Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kibicicililu

Facet niedostępny emocjonalnie

Polecane posty

Gość kibicicililu

Macie doświadczenia z takimi typami? Ja mam z jednym. A może sobie jeszcze nie zdajecie sprawy, że jesteście z takim facetem? Jeśli ma następujące cechy: nigdy nie dzwoni nie przedstawia Cie nikomu ciągle siedzi w pracy rzadko gdzieś wychodzicie nie mówi o swoich uczuciach nie widzi nic dziwnego w swoim zachowaniu To znaczy, ze spotykacie się z niewłaściwym facetem. Nie zmienicie go i rzućcie go w cholerę, bo będzie jeszcze gorzej. Ostrzegam. Mojego można opisać tak: Pan Pasjonat Ma swoje wielkie hobby (zwykle komputer, ale może być wszystko: wędka, samochody, nurkowanie). Opowiada o nim z pasją, godzinami. Jednak gdy pytasz o uczucia, sztywnieje i milknie. Jego pasja jest w rzeczywistości kryjówką przed kontaktem z ludźmi i bliską relacją z ukochaną osobą. Nietowarzyski, bojący się nowych znajomości. Zachowuje rezerwę. Mało mówi o sobie. Jest usztywniony, nie lubi tańczyć, korzystać z życia. Często oznajmia: "Pragnę świętego spokoju". Dopóki jesteś pełna zachwytu dla hobby pasjonata i nie pytasz go o uczucia, będzie Cię tolerował. Gdy zaczniesz szukać z nim prawdziwego kontaktu, ucieknie w swój świat. Pan Nijaki Układny i grzeczny. Nie mówi ani "tak", ani "nie". Nie umie podjąć decyzji. Nie kończy przedsięwzięć. Określa się, mówiąc, co mu się nie podoba, a nie, czego pragnie. Proszony o odpowiedź wprost, lawiruje. Nie możesz go "złapać za rękę". W ten sposób, nie wypowiadając swojego zdania, chroni się przed ingerencją innych. Pan Nijaki również nijak widzi Waszą przyszłość. Nie zdecyduje się na zdeklarowanie się w związku. O ślubie nie ma co marzyć, za to o wiecznym narzeczeństwie - proszę bardzo!

Gość brunecia,,
mialam kiedys podobnego faceta.. tyle ze zadzwonil czasem (ale rzadko) i po kliku latach przedstawil mnie wkoncu swojej rodzinie.. to meka i udreka.. ciesze sie ze mnie zostawil i ze mam juz spokoj .. bo trwalo to u mnie ponad 5 lat.......... ale to jeszce taki typ, od ktorego ciezko sie uwolnic, bo jak widzi ze ukladasz sobie zycie na nowo , to znow wchodzi butami do twojego zycia ;/

Gość kibicicililu
Są jeszcze przypadki (nie miałam do czynienia): Pan Romeo Jego reakcje są przesadzone. Słowa zbyt podniosłe. Gesty teatralne. Od pierwszego dnia zacznie Ci składać wielkie obietnice bez pokrycia. Zasypie Cię tysiącem SMS-ów i zadeklaruje wielką miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy zapragniesz konkretów, jego emocje znikną. On sam prawdopodobnie też. Bo Romeo jest czuły tylko pozornie.W rzeczywistości to wielki sopel lodu. - W jego początkowym teatrze uczuć kryje się lęk przed głębszym przeżywaniem. Nadmierna wylewność to cecha osoby histerycznej, niezdolnej do odczuwania prawdziwych emocji - mówi Lissewska. By się ustrzec przed Romeem, słuchaj swojej intuicji. Od pierwszego spotkania będzie Ci podpowiadać, że coś z tym panem jest nie tak. Zbyt pusty, lukrowany, robi za dużo szumu. To zalatuje fałszem. Pan Narcyz Gdy się do niego przytulasz, denerwuje się: "Pognieciesz mi koszulę". Czujesz się przy nim jak dodatek do stroju. Nadmiernie okazuje niezależność. Broni się przed zrobieniem czegoś tak, jak Ty chcesz. Zawsze upiera się przy swoim. Kocha mówić o sobie i nie cierpi krytyki. Zapomni o Tobie, kupując coś do picia. Jeśli już zatroszczy się o Ciebie, to tylko po to, by dobrze wypaść w Twoich (albo swoich) oczach. - Narcyz wymaga od Ciebie ciągłego podziwu. Zachwyca się Tobą, jeśli Twoja obecność dodaje mu wartości. Ale uważaj! Idealizacja zaraz obróci się w dewaluację. A gdy Twój podziw się skończy, on pójdzie szukać go gdzie indziej - ostrzega psychoterapeutka. Ponieważ Narcyz panicznie boi się zależności, nie chce też z Tobą mieszkać, a rozmowy o ślubie kończą się zwykle rozstaniem. Zajmuje się właśnie tą tematyką i prawda jest taka, że jak macie takiego typa, to nie zmienicie go. Może sam się zmieni, ale tylko pod wpływem silnego szoku. Trzeba odpuścić.

