Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama....

dwulatek z pielucha - mam juz dosc @

Polecane posty

kto ci przyjmnie dziecko do przedszkola wczesniej niz 2 letnie? 3 letnie dzieici,ktore wiekowy klasyfikują sie na przyjecie mają wielki problem z dostaniem sie bo taki jest nabor wiodpowiednio wiekowych dzieci a co dopiero mowiąc o niespelna 2 letnim dziecku:/ Bujasz kobietko

Jaga - ja zapisałam dziecko do przedszkoli na wsi i u nas np jest mało dzieci, wiec chetnie przyjmują te mniejsze, Mój mały bedzie we wrzesniu miał niecałe 3 latka, zabraknie mu aż 4 miesiecy. Ale jest zgoda, zeby próbował życia w przedszkolu, jak byłam na rozmowie, to powiedziałam prawde, ze na razie mój smok nie jest odpieluchowany ale bed sie starac na 100 % aby do wrzesnia był. natomiast do miasta pod którym mieszkam nie mialby zadnych absolutnie szans na dostanie sie, bo nie jestsmy z gminy, bo nie ma 3 latek i nikt nie pytałby mnie czy robi w pieluchy czy nie...

Gość WOLNIEJ SIĘ ROZWIJA???
większego idiotyzmu nie czytałam:O może dokształć się w temacie zanim zaczniesz pisać podobne idiotyzmy:O dziecko jest świadome swoich potrzeb fizjologicznych takich jak sikanie i robienie kupy dopiero około 2 roku życia wiec co za bzdury, że dziecko za wolno się rozwija???:O autorko, wszystko w swoim czasie! każde dziecko jest inne i nic na siłę mój syn nauczył się korzystać z nocnika w wieku 2 lat i 9 miesięcy, ale nauka trwała 1 DZIEŃ, a nie miesiącami co ma miejsce w przypadku dzieci, które uczone są załatwiania się do nocnika za wcześnie i gdy zwyczajnie nie są na to gotowe nikt z nas - dorosłych - nie sika w majtki więc spokojnie i Twoje dziecko się nauczy, ale w swoim czasie;) powtarzam - nic na się;)

Gość Mamatka
Oczywiście, że w większości przedszkoli przyjmują (choć są takie, gdzie nie) z pampersem. Jeśli jest grupa "maluchów"od 2,5 lat, to jest to standard. Nikt nie przyspiesza fizjologicznie naturalnego procesu - co nie znaczy, że zwalnia się matki z obowiązku prowadzenia treningu czystości u dzieci. Po prostu niektóre dzieci (zwłaszcza chlopcy) opanowują tę sztukę nieco później. W normalnym przedszkolu nikt z tego tragedii nie robi.

mojego nauczyłam jak miał dwa lata i 2-3 miesiące własnie, wcześniej nie chciał, ale do dziś w nocy ma pampersa, bo nadal nie kontroluje tego w nocy, a śpi tak mocno, że mu wsjo rawno, czy ma mokro... czy moje dziecko (3,5 roku) jest opóźnione?;)

Gość Mamatka
..a 20 lat temu świat wyglądał nieco inaczej.. ;) To nie powód, żeby się cofać :P

Gość Mamatka
..a 20 lat temu świat wyglądał nieco inaczej.. ;) To nie powód, żeby się cofać :P

Gość Mamatka
..a 20 lat temu świat wyglądał nieco inaczej.. ;) I to nie powód, żeby się cofać w tamte czasy :P

jest roznica miedzy dzieckiem niespelna 3 letnim a niespelna 2 letnym !! dzieci ktore nie mają jeszce 2 latek do przedszkola za zadne skarby sie nie nadają,i nie kwalifikują do przyjecia pod kazdym wzgledem, od tego jest żlobek.Porownaj sobie dziecko 20 miesieczne do dziecka np 32 mieisecznego, popatrz jaki przeskok.O ile wiem ze dzieci ktore mają niecale 3 lata (ewentuyalnie 2.5 to minimum)wtedy jak jest miejscem to ok, moga zostac przyjete,ale nie jest prawdą ze dziecko ktore nie ma jeszcze nawet tych 2 lat takze dostanie sie do przedszkola.Moja wlasna siostra pracuje sppooro lat w przedszkolu i nabierząco mnie informuje o kryteriach naboru.Nie jestem laikiem w tym temacie

Gość w każdym PAŃSTWOWYM PRZEDSZKOL
U dziecko musi umieć załatwiać się do nocnika, nie przyjmą na pewno dziecka sikającego w pieluchy! i do przedszkola PAŃSTWOWEGO przyjmowane są dzieci, które ROCZNIKOWO mają 3 LATA

Gość fsdfdfsf
Moja córka ma 2,5 roku i jeszcze załatwia się w pampersy. Nie poganiam jej. To nawet wygodne, bo nie muszę na dworze pilnować czy się chce załatwić czy nie, czy też opóźniać wyjście z domu bo ona siedzi na nocniku. Nikt mi nie wmówi że coś jest nie tak, bo córa pod wieloma względami rozwija się świetnie. Na razie mamy sukces, sama domaga się czasem nocnika a już było nawet uciekanie z krzykiem na same słowo "nocnik" i zaparcia nawykowe. Tyle że wstrzymuje. Może jak będzie ciepło, spróbuję z pieluchami tetrowymi lub samymi majtkami po domu.

