Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myjcie_wlosy

Myjcie cialo i wlosy -:)))))

Polecane posty

Gość moje włosy w dniu
umycia wyglądają jak szopa nie chcą się układać mimo różnych sztuczek. najlepiej wyglądają na 2-3 dzień dlstego myję je co 3-4 dni. kiedyś (już wieki temu) jak wyłączyli nam wodę i nie mogłam umyć włosów mimo że nie umyłam ich już od 4 dni, weszłam do szkoły i miałam wrażenie że wszyscy się na mnie gapią tak mi było głupio. aż na przerwie podeszła do mnie kumpela i spytała co zrobiłam z włosami bo wy glądają dziś super. niektórym jednak ładniej jak tak często nie myją

Gość ja myję co drugi dzień
O mamo to musi Ci nieźle walic z buziaczka, jak myjesz zeby tak samo jak włosy czyli raz dziennie :D hehehe Myj sobie nawet 5 razy dziennie, mycie włosów nie załatwia całej ich pielęgnacji. Ja o włosy dbam, myję co 2 dzień i nikt mnie nigdy nie widziała ani zaniedbanej ani w tłustych włosach. ;)

Gość lalamido 666666666666666666666
autorko zajmij sie swoją D.U.P.Ą dlaczego jestem taka wulgarna? bo nie wiesz ile z tych osób z tłustymi włosami to osoby chore. tak tak chore. moja diagnoza :androgenizm. po 2 GODZINACH włosy mam mega tłuste. po 8 wygladam gorzej niz ci co myja raz na tydzien. i co? tabliczke mam sobie przyczepic? życze ci pusta lasko zebys doswiadczyła tego samego....zobaczymy jakie topiki bedziesz wtedy zakładac...

Gość niektóre tu
chyba nigdy nie były na wsi naogłądały się w telewizji kargula i pawlaka i świecą że wiedzą jak kobiety na wsi wyglądają. ruszyłybyście kiedyś te swoje tłuste dupy z tych śmierdzących miast i zobaczyły jak wygląda teraz wieś. i nie obrażajcie kobiet tylko dlatego że mieszkają na wsi bo nie jedna ma wersal w domu a jeden ciągnik jest wart więcej niż te wasze wszystkie luksusy miastowe

Gość myj glowe
Co 2-3 dzien bo nie mam potrzeby czesciej tego robic i dla wlosow mycie codziennie ,suszenie i zabiegi nie sa korzystne ,wiem bo akurat jestem fryzjerka...

Gość O to co wiem od pani
dermatolog która leczyła mi kiedyś alergię skóry głowy wynikającą z szamponu (konkretnych dwóch rodzajów), mianowicie to że włosy sa silnie hydrofilne czyli bardzo łatwo zbierają wilgos i ciężko je osuszyć co je tak naprawdę niszczy przy zbyt częstym myciu. Usuwać kurz i brud ze skóry włosów i samych włosów to konieczność i nalezy to robić raz na dwa dni bardzo delikatnym szamponem bądź szamponem raz na tydzień a w pozostałe dni płukać ziołami . Szampon chocby najdelikatniejszy bardzo szybko nadwyręża skórę głowy jak i same włosy i często należy szampony zmieniać bo włosy mają tendencję do "psucia się " po zbyt częstym stosowaniu (ciągłym) jednego szamponu jednej firmy. Włosy bardzo przetłuszczające się myjemy raz na dwa dni używając szamponu odtłuszczającego (ziołowego ) i silnie nawilżającego, włosy półtłuste myjemy również raz na dwa dni szamponem nawilżającym , włosy normalne wystarczy umyć raz na dwa dni szamponem dziecięcym delikatnie oczyszczającym a włosy suche i bardzo suche myjemy raz na trzy dni szamponami nawilżająco - natłuszczającymi (zwłaszcza przy suchej skórze głowy) i najlepiej gdyby były to szmapony bezzapachowe dobrej marki . Przy tym wszystkim należy wziąć pod uwagę to czy jest lato, czy skóa głowy nam się nie spociła czy nie byliśmy narażeni na konkretny brud i kurz a wtedy zawsze nalezy włosy umyć codziennie .

Gość niektóre tu
do idiotkiii9999 czy jaki jest tam twój nick zresztą on sam mówi za ciebie nie warto z takimi osobami rozmawiać nawet a stereotypami możesz karmić swoje dzieci żeby wyrosły tak mądre jak ty