Gość fifijankaaaaa
ja znałam takiego. byłam z nim dłgo.za długo w koncu sie opamietałam i zerwałam. to byl koszmarrrr

Gość ale powiedz skad to
zerznelas wszystko ? i o co kaman?

Gość kibicicililu
O co kaman? Tu mnóstwo dziewczyn ma beznadziejne, niepoukładane związki, chce je po prostu ostrzec, żeby się opamiętały. Tkwią w jakimś bagnie nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a potem jest juz za późno... Ale pewnie za dużo do czytania. i nikomu sie nie chce do końca.

Gość uuuuuuuu,,,,
dla rownowagi ostrzez tez facetow, przed zmijami, gadami, modlichami, itp. jakimi sa kobiety, jak krzywdza I niszcza bez powodu. Ostrzec tez mozesz przed testami, manipulowaniem, zaprzeczeniami w wykonaniu kobiet.

Gość oocosfajnegoo
ooo fajny temat, ja trafiłam kiedys na takiego. Typ Nijaki. Leniwe, niezdecydowane kluchy. Ale szybko sie opamietałam i zostawiłam tego jełopa. Myślę, ze wiekszość kobiet trafia na takiego chociaż 1 w życiu...

Gość kkaakkaa
Ja obserwuję to forum od dwóch dni (dopiero niedawno je znalazłam) tu dziewczyny chcą się tylko i wyłącznie wyżalić. Nie chcą nic zmieniać. Chcą pocieszenia od obcej osoby, która nic o nich nie wie. Nie mogą porozmawiać z koleżankami o tym, bo pewnie takowych nie mają. Proszą o radę obcą osobę!!! Ale jak już im się powie prawdę, że ich związek to jeden wielki ŻAL. to w ogóle nie odpisują i nie potrafia przyjac tego do wiadomosci. Dalej bedą z tym beznadziejnym, durnym, niedostepnym emocjonalnie itp facetem bo boją się samotności.. Wola byc z za przeproszeniem gównem niż być same. Przykra prawda. Dziewczyny maja wyprane mózgi i przerażająco niskie poczucie własnej wartości.

Gość tralalalacymcymcyk
największe wzięcie maja tematy: nienawidzę kobiet albo jestem 33 letnia dziewica i jestem z tego dumna. kobiety lubią niedostępnych facetów, głupie myślą że uda im się go zmienić. nic to, że wszyscy mówią:nie próbuj. Ona wie lepiej. Ona go zmieni. Ona sprawi, ze będa szczesliwi razem. Te głupie samice oglądaja za dużo M jak mdłości i moda na sex

Gość tralalalacymcymcyk
za dużo czytania, założycielko tematu przeciętna kafeterianka nie doczyta drugiego postu, bo oczy jej się zmęczą :P one lubią się wypowiadać w temacie np. spotykam się raz na miesiąc z moim facetem, czy to normalne? tez tak miałyście? co robić? To wtedy wpisów mnóstwo, każda doradzi. Na poważniejsze tematy, już wpisów nie ma praktycznie żadnych.

A jak endorfinka walnie w główkę to byle burak pastewny zdaje się tulipanem ? :D

Gość na poważniejsze tematy nie ma
wpisów, bo tutaj dziewczyny są w większości tępe i głupie i wy7chowane na gimnazjum i naszej klasie. a kobiety to W OGÓLE NIE WCHODZĄ NA TAKIE FORA, tylko mają normalne życie z normalnymi ludźmi i same też są normalne. proste. tutaj to dzieci siedzą albo wybrakowani ludzie, którzy słuchają rad dzieci. przykładowa 4-letnia kobieta słucha 20latki, która jest jeszcze zwyczajnbie głupia życiowo i jej doradza, jak ma sobie poradzić w kryzysie małżeńskim. ręce opadają. no ale to internet, każdy może się wypowiadać.

