Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hrabina Va Ginna

Pomidory - myjecie je tylko czy parzycie wrzątkiem przed zjedzeniem?

Polecane posty

Ja tylko myję... ale za to bardzo dokładnie. Po parzeniu pomidor jest strasznie... rozlazły i ciepły, przez co mniej mi smakuje. Trochę się boję tych wszystkich zarazków, ale walory smakowe zwyciężają w tym wypadku. Jak jest u was?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tylko myje,rzeczywiscie jak sie pod wrzątek wezmie to juz nie smakuje tak dobrze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koew032
oplukuje a dupa z zarazkami raz sie zyje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ups..........
Ja zawsze parzę i ściągam skórkę nigdy nie zjadłam pomidora ze skórą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lilikalilikaaa
pomidor bez skórki - tylko do sałatki na kanapki, zwyczajnie myję i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość parzę
i ściągam skórę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hrabia von stąd
a cipke parzysz czy myjesz ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JakiBakiMaki
Parzenie wrzątkiem? :/ Ou. Że co? -.- Kiedyś oglądałam program, że mycie wiele nie daje bo zarazków i tak nie wytłuczemy. Jedynie można je obmyć normalnie z macania innych ludzi itp podobnych brudków. Ja tylko myję zimną wodą i tyle, czasem nawet nie. Kiedyś ludzie wpierdalali z ziemi i dobrze było. Zresztą na coś trzeba umrzeć :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość parzę
ja nie parze dla zarazków ale by ściągnąć skórę. dziwię się jak można jesc pomidora ze skórą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JakiBakiMaki
Przecież w skórkach jest zawsze najwięcej witamin! Tak samo jak w przypadku owoców czy innych warzyw. Jak można jeść pomidora bez skórki? Jak ją ściągnąć w ogóle? :D Masakra .. ale każdy jest inny i ma swoje przyzwyczajenia, nie ma się co dziwić w sumie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość parzę
no parzy sie wlasnie by sciagnac!!!! matko skad ty sie urwałaś. gryziesz ta skóre???? raczej nie bo sie nie da czyli co, łykasz?? Łykasz. pomarancze czy kiwi tez jesz ze skora bo tam najwiecej witamin??? nie mow mi o witaminach w skórze pomidora :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko myję
i nie obchodzi mnie to.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość parzę po to żeby
ściągnąć skórkę. Oczywiście nie można zbyt sługo, bo wtedy są rzeczywiście "rozlazłe" :-) Po prostu zalewam wrzątkiem i od razu wyjmuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no tak//
Parzę, ściągam skórę, bo mi się do podniebienia klei :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość parzę po to żeby
i żeby nie było wątpliwości: przed - myję. I nie obchodzą mnie witaminy w skórkach. Jabłka i inne owoce też obieram.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja również
wszystko obieram- jabłka ze skóry, pomidory, gruszki, ogórka zielonego itd. nie umiem sbie wyobrazic jedzenie tych rzeczy ze skórą. nie leży wam to potem na zołądku???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktoś mi zapierdzielil nika
myje i jem ze skórą :)w zimnej wodzie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie masz ciepłej
czy oszczedna jesteś?? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"parzę po to żeby i żeby nie było wątpliwości: przed - myję. " Trudno, żebyś myła "Po" :classic_cool: Ja w ogóle nie myję.... Jak są pryskane, czy mają jakieś zarazki, to jestem pewien, że przez skórkę dostały się do środka - to w końcu żaden pancerz. Wycieram je czystą szmatką, żeby się błyszczały. Tak samo robię z jabłkami i innymi warzywami/owocami, które jem na surowo. Błyszczące smakują lepiej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×