Gość Mamatka
..a 20 lat temu świat wyglądał nieco inaczej.. ;) I to nie powód, żeby się cofać w tamte czasy :P

Gość Mamatka

Gość Mamatka
Parę pań tu najwidoczniej powinno zapisać wnuki do przedszkola, żeby być na bieżąco.. ;)

Gość Mamatka
w każdym PAŃSTWOWYM PRZEDSZKOLU dziecko musi umieć załatwiać się do nocnika, nie przyjmą na pewno dziecka sikającego w pieluchy! i do przedszkola PAŃSTWOWEGO przyjmowane są dzieci, które ROCZNIKOWO mają 3 LATA Otóż figę ;) Moje dziecko (odpieluszone oczywiście) nie miało 3 lat, zapisane do grupy 2,5 latków chodziło z delikwentami (chłopcy) z pampersem w kroku i smokiem w dziobie :P

Gość 32432423423
wiekszosc dwulatków co znam jeszcze sika w pieluchy, po prostu jak komus b. zalezy to moze jak najczesciej wysadzac na nocnik. Jak ktos tego nie orbi to potrwa dłuzej, ale kiedys było z tymgorzej- tetrowe pieluchy, teraz mozna sobie dac luz. W njcięższych przypadkach- jak ja to miałam z dzieckiem z powodu jego upośledzenia- w wieku 8 lat jeszcze chodził w pieluchach- zaczynalo się odzwyczajanie latem, wtedy nie zakłada sie po prostu pieluchy, i jak się posika to jakiś czas w tym chodzi, jak zobaczy że to niewygodne- zaczyna się starac

Gość Mamatka
w każdym PAŃSTWOWYM PRZEDSZKOLU dziecko musi umieć załatwiać się do nocnika, nie przyjmą na pewno dziecka sikającego w pieluchy! i do przedszkola PAŃSTWOWEGO przyjmowane są dzieci, które ROCZNIKOWO mają 3 LATA Otóż figę ;) Moje dziecko (odpieluszone oczywiście) nie miało 3 lat, zapisane do grupy 2,5 latków chodziło z delikwentami (chłopcy) z pampersem w kroku i smokiem w dziobie :P

Gość Mamatka

DO "Mamatka" lez nie musisz sie cofac, poprostu jak najbrdziej warto zaczerpnąc porac waszych mam, jak one sobie dawaly rade z wami , i dlaczego jaoś kiedys nie widac bylo tyle kilku latkow w pielulach a nagle teraz taki wysyp jest dzieci ktore w przedszkolnym wieku mają jeszce zalozone pampersy (tu nie mowi o 2 latku ale o 3.5-4 latkach a nawet w zwyz zdarza sie).Najwyrazniej to nie swiat sie cofa ale te dzieci im starsze tym barzdiej uwsteczniane

Gość Mamatka

Gość Mamatka

Gość Mamatka

Gość Mamatka
Do Jaga Nie muszę czerpać rad od naszych mam, ponieważ z sukcesem wychowuję trójkę i odpieluszam w porę :) Zwracam jedynie uwagę na tendencję we współczesnych przedszkolach. A "nasze"mamy to już powoli na cmentarzu, więc trudno.. ;)

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
moja corka przestala robic w pieluche jak miala dwa latka i chyba 5 miesiecy. Wczesniej sadzalam ja na nocnik ale za bardzo niechciala.

Nie wklejajcie takich samych wspiswo-po pierwsze Po drugie jak najbardziej dopuszczam mysl ze 2.5 letnie dziekco w wyjątkowych jakis sytuacjach jak najbardziej moze zostac przyjete do przedszkola,(u mojej siostry rowniez bywaly dzieci niespelna 3 letnie, ale to naprawde malo kiedy)chodz zawsze pierwszenstwo mają rocznikowo 3 latk i to takie które nie leją w gacie, lecz zdecydowanie nie uwierze w to ze wiekowo ponizej rowniez takze dzieci zosatją przyjete.Blef A i na koniec przytyk z tą babcią byl wyjątkowo infantylny godny poziomem przedszkolaka

//A "nasze"mamy to już powoli na cmentarzu, więc trudno.. /// ja naprawde zupelnie nie rozumiem takiego poczucia humoru. Kobieto wydoroslej a nie swoją matke juz prawie zakopalas na cmentarzu.Moi rodzice są jeszcze w doskonalem formie i do cemantrza im daaleeko i daleko,przynajmniej z racji wieku i zdrowia

ale ja nie mieszkam w polsce :) nie myslalam ze powstanie spor o to czy gdzies przyjmuja czy nie przed 2 urodzinami

dokladnie, moja miala 2 lata i 7 miesiecy,ale raptem tydzien to trwalo i nie musiala uzywac pieluch nawet do lozka. nikt mi nie powie ze sztuczne pospieszanie dzieci jest dobre,na ogol robia to rodzice ktorym zalezy na opinii innych jakie to dziecko madre,a nie ma to z madroscia czy szybszym rozwojem NIC wspolnego oczywiscie sa na pewno dzieci,ktore chetnie probuja nocnika o wiele wczesniej niz 2 lata i spoko,ale nic na sile!

Gość visita
Nie panikuj. Z twoim maluchem jest wszystko ok. Moja mała miała 2 lata i 1 miesiąc kiedy zaczęła sikać na nocnik. Wcześniej były 3 podejścia bez skutku. Nawet nie chciała słyszeć o nocniku. Aż tu pewnego pięknego ranka się obudziła i na pytanie czy chce zrobić siusiu na nocnik odpowiedziała że tak. No to saiusiu na nocnik i koniec z pieluszką. Pierwsze 3 dni sadzałam ją co godzinę na nocnik bo sama nie wołała, 4 dnia sama wołała ale jak już troszkę popuściła. A dnia następnego już sama ładnie wołała że chce siusiu. Także spokojnie na twoje dziecko też przyjdzie czas.