40-letnia kobieta miało być:)

Dziewczynie pasuję związek, taki w którym facet się jej podoba (wygląd). A reszta dopiero wychodzi "w praniu". I potem żale, koszmar itp.

dokładnie, bo NAJPIERW TRZEBA SIĘ POZNAĆ trochę. ale nie, od razu po miesiącu do łóżka i już wielka miłość. A potem normalne, codzienne życie wychodzi i komuś coś zaczyna nie pasować.

Gość etewhwjh
A potem niechciana ciąża, albo HIV i inne gówna.

Gość no i oczywiście także w tym
temacie jest cisza, bo ktoś jedzie po kobietach i mówi PRAWDĘ. pewnie zaraz usuną ten temat, bo niewygodny dla wszystkich niuni.

Gość Jestem w podobnym...
układzie :> I wiem, ze macie rację. Ale ejszcze trochę w nim pobędę dopóki nie trafi się lepszy ;]

Na podstawie powyższych opisów mogę śmiało napisać - jestem Panem Pasjonatem :D

Gość a co w tym takiego znowu?
tak mowicie ze siedzi z palantem,ale jak sie kogos pozna i w nim zakocha to odrazu wiesz ,ze to palant ? i ze bedzie sie tak zachowywal ? ktos ci sie spodoba i zakochasz sie a reszta wychodzi potem czasem nawet x lat po slubie :O tak mowicie jakby ktos mial to na czole jaki jest ,a to wychodzi przeciez dopiero po jakims czasie a czlowiek zakochany sie potem meczy z tym,bo chcialby zeby bylo ok :(

Gość pipppiponczoszka
"Jestem w podobnym... układzie :> I wiem, ze macie rację. Ale ejszcze trochę w nim pobędę dopóki nie trafi się lepszy ;]" Jestes naprawde dobra. Daje 10 gwiazdek na 10 Wolisz byc z porąbanym typem niz sama? Gratulacje, tylko potwierdzasz moje przypuszczenia:kobiety sa beznadziejne i nie radza sobie z zyciem

mysle ze wiekszosc facetow sztywnieje jak rozmowa przechodzi na uczucia. konsekwencje tej rozmowy moga byc bowiem rozne, a najczesciej zwiazane z tym, ze nastala pora aby sie wreszcie oswiadczyl... ;)

Gość millleenna
O... to wreszcie wiem,że spotykałam sie z Narcyzem, dzieki za info :D

Gość bibibmididid
513 lasek związało się z psychopatą (jest taki temat) one lubia psychopatow i niedostepnych.

Gość mialamtakmialam
u mnie bylo dokladnie tak samo mordowałam sie pare miesiecy, zerwałam z nim potem wrocilismy do siebie ale obiecałam sobie ze wytrwam. teraz on jest zupelnie inny jest moim mezem i mamy dziecko. Jest otwarty smieszny, no toalnie pozytywnie zakrecony

Gość annie was here
mi sie kiedys Pan Romeo trafił:o porazka:o

Gość debkvr veuysrah
Jestem facetem niedostępnym uczuciowo. Dlaczego? Bo mój stary pił przez całe dzieciństwo i traktował mnie oschle. Kłótnie rodziców ciągnące się przez pół nocy, nie przypominam sobie żadnych scen przytulania i czułości między nimi. W środku jestem zimny i pusty jak głęboka studnia.

Gość ktokolwiewidzialktokolwiekwie
kobiety ktore lubia facetow niedostepnych uczuciowo to jaki gatunek kobiet? ano zwykle taki ktory POTRZEBUJE POCZUCIA BEZPIECZENSTWA tzn zeby nikt nie zauwazyl ICH niedostepnosci uczuciowej prosty przyklad - laska lat 18-20 i zonaty koles dwukrotnie starszy opowiadajacy jej bajki ze zona go nie rozumie ale on sie nie rozwiedzie ze wzgledu na dzieci..