Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiony zasmucony

Co się ze mną dzieje??

Polecane posty

Witajcie mam 20 lat i posiadam dosyć dziwny problem. Otóż od jakiegoś roku stałem się bardzo leniwy. Ciągle nie mam energii, jestem zmęczony i nic mi się nie chce. Pomimo tego, że wiem iż powinienem coś zrobić np. uczyć się na ważny egzamin to nie mogę się zebrać do nauki. Tak bardzo mi się nie chce, że nie mogę się za nic w świecie do tego co mam robić zabrać. Nie wiem co może to powodować. Nie mam depresji, nie stresuje się, nie mam aktualnie żadnych problemów.

Gość ogolnie mozesz miec...
lekka depresje... postaraj sie cieszyc zyciem i nie zamartwiaj sie tyle bo: Na sprawy na ktore nie masz wplywu nic ci nie da zamartwianie sie :) i glowa do gory :)

Gość witariankaaa
zmiana diety i ruch :D

Gość włącz zasilanie
Twojemu organizmowi czegoś brakuje, może pijesz za dużo tego świństwa czyli mleka z kartonu ?

Gość mietek witarianek
ogolnie pewnie zle sie odzyywia. wyrzuc nabiał, mieso, biała make i cukier, jedz wiecej owoców i warzyw na surowo a energia przyjdzie z taka siła ze nie bedziesz wiedział co sie dzieje.

Depresji raczej nie mam. Przeważnie mam dobry humor nic mnie nie martwi. Lecz strasznie mi się zupełnie nic nie chce. Najlepiej by mi było jak bym tylko spał... Diete mam chyba dobrą, obiady jadam normalne, staram się utrzymywać poziom 4 posiłków dziennie. Nie jadam za często śmieciowych potraw np. pizzy czy frytek. Ruszać mi się nie chce, nie mam siły i ochoty na to żeby gdziekolwiek pójść, naprawdę mi się nie chce o.O

Gość polezysz
tak w domu jeszcze ze 2 miechy, wtedy bedziesz miec na karku ze starymi i jak reka odjal wroci ci energia i sila zycia :)

Gość kjbhyfgtftcdf
to że nie jesz fast foodów to jeszcze nie sładaczy o tym ze sie odzywiasz dobrze. zwykle przyczyna tego stanu ktory opisujesz jest wąłsnie nieodpowiednia dieta, brak suroweych warzyw i owców w którym sa wszyskie mikrolemnety.

Gość lklklkjkjhjhggffgdghbbvb
sprawdz poziom hormonu tarczycy...mozesz miec niedoczynnosc i stad twoje problemy.idz do lekarza

Już ciągle słyszę że jak tam można cały czas w domu siedzieć, dziwią mi się że z nudów nawet nie wychodzę. A mi się po prostu nic nie chce. Nie wiem czemu tak mam np. Chce się pouczyć, lecz gdy już sobie wezmę książkę do ręki to po 5 min znikają chęci i nie mogę się niczego nauczyć. Piję dużo mleka z kartonu i to od dobrych kilku lat, może być ono powodem całego tego lenistwa? Jeśli tak to dlaczego od roku tak mam a nie od dłuższego czasu.

Gość witarinkaa
obejrzyj sobie na you tubie filmik "pij mleko będziesz miekki"

Gość włącz zasilanie
Cały syf w Twoim organizmie z tego pseudomleka pewnie osiągnął poziom, że takie masz efekty obecnie :( na każdą chorobę pracujemy kupę czasu...

A to w mleku jest jakiś syf? Ciągle słyszałem że picie mleka jest zdrowe. No nic muszę trochę na ten temat poczytać. A za filmiki dzięki zaraz je obejrzę.

Gość witarinkaaa
filmiki długie więc zarezerwuj troszke czasu i siedz zebys nie przwrócił bo zmienia całkowicie tewoje spojrzenie na świat.

Gość n,vbghjcvgcfxcdzxsd
Dlaczego mleko jest niezdrowe Tłumaczenie artykułu Why milk is bad for you Ile razy dorastające dzieci muszą słuchać takich rzeczy jak: „Mleko jest zdrowe dla organizmu czy „Pij mleko, będziesz wielki/a. Ile razy matka mówi swoim dzieciom: „Pij mleko, żebyś miał zdrowe zęby i kości? Dorastając zawsze słyszeliśmy, że jeśli nie będziemy pić mleka, to poniesiemy konsekwencje, jednak w rzeczywistości mleko jest bardzo groźne dla zdrowia. Mleko nie zawsze jest niezdrowe. Mleko matki tzn. mleko ludzkie dostarcza niemowlętom w ciągu pierwszych 6 miesięcy wszystkie potrzebne składniki odżywcze. Mleko kobiece jest więc idealnym pożywieniem dla niemowląt. W podobny sposób, mleko krowie jest naturalnym idealnym pożywieniem dla cieląt, nie dla ludzi. Według Roberta Cohena, dyrektora wykonawczego Rady Edukacji ws. Nabiału i współzałożyciela strony notmilk.com, spożycie mleka jest odpowiedzialne za wiele problemów zdrowotnych, w tym: * Raka piersi * Cukrzycę (zarówno u dorosłych jak i u dzieci) * Kamienie nerkowe * Trądzik * Choroby serca * Osteoporozę * Stwardnienie rozsiane * Udar mózgu * Reumatoidalne zapalenie stawów Dlaczego więc mleko jest takie niezdrowe i powoduje te wszystkie schorzenia? Według Vivian Goldschmidt, założycielki Save Our Bones, istnieje wiele mitów otaczających konsumpcję mleka. Jednym z najpopularniejszych - jak mówi jest mit, że dzięki piciu mleka, z wapnia zawartego w mleku, tworzą się zdrowe kości. W rzeczywistości jednak białko zwierzęce, znajdujące się w mleku, pozbawia organizm ludzki wapnia - czyli przynosi zupełnie odwrotny skutek. W podobny sposób Vivian również rozwiewa kolejny mit dotyczący mleka: że picie mleka redukuje złamania kości. Cytuje ona źródła, które wskazują, że większe spożycie mleka w rzeczywistości może powodować częstsze złamania kości. Co więcej, twierdzi ona również, że mleko jest "żywnością przetworzoną". Mleko jest pasteryzowane i homogenizowane, a krowom, które wytwarzają mleko, aplikuje się hormony i antybiotyki (które, oczywiście, trafiają do mleka). Goldschmidt następnie łączy hormonalne dodatki z powstawaniem raka. Cohen, Goldschmidt i setki innych chcą, by Amerykanie (i tak naprawdę, każdy człowiek na tej planecie) otrzymali ten komunikat: Powiedz "Nie" konsumpcji mleka!