ten ostatni miesiąc mam spokojny...zresztą, nie miałabym siły na te zakupy wszystkie :)